Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Ano, myslím ten strašně umělý start 742.159, když jsou komplet nové zvuky i se starty a vyladěné pro OR, 742.370 a 512 a ještě v kvalitě 22050Hz. Navíc jsem do balíku před pár lety přidal ještě několik mašin, 113, 148
Tak snažili jsme se. 370 a 512 jak píšu půjdou zanedlouho ven.

Na webu Virtuálních železničních dílen je připraven výlet do historie motorizace ČSD. Je zde připraven kolejový autobus řady M120.2 z produkce Tatra Kopřivnice, který kdysi dávno modelově zpracoval Pikku a Robert Zeman přidal pár repaintů. K vozu jsou k dispozici přívěsné vozy stejného výrobce řady CDv, opět zpracované Pikkem a s repainty od Roberta.
Kolejový autobus i přívěšáky používají středové talířové spřáhlo podobné tramvajovému typu. Nastavení je stejně jako reálný vůz s mechanickým výkyvným přenosem tažné síly. Zvuky a kabina jsou "vypůjčené", model svoje vlastní nemá.
obr2.jpg
IMG_1155%20%20%20M120.206.jpg

Pozn.: vůz disponuje výkon pouhých 65 koní, pamatujte na to při zatěžování přívěsnými vozy a jízdou na sklonově náročných tratích.

Přílohy

• obr2.jpg
    obr2.jpg
    614.1 KB · Zobrazeno: 0
Ano, myslím ten strašně umělý start 742.159, když jsou komplet nové zvuky i se starty a vyladěné pro OR, 742.370 a 512 a ještě v kvalitě 22050Hz. Navíc jsem do balíku před pár lety přidal ještě několik mašin, 113, 148
Měl bych dotaz k novému balíku s 742.159. Ve složce jsem našel několik různých nastavení pro motor K6S230DR, ale ani jednu variantu pro cargo mašiny s otáčkami 400/1100. Špatně hledám nebo na tuto variantu se ještě nemyslelo?

Ve Virtuálních železničních dílnách se sešla zajímavá společnost elektrických lokomotiv, které spojuje jedno a to napájení trakční soustavou stejnosměrných 1,5kV. Tři zástupkyně jsou prvorepublikové, vyrobené pro vozbu na pražských spojkách (ŠKODA a Křižík-Českomoravská-Kolben). Jde o dvojici rychlíkových lokomotiv E465,0 a E467.0 (E466.0), posunovací lokomotivu E424.0 a nejmladší lokomotivou je škodovácká E422.0. Po přepojení na 3kV z klubu vypadly rychlíkové lokomotivy E465.0 a E467.0. Posunovací lokomotiva dožila na trati Tábor-Bechyně spolu s mladší kolegyní E422.0.

jednaapul.jpg

O autorství modelů se dělí Pikku (E424.0 a E465.0) a Jarda Skůra (E422.0 a E466.0). Lokomotiva E465.0 byla dosud neveřejná. Ve všech případech se jedná o starší modely poplatné své době vzniku. Nicméně, protože v současné době žádné nové modely nevznikají (a je otázkou budou-li někdy další), lze bez nadsázky mluvit o zlatém fondu. Všechny dohromady mají v sekci elektrických lokomotiv k dispozici nastavení se všemi dostupnými funkcemi standardního OpenRails. Vzhledem k absenci originálních zvuků a kabin, jsou u všech lokomotiv použité typově podobné.

Nádherné stroje, problém až k pláči je ten, že je není kde protáhnout po trati. :( Pod "normálním" napětím se s nima asi ve skutečnosti moc jezdit nedá, nebo ano? Klidně udělám historický vlak, ale nevím vůbec, kde bych je mohl nasadit. Hlavně ty prvni dvě.

A další věc, vůbec nevím, co mám dělat, ale v ORCZ i když dám kl. "O", mašinu nenahodím, zkouším to ve volné jízdě v Brně. :)

Já z toho mám obrovskou radost, že jsou konečně venku. Třeba se dočkáme i CIWLu. Jen bych si chtěl pobrečet nad absencí engu pro nás, kteří nevlastníme OR. Dane, co to projet na ČR 1930? Tam přece kousek pod dráty je.

Jinak, jde nějak ta mašina rozjet v ORCZ na trati BP? Ona by snad pod normálním napětím jet mohla, jen tam je snížená rychlost, ale nevím o kolik a samozžejmě napětí kolem Prahy (Ostravy) k Brnu by asi nemohla?

Zdravím Tě, Dane, pan Josef mi asi natluče, ale 465.001 jsem v "starém" OR právě v pohodě rozjel na střídavém proudu v Klatovech
Super, já se ale ptám jak ji rozjedu v ORCZ, ať někdo prosím poradí. Ale problém je s Activity Editorem, zase je tam nějaká chybka, co AE nekousne. V tom si taky neporadim.

Nemohu za to, že si MSTS a jeho nástroje nerozumí s vlastními parametry. Návod pro tvorbu .eng a .wag z roku 2001: "Comments may be included in .eng and .wag files by preceding them with a hash (#). You will see some examples of comments in the .eng and .wag files we have provided."

Dane, eng E465.0 oproštěný zahrádek jsem ti poslal na e-mail.

Aby vozový park OR nebyl je oranžový a omezený na několik málo typových řad, dokončily Virtuální železniční dílny náročnou rekonstrukci technických unikátů.
V sekci parních lokomotiv a praních vozů byly přidány tři nové parní vozy a jeden aktualizován. Parní vozy jsou tak trochu neznámou, nicméně v počátečních pokusech zjednodušit a zlevnit místní dopravu předcházely pozdějšímu vývoji motorové trakce.

Parovozy.jpg

Čtveřici reprezentují vozy, kterými parní motorizaci (ano i parní stroj je motor) na svých tratích zahájilo již Rakousko-Uhersko. Stroje po I. světové válce přešly pod nově vzniklé ČSD pod označením M112.0, M113.0 a M124.0. V roce 1940 tehdejší Slovenské dráhy zakoupily šest takových vozidel od Floridsdorfské lokomotivky. Po válce je ČSD převzaly pod označením M274.1 a svoji pouť dokončily na posunech v padesátých letech.

Ahoj Pepo.
Prosím tĕ, mohl by jsi zkontrolovat balík ČD 754?
1. V nastavení v eng. souboru je při startu aktivity brzda v poloze Švih. Což zase nechápu proč, když Icik dĕlal v update ORCZ, aby byla po startu aktivity brzda vždy v poloze Jízda. Tak nevím proč to u tvojich "Brejlí" nefunguje. :)
2. V balíku máš přiloženou kabinu, inc., u balíku i složku kabiny ve složce modelu, ale smĕrování v eng úplnĕ jinam.

Já jsem to zatím nasmĕroval do common.cab, ale nevím, zda to tak má být. Předem dík za kontrolu. Nevhápu, proč to tu nĕkdo nenapsal předemnou, ten balík 754 už je venku hodnĕ dlouho. :)

Iciku, proč je ta brzda va Švihu, když by ji mĕl OR automaticky hodit do polohy Jízda?

1. Brzdiče jsou ve všech souborech .eng nastaveny na výchozí polohu J - jízdní.
2. Přiložená kabina v balíčku je ve složce common.cab. V engu sice definována do common.cab, ale jiné složky a na jiný soubor .cvf: CabView ( "..//..//common.cab//cab754d//cab754d_LVZ_S.cvf" ). Souhlasím, to je chyba. Směrování kabin jsem tedy všude opravil.

aby byla po startu aktivity brzda vždy v poloze Jízda.
Dane, když se odstavuje mašina, tak se vždy zavře brzda a utáhne klika. Tedy nikdy nemohu mít při vstupu na studenou lokomotivu brzdu v jízdě. Jenom při střídání na ose, kdy se jen vymění lokomotivní čety. A přídavná brzda se samozřejmě nechává v poloze odbrzděno. Aby jsi mohl lokomotivu bez lítání sem tam navrčet a odjet z jakéhokoli stanoviště. V případě pantografové jednotky by jsi se i dost naběhal.

Ahoj Pepo.
Prosím tĕ, mohl by jsi zkontrolovat balík ČD 754?
1. V nastavení v eng. souboru je při startu aktivity brzda v poloze Švih. Což zase nechápu proč, když Icik dĕlal v update ORCZ, aby byla po startu aktivity brzda vždy v poloze Jízda. Tak nevím proč to u tvojich "Brejlí" nefunguje. :)
2. V balíku máš přiloženou kabinu, inc., u balíku i složku kabiny ve složce modelu, ale smĕrování v eng úplnĕ jinam.

Já jsem to zatím nasmĕroval do common.cab, ale nevím, zda to tak má být. Předem dík za kontrolu. Nevhápu, proč to tu nĕkdo nenapsal předemnou, ten balík 754 už je venku hodnĕ dlouho. :)

Iciku, proč je ta brzda va Švihu, když by ji mĕl OR automaticky hodit do polohy Jízda?
OR CZ/SK hledá polohu závěr a tu nastavuje. Pokud není, hledá jízdní polohu.
Teď jsem to zkoušel a nastaví správně závěr (notch 0.2). Podívej se do diagnostiky pod F5.

Back
Nahoře