Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Když už jste u těch drátů, tak ještě se nějaké vyskytují v úseku Skalice nad Svitavou - Boskovice. Od Skalice hned za mostem a přejezdem, v oblouku okolo předvěsti do Boskovic, a od oblouku kolem vjezdového návěstidla přes celou stanici až na kopec k polnímu přejezdu. A ještě kousek v posledním oblouku před ukončením tratě.

RunActivity 2022-08-27 14-39-59-403.jpgRunActivity 2022-08-27 14-40-24-710.jpgRunActivity 2022-08-27 14-40-44-609.jpgRunActivity 2022-08-27 14-41-41-891.jpgRunActivity 2022-08-27 14-41-56-793.jpgRunActivity 2022-08-27 14-42-10-990.jpgRunActivity 2022-08-27 14-38-42-461.jpg

Když už jste u těch drátů
Ono to bylo oindexované správně, ale chyběla tam v zápisech hlavička Tr_Watermark ( 2 ) Tenkrát jsem nevěděl, proč tam musí být i tento zápis. Tohle pak může být s trolejí i jinde i když kolej má index 2. Když tak hlaste. Ale budou to jen ojedinělé čtverce.
Ale je fakt. že jsem objevil koleje s nesprávnou trolejí nebo bez i ve Skalici, Rájci i Blansku. To chce asi vždy projít pěšky i ve hře. A rovnou v editoru opravovat.

Ahoj Zbyňku.
Mám problém s objetím soupravy v Ústí nad Orlicí. Teď jsem mále rozkopl počítač, po hodině posunu v Třebové jsem skončil v této stanici Pattem. Tohle jsem ale kdysi taky už hlásil a měl jsem za to, že je opraveno. Udělal jsem objezd soupravy z koleje 16 a tam je normálně volno:
uno_000.jpg
Když mám postavenou trasu z koleje 18, tak konec, návěstidlo na stůj. Tím, že jsem na něj dal blokový kód 3XXXX, tak je neprůjezdné, když jej zruším, dá se projet stůj, přes tabulátor, ale bez ozvučení ízdy proti stůj. Takže chyba klacku.
Tady ukázka z 18. v aktivitě jedu z Třebové, odvěsím vozy na 18. koleji a mám jet za veksle a pak za veksle směr Letohrad a na vozy, zbytek funguje.
uno_002.jpg
Tady je pohled z kabiny na bávěstidlo při jízdě z 18. koleje (nástupiště 2.
uno_001.jpg

Jasně, ono mně může nejvíc naštvat, že když dáš před takové návěstidlo kód bloku, tak ním už neprojedeš. Pokud tam nedáš nic, jde to přes tabulátor bez ozvučení. A já blb jsem tam ten kód dal jen na efekt k svolení k posunu a když dojedeš do Ústí nad Orlicí, máš za sebou hodinovž posun v depu Třebová a 15 minut čekačky u perónu, neř se vydáš z Třebové do Ústí. Takže jsem myslel, že mně asi jeb.e. Ve finále jsem zjistil, že jsem blbě spočítal jízdní dobu Těchonín - Lichkov a to byl konec podruhé a pak jsem to vypnul. Teď musím překopat celý posun v Dolní Lipce, kde se na mne přivěšuje historický vlak z Králík. Ale v Lipce posun funguje na jedničku. Tam jsme to řešili kdysi taky a jede to výborně, jen aktivitář musí umět počítat jízdní řád, ne jako já. :-) :-)

Dane, teď jsem to tam prověřil a odjezdy z 16. a 18. koleje jsou totožně nalinkované. Barva svítí do správné koleje a do nesprávné koleje a do vlečky a šturcu svítí bílá. Jiná kombinace už není. Kolej pod návěstidlem neskrývá žádnou poruchu. Tedy asi budeš mít anomálii v trase aktivity. Ale doplnil jsem tam alespoň označení nákladní koleje.

To je divné.
Ta trasa, kde svítí stůj je jen kousek testu (obrázek výš) začíbá před kritickým návěstidlem, revers je na koleji vlečky a končí v nádraží u perónu, To jsem právě dělal test, proč neprojedu, nic jiného tam není, ani žádný traffic, nic. Tady jsem to zvětšil, zkus tu trasu udělat úplně stejně.
uno_003.jpg

Ahoj.
Ten samý problém, jako výš, mám v Zábřehu n.M., když mám postavenou trasu přes poslední nástupiště, do té krátké kusé:
ae001.jpgae002.jpgznm001.jpg

A jinak, zkoušel jsi udělat tu krátkou trasu v tom Ústí? Pokud tam budeš mít bílou, je nějaký rozpor v tratích u tebe a veřejný.

Dane na ty dráty se podívám. Asi to chce projít pěšky ve hře, jinak to nenajdu. Už se mi i stalo, že zápisy ve world byly správně, a trolej tam byla přesto. Tehdy jsem nevěděl, že na začátku řetězce musí být zápis Tr_Watermark ( 2 )

Jinak to Ústí, netuším. To jsem stavěl někdy před 100 lety a nepamatuji si podrobnosti. Ale asi není ani v silách uživatelů, aby projeli všechny varianty.

Dane, to nemůžeš najednou? :) Na tou výhybkou jsem to opravil. Ale ta Třebová je stejně záhada. Nejsem si vůbec jistý, kde z druhé strany depa dráty jsou a kde ne. Pamatuji si, jak zdejší Michal se chlubil, že kdysi na Den železnice tam jezdíval s žehličkou zezadu do rotundy. Tedy mi tam někde visí dráty bez sloupů. On by stačil jen vyfotit obrázek mého kolejiště a zvýraznit, kde trolej není a kde je. Pokud to někdo tam zná. Já jsem v reálu v depu ČT nikdy nebyl.

Hlásím chybu na trati Jihlava - Brno hl. n.: mezi stanicemi Náměšť nad Oslavou a Kralice nad Oslavou ve směru na Brno cca v kilometru 25,6 chybí horní rychlostník 75km/h. Tedy až do cca kilometru 24,6, kde jsou rychlostníky 70/65, stále nesprávně platí vmax. 80 km/h (tedy tak to ukazuje monitor tratě). V opačném směru (tedy na Jihlavu) je vše ok.

Jojo. Už to vidím. Ale to je zajímavé, že chybí jen horní rychlostník, to se muselo omylem nějak smazat. Protože vždy jako první osazuji databázový rychlostník.

Back
Nahoře