Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
které jsou už tři roky staré
Nepochopil jsem dotaz, který nijak nesouvisí s aktuální činností :)

Jen pro info, žádné tři roky staré aktivity nemám, protože s aktivitami jsem skončil pro nedostatek času víc než před deseti lety. A ty jsou pro MSTS, tedy v OR fungovat nemohou. Důvod je, že naladěná vozidla pro OR jezdí trochu pomaleji a není možné dodržet jízdní doby. Chyba byla spíš v MSTS, kde výkony byly trochu překročené i když tabulkově to bylo správně. Ale i za "správně" naladěné vozidlo do OR bych také ruku do ohně nedal. Vše jsou opět jen tabulky, ale reál je kolikrát úplně jinde. Dokud tohle nebude vyřešené, tak nemá smysl jakoukoli starší aktivitu přizpůsobovat.

Jinak kdo chce nějaké aktivity, je tady Dan i jiní, kteří stále něco nového vytváří.

To je přece blbost, poslat Den blbec a Topírnu jen tak k vodě... Kor, když to stále máte automaticky i na nových instalačkách z flash. .. Zkuste to znovu oživit, aby to bylo funkční i na nových tratích... Ty aktivity i tratě si to zaslouží. A vytvořte i nové. Vykašlete se pořád na úmornou práci s novými úseky a udělejte zase jednou po dlouhé době Mega aktivitu s průjezdama Vašich nových krásných tratí.. Včetně těch starých... To by byla bomba...

A vytvořte i nové. Vykašlete se pořád na úmornou práci s novými úseky a udělejte zase jednou po dlouhé době Mega aktivitu s průjezdama Vašich nových krásných tratí.. Včetně těch starých... To by byla bomba...
Tak si je oprav a nebo udělej nové aktivity. Prostě některé aktivity pro OR opravit nejdou a kvůli hrstce lidí, co jezdí MSTS už to asi nemá cenu.

Den Blbec opravit nejde kvůli srovnání kilometráže v úseku Brno - Břeclav. A myslím že i Brno - Česká Třebová se mi během času podařilo rekonstrukcemi srovnat další zkrácené úseky. Tímto pak už jízdní řád neplatí. Také Topírna noc. Tu bych i oživil, ale asi by to v obou případech chtělo trochu i upravit trasy, protože v době vzniku koleje končili v Řevnicích a na druhé straně v Olomouci. Jenomže to chce i nějakou motivaci a nápady. Ale je možné, až dostavím tratě 240, tak něco vymyslím. Ale nejprve budu muset na školení k Danovi, protože v OR jsem aktivity nedělal a jsou tam úplně nové vychytávky, které MSTS nemá. A také jsem už pozapomněl, jak jsem vytvářel události na čase a jako úloha. To se vše kombinuje i s místními událostmi. Tehdy jsem to ovládal perfektně. A už se těším, až budu v dávno zbouraném depu Praha Masarykovo z haly tahat Vectrona. :) 380 už nejsou IN. :) A byla by určitě legrace udělat odklon ECéčka už ze Zábřehu do Prahy přes Hanušovice a Lichkov. :) Právě účelem těchto aktivit bylo projet i některé zapomenuté tratě na konci světa. Jenomže ty jednokolejky byly vždy pracné na křižování a předjíždění. Ale Dan to už má určitě vychytané.
Já jsem chtěl zprovoznit nejprve Pannonii a odradilo mne, že už v Malackách jsem měl zpoždění 2 minuty. Buď nepřesné ladění lokomotivy nebo nereálné jízdní doby. Tedy to chce přepracovat úplně od začátku. (bavíme se o Openrails, v MSTS by to mělo fungovat) Ale další věc je ta, že kluci přišli s ORCZSK a tam se stávající lokomotivy chovají jinak. Tak vyčkávám co bude. Ale pokud by aktivity byly pro OR 1.4, tak by neměl být problém. Uvidíme. A právě Topírna noc hrála na to, že s nákladním vlakem se nešlo rozjet do kopce od červené na oddíle. Muselo se couvnout a pak to šlo rozjet přes kopec s odranýma ušima. Pokud je jiné ladění, tak se vlak nemusí rozjet vůbec i s couváním nebo se rozjede i od toho oddílu rovnou. A tohle chce hodně času na testování. A tím pádem bude nutné jezdit s vozidly BP. Ale opravdu, nejprve aktualizace 96, jinak bych zástavbu tratí nikdy nedokončil. Nejde dělat obojí.

Díky za odpověď. Topírna-noc byla svého času fakt výborná, a bavila snad každého z nás. A baví dodnes, ale musím mít dvě instalace -jednu historickou (kvůli Topírně a Blbcovi) a jednu aktuální.. a to mě sere :D

Právě, že to chce hlavně nápady, aby i aktivita měla svůj vtip. Udělat jen nějaký nudný vlak, kde se moc neděje, to mne moc nebavilo. V MSTS to bylo v pohodě. Ale nyní v Openrails i ve volné jízdě mi nešly rozpojit vozy od lokomotivy. Ani nešly označit vozy pod F9. Něco co nedávno fungovalo, tak najednou nefunguje. (OR1.4) V ORCZSK mi něco prásklo, vlak mi zastavil ve vexlích a mě trvalo půl hodiny, než jsem soupravu nafoukal o odjel. To se stát v aktivitě, tak je konec. Tedy pokud chci dělat aktivity, tak se musím nejprve naučit jezdit a dělat základní úkony jako odpojovat lokomotivu nebo najet na vlak a nafoukat soupravu. To se mi také kolikrát nedařilo, tak už používám jen Shift + podtržítko. To šachování se zavíráním kohoutů a rozpojování hadic je hrozně nepřehledné a když objedu soupravu, tak je to myslím i naruby. Respektive vše. Tohle vše odrazuje.

Zbyňku, odvěšování vozů je úplně jednoduché, všechno funguje skoro stejně, jak v MSTS. Jen zavřeš kohuty a rozpojíš hadice a zajistíš vozy ruční brzdou. Narozdíl od MSTS ti totiž mohou ujet.

V tom je právě ten vtip, že člověka baví spíš to "mašinfírské umění" v aktivitě. Než jen nějaká megarozsáhlá trať pro volnou jízdu. Vy jste uměl pro prezentaci pomocí pár dlouhých, ukázkových aktivit předvést svou trať úplně suprově.

Jen zavřeš kohuty a rozpojíš hadice
Já to tak dřív dělal a nechápu proč mi to nyní nešlo. Chtěl jsem vyzkoušet ten tvůj Šatov, ale vstup do trati mám ze Znojma jen na Břeclav, tak jsem chtěl odpojit lokomotivu a objet soupravu. Klikám klikám a nic. OR1.4. Ani nešly označit vozy, abych ty hadice mohl rozpojit a zavřít kohouty. Nebyl čas to řešit.
Narozdíl od MSTS ti totiž mohou ujet
Tak to abych si dal bacha, protože mě všechny vozy se rozjedou i na tom nejmenším spádu. :)
Vy jste uměl pro prezentaci pomocí pár dlouhých, ukázkových aktivit předvést svou trať úplně suprově.
To vzniklo i z hecu. Mě tady kolegové přesvědčovali, že moje tratě jsou moc dlouhé a aktivity tam už nemusí fungovat. A také jsem potřeboval vyzkoušet jízdy všelijak cik cak, viz Topírna noc. Měl jsem obavy, že se mi to někde zacyklí, ale ono to fungovalo. Ale opravdu, nejprve se musím naučit jezdit v Openrails. :) Jinak nemá smysl dělat aktivitu. Poslední aktivitu jsem dělal, když jsem propojil Zábřeh přes Hanušovice do Týniště. Tady jsem chtěl zase vyzkoušet posuny ve stanicích na jednokolejkách, aby se nejezdilo na barvu, ale na bílou a také to funguje.
Bude to chtít opravdu další nápady a chutě. Topírnu noc bych mohl nějak obnovit s tím, že by se druhá část jela jinak. Vlastně ne. Tenkrát nebyl postavený nymburský ranžír a ten je důvod neobnovení této aktivity. Ten první náklad z Vysočan má jen do Nymburka nákladního nádraží a pak náklad do Prahy se z Nymburka jezdilo tak, že se jelo z nákladního nádraží až do Záboří přes Kolín, tam se objede souprava a veze někam do Malešic. Ale kolikrát se to zamykalo v Běchovicích. Právě tohle chce čas a u této aktivity naplno využít nymburský ranžír. Tenkrát nebyl z jednoduchého důvodu. Bál jsem se do toho jít. A kdyby ne, tak bych to asi odfláknul (neměl jsem tolik zkušeností a menší výběr kolejiva než nyní) :)

Ale stejně to byla aktivita par excelence, teda aspoň co se BP trati týká... Díky za ni a nikdy nezapomeneme, na ty noci nad ránem, kdy upocený mašinfíra konečně končil šichtu a duněl si vesele se Sergejem a třiceti vagony za zády, ať už to skončí... celý obývák sepřitom třásl přes domácí kino :D

Konečně jsem přišel na to, proč se tak špatně stahují aktualizace. Respektive na tohle už tady někdo reagoval, kde je chyba. Ale copak jsem měl čas tohle řešit? Dnes jsem potřeboval udělat odkaz ke stažení nějakých souborů z mých stránek a najednou žádný problém. Tak se podívám do vlastností mých downloadů a je tam chyba v chybějícím písmenku s. Odkaz musí začínat https: a ne http:. Asi nějaké kopírování dokola " ctrl c - ctrl v" z dob, kdy to ještě nevadilo. Tedy až bude chvilka, opravím.

Tedy raději hned a už jde stahovat na klik. :)

Jinak včera jsem si připravil a srovnal placku před poslední obcí před Jihlavou a Jihlavu kolem nádraží. To je všude samá obrovská hala, tedy terén tam nemůže být nijak do kopce. Ale to bude zase i obytných baráků. Vůbec se mi do toho nechce :), ale udělat se to musí.

Vypadá to nádherně. Moc nemám rád pozdní podzim a zimu, ale zase tohle období přináší naději na podobné nadílky.

Můžete stahovat aktualizaci BP9580. Veškeré připomínky, opět troleje, kde neměly být a zastavěný úsek Havlbrod - Jihlava. A to strakaté na dolním obrázku výše jsem zakryl včera dopoledne nízkou vegetací. Ale ještě jsem to neprojel, tedy netuším, jak to vypadá ve hře.
Samozřejmě další detaily se stále mohou doplňovat, ale priorita je dát do koukatelného stavu celou 240. Do vánoc by se to mělo zvládnout, už tam toho až tolik není. Jihlava - Okříšky a pak dál hlavně Náměšť nad Oslavou.

Stažení aktualizace už konečně funguje také na klik.

Zbyňku, děkuji za další aktualizaci, která mě tentokrát chytla u srdce. V Dobroníně asi 200m před odjezdovými návěstidly po levé ruce jsem zahlédl rodinný domek. Ve skutečné stanici v něm bydlel bývalý kolega, výborný Člověk. Jel jsem s ním jen jednou (jezdil v osobním turnusu), ještě jako pomocník, pro uranovou rudu do Tišnova, ale i jeho řadím mezi své profesní učitele. Zrovna nedávno jsem se dozvěděl, že už není mezi námi. ale výborně umístěný i zvolený baráček mi ho při průjezdu virtuálního nádraží hned připomněl. Děkuji.

Vlastně i ty Kralice nad Oslavou už jsou celkem OK. Tady zbývalo doplnit jen trochu vegetace a sem tam nějaká skupina domků. 2809Kralice.JPG
Trochu pohledný je už celý úsek z Brna až do Náměšti nad Oslavou. Zbývá osazování od Náměšti až po Jihlavu. Sice někde už to zastavěné je, ale stále málo. Nejvíc práce ještě bude mezi Jihlavou a Okříškami.
Dnes mne už sedět u počítače nebaví. :) Pokračování příště.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře