CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zajímavé je, že když dám soupravu vcelku i s vozy, normálně se rozjedu, Takže to blbne po najetí na vozy, nechápu.

Takže pánové, vůbec nechápu co se stalo. Nahrál jsem aktivitu před najetím na vozy, Stiskl jem Shift+Podtržítko, pak zabrzdil vlakovou brzdu. po cca 2 minutách povolil a normálně jsem se se soupravou rozjel-

Jediné, co mne napadá, že jsem si zrychlil čas kl.Ctrl+Alt+Home?

Hoši, furt mi vrtá hlavou, co to bylo za anomálii s tou dynamickou brzdou? Nebo jsem v zápalu tvorby nekde něco zmáčknul? Ať se toho mohu vyvarovat na příště. ;)

Dane, já netuším. Nejspíš to bude tím jak se přidávají další a další řady, tak se tam něco zamotává. Tohle budeme chvíli vyšetřovat než se to zcela vyřeší.

Tak to přeji pevné nervy. Hele další věc, vůz osazený kamny netopí a ORCZ řve, že je lidem zima. :) Tam je ve wag přímo definice topení kamny, tak by se to mohlo navázat na ni.

Aktualizace 1.7.29, nefunguje klávesa F7 s označením souprav, až jedině Shift+F7, označení jednotlivých vozů v soupravě.

Ahoj. ORCZ 1.7.31, jedu si takhle aktivitu vcelku, bez přeuložení, Česká Třebová a za Lanšperkem najednou koukám, že mám v kolejích zabořené auto, Už už, jsem chtěl psát Zbyňkovi a vzpoměl jse si, co dělal stařičký ORMG s vozy vlaku a nahrál jsem aktivitu z uložené pozice a ejhle, oběkt auta v kolejích nebyl. Takže nám ORCZ začíná po delší jízdě "pohazovat objekty volně po okolí:
bug_objekty.jpg
S pohazováním objektů v trati jsem se ale nesetkal, vždy to byly vozy vlaků osazené v aktivitě, které ve starém Monogame občas poletovaly vzduchem. :) Nebo pak mne napdá, jestli to nebude nějaký výchozí bod aut, poněvač v Lanšperku stojím 10 minut a u závor se vytvoří pěkná kolona?!

Nebo pak mne napdá, jestli to nebude nějaký výchozí bod aut, poněvač v Lanšperku stojím 10 minut a u závor se vytvoří pěkná kolona?!
Tohle bude nejspíš správná dedukce. Poházené vozy od kolejí si umím vysvětlit, ale tohle rozhodně nee.

Dane, já tam žádná statická auta nemám. To bude určitě nějaká záškodnická vychytávka CZSK 1.6 :) , jak bude fíra reagovat na nepředvídané překážky. Ale mohu ujistit, že vždy to skončí srážkou, protože vlak nemá šanci to ubrzdit.

No... fíra musí reagovat na tolik věcí, že naštěstí mi ještě žádné nechtěné auto v kolejišti nepřistálo..
Ale:
1.) Také se setkáváte s častějším "zapomínáním" kódu na opakovači v místech, kde kód reálně vysílán na lokomotivu není a naopak kód nenaskočí během jízdy po kódovaném úseku, dokud jízdu tímto úsekem nenačtu z uložené pozice znovu? (například vjezd z Hradecké tratě do Oseka, průjezd Krušnohorkou, kde je nekódovaný úsek ohraničený úseky autobloku aj...)
2.) Na "bzučácích" 162/362 se stává, že některou z jízd z nějakého důvodu bouchne HV a nejde nahodit i při splnění všech podmínek. Jednou jsem zjistil, že si simulátor stále myslel, že zasahuje nadproudovka EDB, jednou mi pomohlo skoro jako v reálu shodit mašinu z baterek a opět zapnout baterky a řízení. Jednou se podařilo HV nahodit až po vypnutí kaloriferu na stanovišti. (mmch. ta hláška o zimě co se mi spouští i při podzimním odpoledni, nešla by úplně zrušit? Nechci ten prvek topení stanoviště, pokud má shazovat mašinu...) Většinou se ale nic neukáže, procvakání nepomáhá a je to softwarově-ukončit a znovu načíst pozici.

Moje chyby, nebo vám to dělá také? :rolleyes:

Dík za opravu. Abych byl upřímný, tenhle bug se táhl jak štrúdl přes celou verzi 1.6. Nicméně tehdy jsem zjistil, že zapnutím postrku na druhém hnacím vozidle se bug eliminuje a EDB fachá normálně. Teď už to ale nemusím dělat.

Jen malý dodatek. IRL je u Žabáka 451/2 EDB účinná přibližně do 30 km/h, pak je nutné zpomalovat pneumatickou brzdou, takže pokud si zapnul EDB pod 30 km/h, nemusela být účinná. Dělej to s Žabákem jako já:
Pokud jedeš mezi 100 - 30 km/h, použij EDB, i když si můžeš přibrzdit vzduchem, pokud potřebuješ hodně a fofrem zpomalit.
Pokud jedeš pomaleji něž 30 km/h, je EDB k ničemu, vždycky brzdi vzduchem.
Varování! Když brzdíš vzduchem, brzdi rozumně. Kdybys IRL hodně zašlajfoval brzdy na jakémkoliv vlaku, tak bys mohl ublížit cestujícím. Schválně, napište mi někdo (kdokoliv), jestli jste jeli vlakem (je mi jedno kam) a vlak náhle zašlajfoval brzdy naplno (Možné důvody: Fíra si všiml něčeho na trati a hodil tam záchrannou, VZtka bouchla a fírovi trvalo než ji resetoval atd.) a zdali jste si během toho prudkého brzdění ublížili (Upadli jste na podlahu, něco vás trefilo atd.)
Ve starší verzi Mirela a začátcích Taurusů na vozbě Vídeň-Praha bez přepřahu, docela běžná věc. Mezi Pardubicema a Kolínem, vím že byly poměrně časté výpadky kódu, Opatovice aj. Stávalo se, že si občas Mirel postavil hlavu a écéčko hodilo R+Mg vidle. Při tom, co jsem byl, se nikdo po zemi neválel a kufry nepadaly, zpomalení bylo prudké, ale co jsem viděl, nikoho to nevychýlilo nijak nebezpečně.
Potom v líných koutech u kamaráda na nákladech s Mirelem, nám to bouchlo také několikrát, v Bezpráví, Ostravě, Běchovicích, jednou uprostřed výluky pod stahovačkou, ale stihli jsme vyjet. :-/ Taky prudší, ale při rychlosti Nexu v klidu. U těch předchozích verzí byl problém s výpadky kódu, hned to začalo modelovat křivku a ve 160 reagovat na ztrátu kódu Mirel šanci nedal a prásk. Proto taky bývala praxe udržovat na těch jedovatých úsecích rychlost kolem 150-155 max. Nová verze sw je prý už odladěná. Někdo třeba poví víc.

Ahoj, už to tady nĕkde bylo psáno, ale nevím ve kterém vláknĕ. Jakou klávesou rozsvítím svĕtlo na stropĕ v kabinĕ? Jestli to tedy vůbec půjde.

Zdravím, při jízdě 163.070 vše v pořádku, když jsem dojel do Lipníku nad Bečvou tak jsem si hru uložil a druhý den jsem ji znovu načetl a mašina dělá blbosti.
Na voltmetru se ukáže napětí 4000V spadne HV a konec.
Při opětovném nahození to stejné.
Má někdo stejný problém nebo jsem jediný?

Ahoj, už to tady nĕkde bylo psáno, ale nevím ve kterém vláknĕ. Jakou klávesou rozsvítím svĕtlo na stropĕ v kabinĕ? Jestli to tedy vůbec půjde.
Tak jsem to našel a bohužel to v 3D kabině u Hektora nefunguje a budíky taky rozsvítit nejde a při jízdě v noci je to o oči. :(

Zdarec, nemáte prosím někdo ČD 841 vyladěnou pro ORCZ? Když ji mám jako AI traffic, tak mně z nepochopitelných důvodů sem tam zastaví a škube a pak se až rozjede. Nechápu proč.

Back
Nahoře