Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, jako předčasný vánoční dárek a před vydáním aktivity si můžete znova stáhnut balík "Kredenců" ČSD 830, M262. který obsahuje jeden nový vůz ČSD M 262.0226 a opravu vozu ČSD 830, kde byl špatně nápis na plošinách. Stahujte ZDE
Zobrazit přílohu 32636Zobrazit přílohu 32637Zobrazit přílohu 32638Zobrazit přílohu 32639Zobrazit přílohu 32640

Přeji mnoho ujetých kilometrů.
Dan J.
Tak protože to zapadlo o ztránku zpĕt, taj ještĕ jednou. ;-)

Ahoj Dane. Nezlob se, ale jakožto téměř celý život Západočech neznám význam slova "taksamo", ani dokonce "taxamo".
Japa já k tomu přídů... ;):):D

Dobrý večer Dane, dala by se prosím někde sehnat vaše textura kouře, moc se mi líbí, předem díky za odpověď.
Filip M.
To není jen textura, to je taky výsledek nastavení parametrů pro efekt zplodin u motorové trakce. Tedy parametrů zapsaných do .eng vozidla.
Již se mnohokrát řešilo. Např. zde a zde.

Další práce na voze dílenském malinko pokročily:
Zde předloha
Zobrazit přílohu 20013
Zobrazit přílohu 20014
Zde skin dílny ČSD Fa, avšak v zachovalejším stavu, samozřejmě v hodně rozpracovaném stavu, bez zrušené alfy atd...:
Zobrazit přílohu 20015

Vážení kamarádi modeláři.
Nepsal jsem dříve z důvodu piety, avšak na disku mi leží jak model poštovního vozu, který zůstal hotový z 99%, s tím jaksi problém není. Ale leží mi hotový skin dílenského vozu, u kterého chybí zaplechování oken, poněvač má model natvrdo výřezy, tato "zaplechovaná" úprava zůstala u Taxe na disku, úpravu už mi nestihl poslat.

Jde nějak bez zdrojáku upravit model a zrušit potřebná vyžezaná okna? A pokud ano a někdo umí a pomohl by, byl bych moc vděčný, byla by škoda tenhle vůz nechat na disku, jak pošťák, tak tenhle dílenský. Měly vyjít společně.

tato "zaplechovaná" úprava zůstala u Taxe na disku, úpravu už mi nestihl poslat.
Dane, nestahuj kalhoty, brod je ještě daleko. Zkusím napsat Markovi Zemanovi (syn od Taxe) - na pohřbu nabízel, že až proberou pozůstalost, tak že by obsah Laciho počítače poskytnul komunitě. Tak uvidíme. Ale nebude to hned.

Dane, nestahuj kalhoty, brod je ještě daleko. Zkusím napsat Markovi Zemanovi (syn od Taxe) - na pohřbu nabízel, že až proberou pozůstalost, tak že by obsah Laciho počítače poskytnul komunitě. Tak uvidíme. Ale nebude to hned.
Ahoj.
Díky za info. To by bylo super, alespoň by nás mohly jeho modely po smutné události potěšit. Co se skinu dílenského vozu týká, ozval se mi Mikulda a řešeno přes SZ. Takže, pokud vše půjde, možná vyjde skin i s originál modelem, ještě než se HOD případně dostane do rukou komunity. Bohužel mýslím, že ty další vozy, jako třeba jídelní vůz pracovního vlaku, který jsme s Taxem probírali a ještě jeden kousek, co mi poslal na texturu budou v tak ranném stádiu rozpracování, že ty už asi skončí v propadlišti dějin. Takže nejdál byl ten ČSD Fa a Fa dílenský. U té dílny chybělo jen zaplechování oken, střecha (střecha se dá taky nechat) a Tax si tam vymyslel stříšky na světlo u vchodu, co už si myslím není podstatné a skinu chybět nebude. Taktéž úpravy interiéru, která nevím nakolik stihnul dokončit být ve skinu nemusí.

Tak a dlouho jsem nic nezačal dělat a dneska jsem se na... Uvědomil jsem si, že mi chybí tzv. "lokomotiva v posledním tažení" do let 1960 - 1970, na vlečky a lokálky za skin prkeňáků. v ojetém stavu, takže velmi zběžně v úplným začátku:
422.002-Lužná-foto©Martin-Kalina-19.72007-1.jpg
Ale tak rezavý nebude... A samozřejmě opět kompromis.
422002.jpg

Dane, možná bych tam opravdu dal trochu víc rzi, nejenom kolem plnících hrdel na vodu. Mašinka "pár minut" před exitem by mohla být i trochu ošoupaná, otřískaná, s fleky po různých opravných nátěrech atd. konečně, je to na tobě. ;) :)

Neboj, něco málo přibylo, chce to nechat, tak půl dne uležet a vidíš pak nevídané.:-) Avšak je třeba si uvědomit, že se fírové o své stroje starali a skin je situován do let 1960 - 1969, kdy byl zrušen. Záměrně jsem ani nepsal depo, ani o přechodu na ČSD. Takže v aktivitách využitelné, jak na trať, tak ale na vlečky.

Back
Nahoře