Open Rails - galerie obrázků a videí

Zdravím. Asi před deseti dny jsem se pustil do skinování poté, co jsem se docela dlouhou dobu trápil nad tím, kde vlastně sehnat pořádný TGAtool2, AceIt, atd. Jako první jsem se pustil do 971.018, ale tam jsem zkrachoval na nedostatek kvalitních fotek... Tak jsem si řekl, proč vlastně nezkusit přepracovat staré skiny na nové modely? A jako první přišla na řadu 749.251, kterou jsem začal minulou sobotu. Sice je na ní ještě docela dost práce (nejsou dodělané podvozky, z druhé strany nemám ani dodělaný rám,...), ale myslím, že na ukázkový screen to stačí. A pokud se dílo podaří, tak bych rád (samozřejmě se svolením autorů) tuto úpravu někde zveřejnil... Co vy na to? :)

749_251_rework.jpg

Dane, máš to pěkný a už se těším. Stáhni si ty nové koleje od Doda. Jsou parádní a je to pak více plastičtější.

Zase v souborech k ORCZ na webu? Škoda, že se tohle do oerka nenapere automaticky. Bo o nových kolejích jsem vĕdĕl a zapomĕl jsem. :) jinak aktivitu ti pošlu přednostnĕ, nĕjaké drbky ohl. chování ORCZ a tohle by se vysvĕtlovalo hodnĕ blbĕ. Ale zatím je na opravách aktivity dost jiné práce.

Ty bílé kontury na sloupech TV nejsou dobré. Nemají tam být. Ona ta extrémní bílá na nátěrech vozidel a střechách je problém všeobecný. Třeba to kluci časem nějak ještě doladí.

Sv z Bohumína do České Třebové jedno prosincové dopoledne roku 2010.

Všem přeji klidné prožití svátků a do nadcházejícího roku co nejvíce zdraví, štěstí, radostí a úspěchů. :)

Sv 1.jpgSv 2.jpg

Os14904_001.jpgOs14904_002.jpgOs14904_003.jpgOs14904_004.jpg

A pánové jen tak mimochodem, když jsem dneska stáhl poslední verzi OR, tak jsem si připafal jak v MSTS. S CZ verzí absolutnĕ nesrovnatelné. To je nebe a dudy.

Dane, to je to, o čem jsem tu nedávno psal a co bylo okamžitě zaneseno příspěvky s jiným obsahem bez toho, aby se k tomu mohl kdokoliv vyjádřit: oprava stávající nabídky nominálního počasí na Jasno - Snížená viditelnost - Srážky v základní obrazovce OR. První 3 obrázky bych okamžitě použil jako vzor pro kombinaci Léto - Snížená viditelnost nebo při jiné volbě ročního období na Jaro - Snížená viditelnost. Žádné hraní si s klávesami. Takto by byl podán základní náhled, další nechť si vyčaruje uživatel.

Tvoji práci s dynamikou nikdo nezpochybňuje - dovedl jsi ve svých aktivitách na zajímavou úroveň. Moje úvaha vychází z toho, že nominální počasí, které nastavíš v předvolbách Roční období / Počasí je definováno v *.env souborech trati, což okamžitě přinese pramalou ochotu traťováků se v něčem takovém babrat. A tak zjišťuji a/ je možné použít místo stávajících nesmyslů převzatých ještě z dob MSTS kombinace ročního období a počasí tak, jak jsem je uváděl? Dávají logiku, ne?; b/je možné "vstúpit" přes OR do těchto souborů a byť jen dočasně upravit parametry počasí. Asi by to jít mělo, když tu existuje dynamické ovládání počasí. A aktivitář o nic nepřijde.
Není asi nic proti ničemu, když zůstanou zachovány i stávající názvy souborů (kvůli zásahům do programu) - viz složka ENVFILES. Přeci někde v těchto souborech musí být definovány i parametry pro to počasí, které si před startem volné simulace apod. zvolíme v hlavním panelu OR a které po otevření vidíme z okna mašiny. Dobrá, proč ho tedy nezměnit a přitom zachovat volnost pro dynamické řízení a aktivitáře.
I tuto záležitost, zdánlivě podružnou , bude nutno někdy řešit.

To ale u OR neplatí. OR ani základní počasí z tratĕ netahá.
Tím líp, definice nominálních hodnot je tedy čistě na nadefinování v OR. ;)
Ale jinak co? Nelíbilo by se ti vycházet z realističtějších označení a nastavení? Mě určitě, protože dost prostoru věnuji volné jízdě. Důvodů je na to vždycky dost...

Back
Nahoře