Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Opravil som ten preblikujúci šturc do OR, viz pár príspevkov vyššie. Pre nečakané komplikácie sa nedostal do tejto aktualizácie trate, kto nechce čakať na ďaľšiu aktualizáciu, tak si ho možete stiahnuť a nakopírovať do zložky Global\Shapes a prepísať pôvodný súbor a1tbuffer.s
Šturc koľajnicový
Vyměnil jsem dle návodu a vypadá to lépe. Skvělá práce ;););)

V tom je právě ten vtip, že člověka baví spíš to "mašinfírské umění" v aktivitě. Než jen nějaká megarozsáhlá trať pro volnou jízdu. Vy jste uměl pro prezentaci pomocí pár dlouhých, ukázkových aktivit předvést svou trať úplně suprově.
Tak jsi se konečně dočkal. Aktivita mnohem vyšší level než byla Topírna noc i když ne tak dlouhá a jede se ve dne. Tady musíš předvést mašinfírské umění na úrovni, které MSTS neumí. Jednak extrémně těžké vlaky a hrabavá mašina a ty extrémně těžké a dlouhé vlaky, které se většinou nevejdou do stanice musíš přesně odstavit mezi námezníky a tak, aby vlak šlo s mašinou objet. Tady je správné zastavení v Záboří za návěstidlem, aby se ten 35 vozový vlak vešel. Tak jsem zvědavý, jestli to dáš. :)
zs20_ZaboriOdstaveni.JPG

Očekávám první dojmy. :) Také by MSTS nepřelouskalo takový provoz vlaků, jaký je v aktivitě. Ale pro Dana je to určitě ještě slabé. :) Ale pokud nemám nějaké herní dělo, ale dělo 12 let staré, tak nesmíš v Kolíně poletovat ven z kabiny, jinak se hra hrozně začne trhat. MSTS ? Neexistuje. Ani by se tam nenačetl a hra by rovnou padla. Protože v MSTS platilo pravidlo, že ve hře smí jet nebo stát maximálně 4 vlaky. Tady jich jede různě po trati najednou i 20. Na rozdíl od MSTS vlaky jedou v celé trase, tedy když budu mít zpoždění, tak ty vlaky vždy někde potkám a nezmizí mi před nosem jako v MSTS. A ten požitek z jízdy. Předjíždí mne příměstská jednotka a koukám, jak se ty vozy pěkně pohupují, na zastávce zastaví a otevřou se dveře. Tedy pokud se z nějakého pohledu svého vlaku na tohle podívám. Tohle jsou ty zásadní rozdíly.

Tak tady prosím, dokud něco nevyzkoušíš, neopěvuj "zlaté" MSTS. :) Protože pak jsou to jenom plané řeči. Poprosil bych trochu respektu. Samo se to vše opravdu nepostavilo ani nevytvořilo. A to samé vývojáři Openrails. Jak našeho, tak toho původního. Ladičové. Vše bylo nutné přepracovat, jsou do lokomotiv dopsány trakční charakteristiky. Odvedli špičkovou práci. Všichni. S MSTS se tohle vůbec nedá srovnávat.
Panebože, co Vy s tou tratí děláte, to snad už není ani pravda :D Zlatý starý MSTS BP

No, když už, tak ono by bylo dobré nějak plošně vyměnit všechny
Tohle nikomu nevadilo celé desetiletí, co Openrails existuje. Pročpak reakce až nyní? Kdyby jste to přes vánoční prázdniny analyzovali a nafotili, tak to mohlo být už teď všude vyměněné. Já kdybych nedělal aktivitu Test Lysá, kdy čekám na odjezd a koukám na tyto koleje, tak o tom dodnes nevím. To samé, že je chyba ve scriptech návěstidel a u Péčkových návěstidel nefunguje "očekávejte rychlost 40" Jezdí se do Kolína ze všech stran na výstrahu.

Možná kdyby jste na to neupozornil, tak si toho nikdo nevšimne. Ale takhle se toho hnedka někdo chytne. A ještě vás zaúkolujou. A ty Péčková návěstidla, ono to zas není taková chyba. Ve stanicích která mají jen závislá návěstidla, se předvěstí návěst stůj. Tedy návěstí výstraha. Ale nemusí návěstit rychlost při všech vlakových cestách nebo při žádné. A ani nemusí ukazovat návěst "očekávej" . Pokud tedy možné vynávěstit volno, návěstí se výstraha, nebo 40 a výstraha. Takové stanice určitě jsou a bylo to tak vyobrazeno ve stare D1. V nové nevím, ještě sem nesebral sílu jí dočíst do konce.

Jak jste psal pane Šemora, nenechte se rozhodit, tím, že po vás stále někdo něco chce, nebo někdo kibicuje. Vaše práce je obdivuhodná, jen jak se trať rozrostla za tu dobu co jsem si jí pořídil. Jakou jste mi udělal radost, když jste postavil Praha - Tábor, to jsou moje drážní začátky. Ale nikdy by mě nenapadlo vas uhánět co mate postavit. Je to váš koníček a vaše volba. A ona stačí ta trpělivost a vypadá to, že se mého drážního domova, tedy "pravobřežky" , dočkám. :)

Možná kdyby jste na to neupozornil, tak si toho nikdo nevšimne
Mě šlo o to, jestli náhodou někdo nemá opravený model. To by bylo nejjednodušší. Pokud ne, tak tam dám ty dynamiky. Ještě mne irituje ta štíhlá výhybka v Poříčanech na 120 do odbočky A1tPnt2_5dxxx . Za srdcovkou je jedna kolej rozmazaná. Podobně na tom byla původní A1t870r4xxxx. Také jsem to kdysi napsal sem a dostal jsem výhybku opravenou. Tak co kdyby někdo měl také opravenou.... :) Já jsem tuto měl osazenou i v Radotíně a jelikož se tam jezdí jen 100, tak ta okamžitě ještě před aktualizací letěla a dal jsem tam tu stovkovou A1tPnt3_0dRgt.s. A pak dynamiky překonvertorované i s náspy, aby se to tam i trochu zpevnilo. :)

072, také jsem zvědavý, jak to půjde. Modely nádražních budov jsem si ještě zavčas postahoval, tak by bylo škoda, aby zůstaly ladem. Jen je škoda, že nemáme Všetaty. Já tam mám jen zjednodušenou universální verzi, původní model nádraží Hostivice.

No jo no. Jak jste řikal, modeláři vymřeli. Ale to tak býva ve spoustě takto specificky zaměřených her. Stavim si v BAHN už nějakývh 20 let a české stranky se už jen udržují, nikdo nepřispívá. To MSTS/OR ještě dost žije. Ja to mam do Všetat co by kamenem dohodil, ale modelovat opravdu netušim jak. A pokud vím, měla by být budova ze všech úhlů a to je na dron a ten nemám. A na osvětlovací věž bych se bál. :) Ale jinak si myslím, že pravobřezku znám jak své boty. Poradit můzu.

A co se týče "zlateho MSTS". Každý si preci může jezdit jakou trať chce v jakemkoliv simulátoru. A nebo si hrát něco jiného pokud se mu to nelíbí. Ja jsem před dvěma zainvestoval do PC, právě abych se mohl k MSTS vratit. Ta stará plečka už to nedala. OR jsem měl v povědomí, ale nechtělo se mi do něj, znova stahovat všechny vagonky, lokomotivy, abych si mohl zajezdit se mi nechtělo, když u MSTS jsem měl většinu staženou. Jenže, když člověk zjistí, že původni MSTS už skoro nikdo nejezdí, pro koho bych tu aktivitu tvořil. Zkusil jsem OR pak ORCZ. U něj jsem zůstal a teď se s nim pořad učím. Co kluci dokázali. To svezení třeba na esu je uplně jiné. A to, že pořad něco vylepšují, to je jako, že vy pořad stavite. Měli by jsme si toho vážit, než dojde energie a nebude nic. Poradit, diskutovat od toho je tu toto forum. Ale pořad je to naš koníček. Ale bohužel co čekat. Koukněte na seznam. Když nejcastějsi nadpis je, jak se na někoho snesla kritika. Diky internetu a soc. sítím se bohužel naučili všichni remcat a kritizovat a to hlavně ti co nic nedělají.

znova stahovat všechny vagonky, lokomotivy, abych si mohl zajezdit se mi nechtělo
Mě by se také nechtělo, protože je toho opravdu moc. Proto nabízím "zlatý podnos" flešku (placenou) a jak jsem se přesvědčil při testování aktivity, opravdu vše funguje. Jediné co jsem objevil k doladění, budou asi vozy Uacs, kde jsem neopravil tření. Protože když se připojím na vlak na čekačkách, odpojený Vectron je zabrzděný ruční brzdou a když povolím vlakovou vpředu, tak vidím, jak se konec vlaku dá do pohybu, než se to někde vpředu namáčkne. Správně by se měl dát celý vlak do pohybu samotíží. To ještě doladím. Však od toho ty aktivity jsou, aby se testovalo i v extrémních podmínkách.

Předpokládám, že jste upravoval jen vozidla, která potřebujete do Aktivity, celý trainset BP by byl nadlidský ukol. Ja se právě do ladění a hrabáni v souborech moc pouštět nechci, když tomu prd rozumím. A mě pak vadí, že když mi chybí do aktivit moc vozidel a některé už nenajdu, tak mi padá AE Msts. Což nechci. Mě baví dělat aktivity, podle toho co jsem za 19 let v provozu a nebo okounění u kolejí zažil. Ale je to žrout času, teď jsem dokončil uplně první jednoduchou, na které jsem se učil co OR CZ vlastně umí a když jsem se díval, kdy jsem s ní začal tak mam 5.2.2022. Jenže jako vy mate kola a hudbu, ja mam maleho potomka, starší žáky, svuj fotbal atd. Nežijem jen Pc to by nebylo normální. Ale jak říkám všem co se kolem toho motají fandim.

Předpokládám, že jste upravoval jen vozidla, která potřebujete do Aktivity, celý trainset BP by byl nadlidský ukol.
Kdepak, volil jsem ten nadlidský úkon a nikdo to stále nechce pochopit, že funguje v OR úplně vše. A proto se tady několik jedinců tvrdošíjně OR brání. Úpravy jsem dělal asi měsíc před prvním vydáním ORCZSK. Proto jsem byl zklamaný, že tam to není kompatibilní. Zabralo to asi týden práce od rána do večera. A to jen Ctrl C Ctrl V podle vzorů od ladičů.

Davejte pozor, aby jste nas moc nenamlsal. Za chvili by po vas tu někdo mohl chtít stavět přístavy v Hamburku a Bremerhavenu. :) Ale vypada to krasně. Uplně vidim jak šlapu ze Střekova do Mělnika na kole podel te vody a kolem drndaj vlaky. Samozřejmě v 90 % proti větru.

Kdepak, volil jsem ten nadlidský úkon a nikdo to stále nechce pochopit, že funguje v OR úplně vše. A proto se tady několik jedinců tvrdošíjně OR brání. Úpravy jsem dělal asi měsíc před prvním vydáním ORCZSK. Proto jsem byl zklamaný, že tam to není kompatibilní. Zabralo to asi týden práce od rána do večera. A to jen Ctrl C Ctrl V podle vzorů od ladičů.
Jako chapu, že MSTS, OR a ORCZ zvládá uplně jiné věci. Hlavně co se týče mašin. A samozřejmě i chováni vozů. A pojmout po 5 letech nečinnosti tolik informací. Ale zas všechny staré vozy nejsou úplně nefunkční ne? V traficu snad nevadí ne? A teď mam v aktivitě v soupravě jedno BDs snad udělané jen pro MSTS a nevšiml jsem si, že by mi dělalo nějaký čurbes. Ale je jasné, že eso MSTS a eso ORCZ je nebe a dudy.

Krm: Jezdit se dají, ale když se vozy co nejsou speciálně ORCZ vezmou na koridor a lomcuje se s nimi na EC podle "horních" brzdicích procent, bez rozkladu zábrzdné vzdálenosti na dva oddíly, nebo někdy práskne Mirel, tak se rády sklouznou, obují a pak to skutečně dupe. Anebo naopak jsou značně náchylnější k přebití po švihu.

ale když se vozy co nejsou speciálně ORCZ
ORCZSK je zatím testovací vývojová verze s několika vzorovými vozidly a není úplně vhodná pro ostrý provoz s ostatními vlaky. Něco funguje, něco ne.
Co se týká vozů s původním laděním pro MSTS, tak je v OR jediný problém a to, když přibrzdím vlak například na sníženou rychlost na trati, tak po odbrzdění souprava povolí až když vlak téměř zastaví. Tohle byla první nutná oprava v ladění. A legrace to nebyla, protože se jedná o stovky souborů, kde se muselo opravit několik hodnot. A další věc bylo nesprávně nastavené tření, které vadilo i v MSTS, kdy se souprava chovala jako přibrzděná.

Ale prozradím jednu zkušenost. V OR1.5 je důležitá klávesová kombinace Alt + F5, kdy si opakovaným stiskem zobrazím diagnostiky celého vlaku. A mě to fungovalo jenom na počítači v práci. Doma ani náhodou. Měnil jsem klávesnici a stejné. Přeinstaloval Openrails a žádná změna. A pak mi to docvaklo. Existuje něco jako záznam videa ze hry přes X Box. Win+G se dostanu do nabídky. A tam jsem v nastavení prošel klávesové zkratky. A .... Alt + F5 byla obsazená. Tak jsem to přenastavil na jinou kombinaci kláves a hurá, Alt + F5 začalo v Openrails fungovat. Tady je pak dobré sledovat, když najedete na dlouhý nákladní vlak a povolíte vlakovou brzdu, jak se postupně jednotlivé vozy odbrzďují. Tedy že to není okamžitě. Ale kdyby to trvalo extrémně dlouho u nějakého vozu, tak tento je naladěný jen pro MSTS. Tedy buď vyřadit nebo přepsat parametry.
Ale tady je ještě jedna věc. Noví lidé v komunitě přestali ctít jednotné nastavení spřáhel s odůvodněním, že OR to už na 30 nepotřebuje a na 0 je to lepší. Kdepak, pak máte ve vlaku různě prolnuté nárazníky a vypadá to opravdu strašně. Tedy pak takový vůz musíte celý přepočítat do engu přepsat hodnoty Size, atd a výsledek je k nezaplacení. Třeba u Vectronů je odkaz na common.inc pro spřáhla na 0 cm. Tak jsem přepsal směrování na 30 cm (nová položka v inc), včetně nových rozměrů skříně a jak je to teď parádní, když se nárazníky správně jen dotýkají. Pak je druhá varianta přepočítat a přepsat na 0 všech 100000 modelů a variant vozidel. To je hloupost, ne?
I proto máte zlatý podnos na flešce. A o zbytek trainsetu se snad stará někdo jiný. Doufám. Vlastně ještě nemám přepočítané Traxxe i s tím dlouhým kontejnerovým vlakem. Ale tam je to hodně složité.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře