Hradec-Solnice (Lokalka)

E499_2002 napsal:
Zdravím,
ano, download je už na mém webu, ale chtěl jsem s oficiálním zveřejněním počkat, až budou hotové aktivity.
Nejsem z toho moc nadšen, ale rozhodl jsem se prodloužit hlavní úsek cca o 8 km. Jedna zastávka a jedna stanice s vlečkou na pilu. Ti, kteří jezdí na remaku Lokálky, něchť si prosím stáhnou update kvůli funkčnosti připravovaných aktivit.

Přeji všem hezký den, Éčko.

http://e499-2002-msts.wgz.cz/download

Ahoj E499_2002

jsem autor původní trati, fakt už je to 5 let ? fíha to ten čas letí. Nedávno sem si po několika letech zase nainstaloval MSTS a projel ten tvůj remake, svoji trať sem opravdu poznal (už to intro s mejma původníma fotkama :) odvedl si kus dobré práce a děkuju, že si tenhle projektík nenechal v propadlišti dějin. V době kdy sem to stavěl ( bylo mi 16 let) byla česká msts scéna ještě v plenkách, české objekty neexistovaly trainset taky zel prázdnotou ale použil sem tam v té době novinku legendární trundyho stromky a texturu :) pak už bohužel nebyl čas se tomuto věnovat proto sem moc rád, že si se toho ujal a příbližil to současné moderní době.

Dnes stavím dům a brzo založím rodinu ale na tuhle trať samozřejmě nezapomenu a rád si ji ve chvílích volna znovu a znovu projedu a v tvém budování tě jenom podpořím

Takže ještě jednou díky a vám všem ať se hezky po této trati jezdí.

Pavel Vlček

Zdravím,
to jsem velice rád, že se líbí. Sice i remake má nějaké ty mouchy, ale už se pracuje na jejich odstranění. Myslím, že to byl dobrý nápad vyzdvihnout původní Lokálku a znovu ji zveřejnit.

Naposled editoval moderátor:
Hezký den,
omlouvám se všem, kteří potřebují doladit aktivitz atp. Jsem nějakou dobu bez pořítače kvůli opravě. Pište na mail a vydržte prosím do konce týdne.

Děkuji, Tom.

Zdravím,

je to pekná trať, avšak mám pár otázok na autora E499.2002: týmy muchami myslíte to že pred lichobežníkovou tabuľkou nie je predzvestník podľa ČSD/ČD D1 a že v staniciach (v zastávkach) nie su tabule na budovách?

Těmi mouchami myslím nesmyslné stoupání, poloměry kolejí apod. V té době jsem tak dalece skinování neuměl, proto tam tabule apod nejsou. Navíc hlavním cílem remaku bylo to, aby se odstranilo přebytečných 250 MB souborů. Nechtěl jsem nijak zvlášť trať Pavlovi upravovat. Už bylo dost to, že jsem ji protáhl do Lesné. Důležité bylo, srovnat perony, nalinkovat návěstidla apod. Dnes bych to udělal mnohem lépe, ale člověk se na něčem naučit musí. Mám rozdělanou nějakou lokálku, která už bude někde úplně jinde. Ale to bych předbíhal, protože sám nevím, kdy to bude. Poruším tedy ten dobrý zvyk, že sem nasypu hromady obrázků a skutek utek. Až bude, tak bude. Prvně je třeba dodělat jednu úzkou. Navíc mám PC mimo provoz. Snad mi příští měsíc dovolí s tím pohnout.

Zdraví Tom.

E499_2002 napsal:
Těmi mouchami myslím nesmyslné stoupání, poloměry kolejí apod. V té době jsem tak dalece skinování neuměl, proto tam tabule apod nejsou. Navíc hlavním cílem remaku bylo to, aby se odstranilo přebytečných 250 MB souborů. Nechtěl jsem nijak zvlášť trať Pavlovi upravovat. Už bylo dost to, že jsem ji protáhl do Lesné. Důležité bylo, srovnat perony, nalinkovat návěstidla apod. Dnes bych to udělal mnohem lépe, ale člověk se na něčem naučit musí. Mám rozdělanou nějakou lokálku, která už bude někde úplně jinde. Ale to bych předbíhal, protože sám nevím, kdy to bude. Poruším tedy ten dobrý zvyk, že sem nasypu hromady obrázků a skutek utek. Až bude, tak bude. Prvně je třeba dodělat jednu úzkou. Navíc mám PC mimo provoz. Snad mi příští měsíc dovolí s tím pohnout.

Zdraví Tom.

A ozaj na to stúpanie som aj zabudol :rolleyes: to som si tiež všimol, ale keď budete tie muchy odstraňovať, tak by ste mohli doplniť i tie predzvestníky, lebo trať som musel prejsť niekoľko krát aby som si všimol že žiadne predzvestníky tam nie sú

Nebudu s ní dělat nic. Nefungovaly by aktivity, kdybch hýbal s kolejemi apod. To je už propadliště dějin.

Tom Kanka napsal:
DJBacky napsal:
... pred lichobežníkovou tabuľkou nie je predzvestník podľa ČSD/ČD D1 ....

Lichoběžníkové tabulky jsou v pořádku - nic před nimi nemá být.

Myslíte? Mám na to dôkazy :D http://cisarstvo.breakdance.sk/navestidla.htm
http://vlecka-bahnak-otrokovice.ezin.cz/D1.pdf (str.160 - 161)

Tom Kanka napsal:
DJBacky napsal:
Myslíte? Mám na to dôkazy :D

V tom první případě si to přečti pořádně a v tom druhém se podívej ještě na strany 23 a 25. ;)

Ospravedlňujem sa, mal som na mysli tabulku z křížem nie predzevestník pre zniženie rýchlosti (vytiahol som zlý pojem)

V predpise D1 je to v bode 43 na str.25

DJBacky napsal:
Ospravedlňujem sa, mal som na mysli tabulku z křížem...

V pohodě, to jsem pochopil. Ale o to celkem nejde. Jádro pudla je v tom, že ta tabulka s křížem před lichoběžníkovou tabulkou se používá pouze při traťové rychlosti 60 km/h a vyšší. ;)

Nedělejte mi tady OT. Tom má pravdu. Pořádně si proštudujte předpisy. ZSSK se od ČD možná liší, co já vím.

Lokálka (Hradec - Solnice), verze 2.2

Remake jedné z prvních českých tratí pro MSTS. Původní trať byla zachována, přibyla jen ''hlavní trať'', ze které probíhají přestupy cestujících na lokální trať z Hradce do konečné stanice Solnice. Datace trati je někdy v létech 1993/1994 od přechodu ČSD k ČD. Trať je funkční pod standardními Xtrack's, možno ji provozovat i pod Globalem 321 a UniGlobalem.

The remake of one of the first Czech routes for MSTS. The original route remained as it was before, only the main route was created from which the passengers make transfers to the local route from Hradec to the final station of Solnice. The route is situated to the years 1993/1994. The route runs under standard Xtrack's, or under Global 321 and UniGlobal.

scrgrb0 (1).jpg scrgrb0.jpg
scrgrb2.jpg scrgrb16.jpg

DOWNLOAD

Trať je funkční pod standardními Xtrack's, možno ji provozovat i pod Globalem 321 a UniGlobalem.
Podle obrázků stanic bych tipoval, že je to stavěné jenom na základním kolejivu bez Xtracks. Protože jsem na základním kolejivu také začínal a také mi vycházely rozteče kolejí od sebe tak nereálně daleko. Když už remake, tak je tohle práce na jedno odpoledne všechny stanice přepracovat do úhlednějšího formátu.

Pokud jste někdo četli, co jsem psal, Webgarden včera smazal všechny weby, vč. mého. Proto jsem zde dal odkaz pro stažení trati, zejména pro zájemce z cizích zemí. Jedná se o původní remake beze změn.

Back
Nahoře