V reálu citíš jak moc to akceleruje brzdí atd. Tady nic. Na to používám track motitor. A netvrď mi, že znáš komplet všechny tratě co jsou do OR. Mám na mysli to, čemu se v reálu říká poznání. Tedy pokud zrušíš track monitor, nebo omezíš to co se zobrazuje přijdeš o jednoho hráče.
Prakticky ano, znám... Minimálně všechny stahovačky, vypínačky, styky. A to rozhodně nejezdím denně. Mezi Prahou a Břeclaví přes ČT bych mohl za jízdy vyjmenovat poslepu i úseky a k nim traťové rychlosti a stahovačky.
On ten vysmívaný simulátor v lidech dovede otestovat určité vlastnosti, podle kterých by se v reálu poznalo, jestli by byl daný člověk dobrým fírou.

Ten chybějící smyslový vjem se dá nahradit sledováním rychloměru a představit si křivku zpomalování, nebo zrychlování, mně to dost pomáhá, ale jako člověku, co řídí relativně na přesnost a plynulost velké stroje, to po pravdě taky chybí. Ale o to to máme těžší - proto používám bez ostudy traťový monitor, ale s vypnutými návěstními znaky.
Za mě by ta navrhovaná "ochcáfka" byla dalším znerealističtěním simu. Musíš zkrátka jet tak, abys s tím počítal, že to tam je. Nafoukat si jímky, připravit se včas na sjíždění a stáhnutí... No a když to nepůjde, tak byses holt zastavil i v reálu a šlo by to buďto za výpravčím, že ti to takhle nastavěl do stahovačky, nebo za tebou, že jsi mohl zvolit jinou technologii jízdy. Anebo je to prostě mimořádná situace a to dělení po chvíli zhasne...
Edit: Tahák mít můžeš, ale proč by jsi ho měl a používal, pokud se po té trati pohybuješ často. Akorát tě bude rušit, lítat po kabině, přehlídneš kvůli němu rozkaz atd. atd. Konkrétně na tenhle tahákový úsek mám od Brna paměťovou pomůcku, jaké se dělávaly ve škole před zkoušením.
"ČEBIŠ vzal VLKA na OSTROV RONIT slzy za HAVLÍČKA SÁZEJÍCÍHO s GOLČEM město."
...Čebín-Vlkov u/T-Ostrov n/O-Ronov n/S-Havlbrod-Sázavka-Golčův Jeníkov město...
A jelikož mě tato krásná trať přes Vysočinu v simulátoru ukrutně nudí a štve, kdykoliv se jí přinutím projet, abych si "obrousil koleje", tak nemám pocit, že bych měl zapomínat na NEPŘEDVĚSTĚNÉ (díky za to) vypínačky. Dnes už v reálu jsou totiž předvěstěné a jsou tak sjízdné i pro cvičené opičky, nikoliv strojvedoucí.