CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ale tam se už léta nic v návěstidlech neměnilo, dělá to jen to do Jeseníku od Lipová Lázně. Já do tratě mohu tu složku Openrails vrátit, ale nevím, proč, když ji tam dám, nejde animace návěstidel v Branticích a i když svítí zelená na TM, rafika je shozena na stůj.
Pokud se to chová rozdílně, tak tam prostě změna mezi nimi musí být.

Ahoj, takto odjíždí AI od hráčovy soupravy, jakoby to rval přes brzdu. Tohle to dělá celou dobu, na reversu pak zastaví a začne rvát přes brzdy (asi), ještě chvíli špatným směrem a "pak si to rozbyslí a vzpamatuje se" a jede do depa:

Chcípnutí v depu je taky zajímavé.

Tady je editor MSTS:
830 postrk AI sumperk001.jpg830 postrk AI sumperk002.jpg

Trasa při nájezdu na hráče je v Jeseníku, s vychytávkou od Hrocha. Jinak fakt by to chtělo, aby si ty aktivity projeli i vývojáři, co to dělá, ty popisky tu jsou jinak celkem o ničem, taksamo spoleh na volnou jízdu. Aktivity se chovají jinak. Dokonce mi AI, po odvěšení v Šumperku dneska doťukl na vozy a odstřelil mi moji mašinu do vozů, Load a OR, jen s tím rvaním na plný výkon 830 na videu. Přitom prdel moji soupravy je daleko za reversem.

Návěstidlo v Jeseníku musí opravit stavitel trati, jinými slovy má pod sebou fantoma.navestidlo_jesenik.jpg
Dan J. napsal:
s vychytávkou od Hrocha
Já s tím nemám nic společného. Autorem tohoto je italský programátor Csantucci. A nejen tohoto. Například všech vyčkávavích bodů, které používáš vyjma těch od Icika. Ostatně jeho MG verze jsi dříve používal.

Jasně, ale díky tvoji radě, jsem v tvorbě o level výš. Tohle mně v aktivitách sr... a řešil to jinou ochcávkou.

Ohl. návěstidla písnu Pepovi.

Ahoj, mám docela problém. Stáhl jsem si Open Rails do notebooku, podotýkám, že mám docela silný notebook, ale když spustím Open Rails jako správce, tak mi to jenom napíše, že zjišťuje aktuální verzi a ani se nehne.

Zkontroluj si připojení k internetu. Něco podobného už se mi stalo a byl blbý kontakt v PC a Kabel.

Tak to je divný, vyluč ještě celý ORCZ z antiviru, nebo jej prvně vypni a zkus spustit ORCZ. Pokud se ti zaktualizuje, tak jej vyluč.

V reálu citíš jak moc to akceleruje brzdí atd. Tady nic. Na to používám track motitor. A netvrď mi, že znáš komplet všechny tratě co jsou do OR. Mám na mysli to, čemu se v reálu říká poznání. Tedy pokud zrušíš track monitor, nebo omezíš to co se zobrazuje přijdeš o jednoho hráče.
Prakticky ano, znám... Minimálně všechny stahovačky, vypínačky, styky. A to rozhodně nejezdím denně. Mezi Prahou a Břeclaví přes ČT bych mohl za jízdy vyjmenovat poslepu i úseky a k nim traťové rychlosti a stahovačky.
On ten vysmívaný simulátor v lidech dovede otestovat určité vlastnosti, podle kterých by se v reálu poznalo, jestli by byl daný člověk dobrým fírou. :cool:
Ten chybějící smyslový vjem se dá nahradit sledováním rychloměru a představit si křivku zpomalování, nebo zrychlování, mně to dost pomáhá, ale jako člověku, co řídí relativně na přesnost a plynulost velké stroje, to po pravdě taky chybí. Ale o to to máme těžší - proto používám bez ostudy traťový monitor, ale s vypnutými návěstními znaky.
Za mě by ta navrhovaná "ochcáfka" byla dalším znerealističtěním simu. Musíš zkrátka jet tak, abys s tím počítal, že to tam je. Nafoukat si jímky, připravit se včas na sjíždění a stáhnutí... No a když to nepůjde, tak byses holt zastavil i v reálu a šlo by to buďto za výpravčím, že ti to takhle nastavěl do stahovačky, nebo za tebou, že jsi mohl zvolit jinou technologii jízdy. Anebo je to prostě mimořádná situace a to dělení po chvíli zhasne...

Edit: Tahák mít můžeš, ale proč by jsi ho měl a používal, pokud se po té trati pohybuješ často. Akorát tě bude rušit, lítat po kabině, přehlídneš kvůli němu rozkaz atd. atd. Konkrétně na tenhle tahákový úsek mám od Brna paměťovou pomůcku, jaké se dělávaly ve škole před zkoušením. :D
"ČEBIŠ vzal VLKA na OSTROV RONIT slzy za HAVLÍČKA SÁZEJÍCÍHO s GOLČEM město."
...Čebín-Vlkov u/T-Ostrov n/O-Ronov n/S-Havlbrod-Sázavka-Golčův Jeníkov město...

A jelikož mě tato krásná trať přes Vysočinu v simulátoru ukrutně nudí a štve, kdykoliv se jí přinutím projet, abych si "obrousil koleje", tak nemám pocit, že bych měl zapomínat na NEPŘEDVĚSTĚNÉ (díky za to) vypínačky. Dnes už v reálu jsou totiž předvěstěné a jsou tak sjízdné i pro cvičené opičky, nikoliv strojvedoucí. :-)

Dnes už v reálu jsou totiž předvěstěné a jsou tak sjízdné i pro cvičené opičky, nikoliv strojvedoucí.
Mnohem snáz naučíš opičku polohu vypínaček než třeba nepřetrhnout vlak.
Ale pokud si libuješ v memorování a máš dojem, že je to správná cesta a něco, co profiluje dobrého strojvedoucího, tak máš jistě řadu příležitostí, jak se alespoň přiblížit všemu, co je i dnešní cvičená opička formálně povinna znát – začít můžeš třeba kolejema stanicích vč. Č. Třebové apod. (v této disciplíně dokonce i fírové z doby „dráha dráhou“ přiznávají problémy).

Ahoj, takto odjíždí AI od hráčovy soupravy, jakoby to rval přes brzdu. Tohle to dělá celou dobu, na reversu pak zastaví a začne rvát přes brzdy (asi), ještě chvíli špatným směrem a "pak si to rozbyslí a vzpamatuje se" a jede do depa:

Chcípnutí v depu je taky zajímavé.

Tady je editor MSTS:
Zobrazit přílohu 34620Zobrazit přílohu 34621

Trasa při nájezdu na hráče je v Jeseníku, s vychytávkou od Hrocha. Jinak fakt by to chtělo, aby si ty aktivity projeli i vývojáři, co to dělá, ty popisky tu jsou jinak celkem o ničem, taksamo spoleh na volnou jízdu. Aktivity se chovají jinak. Dokonce mi AI, po odvěšení v Šumperku dneska doťukl na vozy a odstřelil mi moji mašinu do vozů, Load a OR, jen s tím rvaním na plný výkon 830 na videu. Přitom prdel moji soupravy je daleko za reversem.

To vypadá, že neměl dostatečně nafoukáno. Možná je blbě eng lokomotivy. OR CZ/SK u AI používá hodnoty vzduchařiny a i úniky v nětěsných hadicích. Při spojování je nutné, aby vlak byl celý zabržděn. Jakmile popojede, můžou se dít různé, nechtěné věci.

To vypadá, že neměl dostatečně nafoukáno. Možná je blbě eng lokomotivy. OR CZ/SK u AI používá hodnoty vzduchařiny a i úniky v nětěsných hadicích. Při spojování je nutné, aby vlak byl celý zabržděn. Jakmile popojede, můžou se dít různé, nechtěné věci.
Ahoj. Samozřejmě po najetí se dělá zkouška brzdy a vše je OK. Tady jde o odvěšení. Přijedu do Šumperka. Povolím u perónu průběžnou a mám zabržděno pouze přímočinnou. Takže je přední loko v soupravě, pak odvěšuji 830 a ta odjede do depa a v tabulce nafoukáno má:
830 postrk AI sumperk003.jpg830 postrk AI sumperk004.jpg

Rozhodl jsem se opravit ještě jednu aktivitu a to Opavské lokálky, ale nějak jsem nepochopil to vyhnání paxů z vozu. Editoe MSTS má u platformy: "parametry vlastnosti" a 0, až 100%. jak to mám teda zadat, aby mi pxi už do zvratové stanice Jakartovice nenestupovali do Opavy a v Jakartkách vypadli z vlaku a nastoupili noví?

Musíš, Dane, jedině všechny vozy uzavřít přes menu F9. Tím paxové budou dál čekat ve stanici a nenastoupí do tvého vlaku. Jinak to bohužel nejde.

A tak se povozí po nádherné trati, nebudu komplikovat. :) Práce je na tom hodně. Takže až se trochu ochladí a pak testnu opravenou + tu už opravenou Krnov - Hanušovice - Olomouc.

Ale diktovat jim kdo a kam pojede nejde.
Ano nejde, ale Jindra ještě ve vlákně ORCZ 1.7 napsal:
"Trochu jsem poladil ty pasažéry. V info je víc informací a sumář, seřazené je to podle stanice kde budou vystupovat.
Pro aktivitáře: pod chcete, aby všichni cestující v konkrétní stanici vystoupili, zvyšte počet cestujících v dané stanici o 10.000. To je pro OR signál, že má všechny vykopnout. Jak vidět na screenu, vlak jede až do Valmezu, ale v Lipníku všichni vypadnou a nastoupí nových 56 kaštanů. V tomto případě jsem tedy zadal:
PlatformData ( 8305 10056 )
"
Takže u mne v aktivitě konečná stanice, kde potřebuji, aby vystoupili cestující, jsou Svobodné Heřmanice, kde je revers až za platformou, aby byl zabrán celý vlak:
pax810.jpg
Zárroveň je do parametru stanice přidáno "10000", což by měl být kód pro vyhnání cestujících ze soupravy a 50 by jich mělo v Svobodných Heřmanicíchc nastoupit. Ale nestane se tak, paxové zůstanou ve voze a těch 50 cestujících se přičzě, takže je kapacita vozu 810 přektočena několiknásobně.

Dále k uzamčení vozu:
V Jakartovicích dojedu s 810 + 010 k perónu, otevřu dveře a z 010 dám zákaz nástupu cestujících, všichni se jakoby vystěhují, ale v tabulce F10 naskočí celý počet paxů z vozu 010 a ani se nehne, paxová popřeskakují, až odvěsím přívěšák:

Tady je video:

Tohle testováno v aktivitě a vše vozy od Ricar-CZ pro ORCZ/SK.

PS: Pokud je vůz 010 vyločen z přepravy po použití klávesy otvírá dveře, což by neměl.

Back
Nahoře