Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Strefovat se do modelů nádražích na míru vymodelovaných pro určitého stavitele tratí je pěkný rébus. Verze modelů pro trať 321 jsou v obloucích nepoužitelné, ale s ortofotomapou celkem sedí modely s koncovkou S. Ještě, že je Mates vystavil k downloadům všechny.
Libčice asi už lépe nezarovnám, ale celkem to už lícuje. Zbytek dokončím v MSTS editoru. Tam se koleje pokládají lépe. Následný oblouk je na ortofotomapě deformovaný, tak pro dodržení poloměru jsem musel trochu do hory. Ostatně jako i jinde v minulosti. Dál je to už srovnané na své místo.
0207Libcice1.JPG
0207Libcice2.JPG
0207Libcice3.JPG

Strefovat se do modelů nádražích na míru vymodelovaných pro určitého stavitele tratí je pěkný rébus. Verze modelů pro trať 321 jsou v obloucích nepoužitelné, ale s ortofotomapou celkem sedí modely s koncovkou S. Ještě, že je Mates vystavil k downloadům všechny.
Libčice asi už lépe nezarovnám, ale celkem to už lícuje. Zbytek dokončím v MSTS editoru. Tam se koleje pokládají lépe. Následný oblouk je na ortofotomapě deformovaný, tak pro dodržení poloměru jsem musel trochu do hory. Ostatně jako i jinde v minulosti. Dál je to už srovnané na své místo.
Zobrazit přílohu 34695
Zobrazit přílohu 34696
Zobrazit přílohu 34697
Nechci rýpat, ale on někdy Martin vydal povolení používat volně jeho modely, objekty, atd. v cizích tratích? ... Jen se ptám, promiňte "rýpavou"

Nechci rýpat
Fakt rýpeš. Zkrátka děláš vše proto, aby jsi tady všechny, co ještě tvoří otrávil a pak ti už bude konečně dobře? Tohle fórum je od toho, abychom si vzájemně pomáhali a tak vytvářeli vše lepší. Tak to tady doposud fungovalo. Ale mě už opravdu naštvat nemůžeš. Zbytečně se snažíš. Vždyť venku je hezky. Copak jen sedíš u počítače a přemýšlíš do koho si rýpneš? Sedni na kolo, vyčistíš si hlavu a bude ti mnohem líp.

V Kralupech to je mnohem horší. Většina modelů má perony v rovině a až ten s koncovkou 03 s obloukem přesně lícuje.
Ale za to jako jediný má perony do odbočující trati naprosto mimo. Uměl by je někdo z modelu odstřihnout? I kdyby ne, tak bude to menší zlo než hlavní trať mít stočenou do peronů.
Nádraží je tady trochu masakr, ale měl bych to dát.
0407Kralupy1.JPG
0407Kralupy2.JPG

Dál už to bude celkem na pohodu, další nádraží s perony je v Roudnici a tam by měl model do poloměrů sednout. Tento bude jediný, který byl pro trať 321, jinak jsou všude osázené varianty většinou pro projekt Praha - Dresden od Kimira.
0407Roudnice.JPG

Řeší se prkotiny.
Vždyť je to jenom hra.
Když se nad tím člověk zamyslí, tak defacto všechno je děláno přes prográmky, editory co nikomu z nás nepatří.
Z toho vychází modely, tak i tratě. Mluvit o vlastnictví je nanejvýš pošetilý.
Tak tohle je největší hovadina, jakou jsem kdy četl. Když už tady chceš nějakým způsobem podsouvat pirátění, tak ne takhle blbě.
Když modeluji třeba c G-Maxu, 3D programech, tak mohu mít zakoupenou licenci, nebo free program, ale můj model je mé vlastnictví a pokud mám přiloženy licenční podmínky na mé dílo a nebo dokonce tohle dílo registrováno, tak s tímhle co jsi napsal by jsi shořel jako papír. Nechci se tím vyadřovat k otázce na Zbyňka k modelům na BP, je to jen odpověď na blábol, co jsi zde vypotil.

Fakt rýpeš. Zkrátka děláš vše proto, aby jsi tady všechny, co ještě tvoří otrávil a pak ti už bude konečně dobře? Tohle fórum je od toho, abychom si vzájemně pomáhali a tak vytvářeli vše lepší. Tak to tady doposud fungovalo. Ale mě už opravdu naštvat nemůžeš. Zbytečně se snažíš. Vždyť venku je hezky. Copak jen sedíš u počítače a přemýšlíš do koho si rýpneš? Sedni na kolo, vyčistíš si hlavu a bude ti mnohem líp.
Vy stavíte trať. Pak čekáte, kdo do trati něco vytvoří, abyste do ní nasázel modely. Anebo je použijete z jiných tratí. A pak to prodáte. .. Toť vše. Už mlčím.

Jejda nechte toho.
Je fakt, že mapu vytvořil velkou a v dalších úsecích už prostě chybí modely, tak mohou ale nemusí pomocí ostatní.
To je snad logické ne?

Dělat by to on všechno sám, tak by mapa nebyla tak velká. By spíše člověku ruply nervy.
Je fajn, když na tom pracuje vícero lidí.

Vy stavíte trať. Pak čekáte, kdo do trati něco vytvoří, abyste do ní nasázel modely. Anebo je použijete z jiných tratí. A pak to prodáte. .. Toť vše. Už mlčím.
Prodá? Vždyť za to chce jen pár korun. Kdyby na tom měl vydělávat, tak tak to bude prodávat za mnohem lepší peníze a i ty bych mu za to mile rád dal. Sorry jako, ale za dvacet let práce v editor od nás chce jen pár korun. Dělá to prakticky zadarmo.

Prodá? Vždyť za to chce jen pár korun. Kdyby na tom měl vydělávat, tak tak to bude prodávat za mnohem lepší peníze a i ty bych mu za to mile rád dal. Sorry jako, ale za dvacet let práce v editor od nás chce jen pár korun. Dělá to prakticky zadarmo.
Tak když nad tím člověk popřemýšlí, tak tenkrát p. Šemora vypsal, za co se vlastně platí.
Pokud se nemýlím, tak se jedná o balné a poštovné.
Kdyby dostal souhlas od všech modelářů a autorů, co vlastní nějaký model v projektu, mohl by teoreticky prodat trať samotnou. (samozřejmě by to bylo dražší).

A jelikož je to diskuze o MSTS, ale i o např. TS, nutno podotknout, že taková trať Kladské Pomezí např (Praha-Brno) je delux.
Holt doba jde dál a s tím i simulátory.
Cena? Nedokáži odhadnout, ale stála by za peníz.

Noční můra kolejiště Kralupy nad Vltavou je za mnou. Ještě zbývá odbočující trať, ale dokud na modelu budou překážet ty zakroucené perony, tak s tím nehnu. Ale jinak do peronů na hlavní trati jsem se trefil pěkně, ne?
A pak mohu pokračovat dál do Nelahozevsi. Když jsme měli v Kralupech delší pauzu, tak jsem k těm tunelům jezdil na kole. Byla tam taková klidná cyklostezka. Ale dál jsem už nejezdil, aby mi neujel vlastní vlak. :)
0607Kralupy1.JPG
0607Kralupy2.JPG
0607Kralupy3.JPG
0607Kralupy4.JPG

Kam ty odbočné tratě chceš Zbyňku protáhnout? Tam se dá jet na Velvary (111), Slaný (110), Kladno (093) a Neratovice (092).

Kam ty odbočné tratě chceš Zbyňku protáhnout?
Nikam. Priorita je propojit Prahu s Bohušovicemi. Zatím tam dokončení nádraží brání ty zakroucené perony. Ale zase na Všetaty je to už vygenerováno, tak snad někdy příště to pak propojím. Tedy až bude hotovo na 090.
Jinak tohle je právě problém stavění tratí. Nikdy to nemá konec, nikdy nevidíš světlo na konci tunelu. Držím se tedy priority, jestli tam či onam jezdí přímé vlaky nebo jestli se nějaká odbočka dá využít jako odklonová trasa. Tedy z Kralup na sever ne, ale na jih ano. Tedy někdy. To se spíš nabízí dobýt Berlín. :) :) Tam vlaky z Prahy jezdí. Ale budovat Berlín? A ta jejich kolejiště? To by musel někdo hodně modelovat a to naštěstí nehrozí. :) Díval jsem se na ten jejich masakr na mapách. Drážďany vám musí zatím stačit. :)

Mno tenkrát se tvořili myslím 3 verze nádraží.Nejprve Tyggyho 090 Praha-Děčín,pak Martinova 321 a moje Praha-Dresden.A co si vzpomínám tak Ústí nad Labem bylo mám dojem 5 verzí, pokaždé jinak.Zminovane 3+ mikuldova trať a trať 072 Ústí nad Labem-Melnik nebo kam to vedlo.U mě trať strčena v šuplíku.Jelikož po koupi PC 4 roky zpátky,mi MSTS už ani nejde kvůli grafice.

Pro mě byla noční můra, tenkrát postavit Lovosice,i když jsou v rovině.A potom

Dresden-Friedrichstadt (seřadiště).Z HBF na Neustadt je to druhá odbočka doleva.​

Lovosice také ještě nemám v ranžíru dokončené. A to nákladní nádraží v Drážďanech, to také nechávám na příště. Tam se mi také zatím nechce.
A co si vzpomínám tak Ústí nad Labem bylo mám dojem 5 verzí, pokaždé jinak.
Bohužel rozdíly nebyly v kolejišti, všechna byla jak přes kopírák Verze se lišily jenom okolními domečky. V TSRE5 se to dá krásně prostřídávat jen změnou názvu souboru.

Nikam. Priorita je propojit Prahu s Bohušovicemi. Zatím tam dokončení nádraží brání ty zakroucené perony. Ale zase na Všetaty je to už vygenerováno, tak snad někdy příště to pak propojím. Tedy až bude hotovo na 090.
Jinak tohle je právě problém stavění tratí. Nikdy to nemá konec, nikdy nevidíš světlo na konci tunelu. Držím se tedy priority, jestli tam či onam jezdí přímé vlaky nebo jestli se nějaká odbočka dá využít jako odklonová trasa. Tedy z Kralup na sever ne, ale na jih ano. Tedy někdy. To se spíš nabízí dobýt Berlín. :) :) Tam vlaky z Prahy jezdí. Ale budovat Berlín? A ta jejich kolejiště? To by musel někdo hodně modelovat a to naštěstí nehrozí. :) Díval jsem se na ten jejich masakr na mapách. Drážďany vám musí zatím stačit. :)
Zdravim, musim vas pochvalit jakou praci pro nas delate, neni moc tvurcu co jeste tvori do msts/open rails, ta nova aktualizace do Dráždan je uplne luxusni konecne se da jet z Bratislavy až do Dráždan a jestli to budete dál stavět do Berlína tak to bude bomba, jeste jednou dekuji za vasi tvorbu pro nas :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře