CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A další věc, co nemůže sedět s chováním OR/MSTS, je chování AI traffic:
V MSTS, absolutně ignoroval rychlost do odboček a nejezdil ani plnou rychlostí. Zastavoval prakticky na místě a rozjížděl se jak formule 1.
V ORCZ se traffic AI chová naprosto korektně. Ale hlavně úplně jinak než v MSTS.

Takže 100% nejsou shodné jízdní doby a to je v chování MSTS naprostá katastrofa. Stačí, když u křižování u složitějšího AI provozu zmizí jeden se servidů2 dřív než dojede určitý vlak a je konec s pattovou situací. Prostě struktůra aktivit a tvorby aktivit je zcela odlišná a nikdy to nemůže fungovat na 100%.

S tímhle jsem po úpravách MSTS kompatibility módu problém neměl. Dokonce jsem byl skoro vždy na čas nebo s minimálním zpožděním.

Jen mě štvaly takovéty rychlozprávy - uděláme brzdu a za pár sekund brzda ok. Ani na přípravu lokomotivy nebo hraní s kouty tam hráč nemá. Takže to rychle nakopeš, uděláš rychlou inicializaci brzd a do odbočky ti vjede omalovánka a hned se rozsvítí na volno. Takže se nestačíš ani kochat.

Tak by mne zajímalo, jak poznáš, že přijel AI vlak jak má a ne později či dříve oproti jízdě v MSTS, když nejsi autor aktivity. :-) Tohle nemáš šanci zjistit. To jen tak na okraj.

To ani nepotřebuju, protože časové zprávy se spouštěly vždy akorát, když jsem dorazil. Ostatní AI (vozy po nádražích) taky nezmizel a vše prostě bylo ok.

S tímhle jsem po úpravách MSTS kompatibility módu problém neměl. Dokonce jsem byl skoro vždy na čas nebo s minimálním zpožděním.
A to je možná ono, co píšu výš, v MSTS by jsi tam byl třeba o 4 minuty dříve, ale jízda v OR je pomalejší, MSTS jezdil oproti reálu rychleji.

V MSTS jsem jako hráč jezdil dle sešiťáku i o 2 minuty dřív.
V OR mám co dělat, abych stíhal doby, jako v reálu.

Zdravím,chtěl bych se zeptat na jeden problém který se mi nedávno vyskytl.
Nějakou dobu jsem teď hrál pouze railworks a dostal jsem chuť se projet s něčím v orku, po načtení s reshady jsem měl podivně nízké fps a hra se strašně kousala, poté jak jsem vypnul reshade tak se fps vrátili ale pouze na nějakých 30, nevi někdo čím by to mohlo být?
Ještě jsem zapomněl zmínit že ještě nedávno mi openrails jelo bez zapnuté rivy kolem 100fps, při zapnuté rive(nastavené na 40fps) a zapnutých reshade vše jelo krásně plynule, neví někdo jak problém vyřešit?

Dotaz na tvůrce: Dá se nějak editovat dynamická kolej? Nemyslím tím v editoru, ale její zdroják - profil, použitou texturu, atd?

Dotaz na tvůrce: Dá se nějak editovat dynamická kolej? Nemyslím tím v editoru, ale její zdroják - profil, použitou texturu, atd?
OR nabízí možnost editovat vlastnosti dynamické koleje přes profily, které si může uživatel sám vytvořit. Celé je to popsané v dokumentu "How to Provide Track Profiles for Open Rails Dynamic Track.pdf", který je ve složce Dokumentů v klasickém OR přes hlavní menu.
Jak to ale funguje nevím. Nikdy jsem vytvářet profil nezkoušel.

Stále testuji a ladím mód pro MSTS kompatibilitu aktivit a mohu vřele doporučit super aktivitu nákladního vlaku Pn 66860 na trati 321 od Šneka mladšího. Před lety jsem ji hrál pod MSTS a pak přišel OR. A už to nešlo. Teď v OR CZ/SK jede super i s MSTS postrkem. :)

Stále testuji a ladím mód pro MSTS kompatibilitu aktivit a mohu vřele doporučit super aktivitu nákladního vlaku Pn 66860 na trati 321 od Šneka mladšího. Před lety jsem ji hrál pod MSTS a pak přišel OR. A už to nešlo. Teď v OR CZ/SK jede super i s MSTS postrkem. :)
Neberu ti chuť do módu pro MSTS, ale zdá se mi to zcela zbytečné.
1. modlím se, aby to nezačalo ovlivňovat klasický chod ORCZ. (k tomu se možná ještě vrátím, až dotestuji, zjistil jsem nějaké anomálie s mizejícím AI traffic, uvidím po testech, zatím dělám na doplňování vozů v aktivitě)
2. Většína velkých tratí, jak BP, 321, ale i třeba 310 a DVK prošla aktualizacemi a 80% starých aktivit pro MSTS není kompatibilních a tudiž nebudou fungovat.
3, Tyto aktivity asi nukdo opravovat nebude a raději bude tvořit pro OR, který poskytuje mrtě nových možností a zcela jiné práce pro tvůrce aktivit.

Takže podtrženo a sečteno, je tento mód vhodný na pár aktivit co fungují na posledních verzích tratí.

Ale jak píšu, tvoje volba, jen se fakt děsím, aby to nerozhodilo chod klasického ORCZ., v němž samotném je furt co vychytávat.

1. Tento mód má vlastní zatržítko a pokud nebude zaškrtnuto, naprosto nic nemůže ovlivnit. Takže vůbec nic na něj nesváděj. :)

2. Tento mód je určen pro ty, kteří si rádi zahrají MSTS aktivitu třeba na trati 321, která se už dlouho nezměnila.

3. Určitě nebude překvapením, že se zde najdou uživatelé, kteří mají velmi omezený Trainset, popřípadě mají jen BP Trainset a rádi si zahrají jen hodinovou jednodušší aktivitu, kde nemusí strávit 2 dny hledáním vozidel.

Proto Dane prosím už na tento mód nereaguj. Není určen pro tebe.

Ok, to Iciku nebyla výtka, jak jsem psal, možná ti pošlu aktivitu manipuláku pro MSTS na DVK. Jestli ji vyhrabu, napsal jsem jen svůj subjektivní pocit a obavu, aby se něco kvůli módu MSTS nepisr.. Pokud tvrdíš, že to nezasahné do OR, věřím ti. Tu anomálii jsem si spojil proto, že se mi to stalo, když jsi ten mód aplikoval, uvidím, zda to byla jen náhoda, nebo se to při testech vyskytne. Pak dám vědět.

Upravil jsem náhodné počasí, aby fungovalo i ve volné jízdě a snad i v TT (nemohu vyzkoušet). Nyní by měly být změny reálnější vůči roční době a také více prší. Zkoušel jsem to na úrovni 2 v záložce Experimentální -> Náhodné počasí v aktivitě.

Tak kdo má náladu, může prubnout. :)

Upravil jsem náhodné počasí, aby fungovalo i ve volné jízdě a snad i v TT (nemohu vyzkoušet). Nyní by měly být změny reálnější vůči roční době a také více prší. Zkoušel jsem to na úrovni 2 v záložce Experimentální -> Náhodné počasí v aktivitě.

Tak kdo má náladu, může prubnout. :)
o možnosti reálného počasí jsi nepřemýšlel ? vzít data z letišť

Zdravím,
po prázdninové pauze jsem se vrátil k testování připravované aktivity a prozatím jsem narazil na dvě nesrovnalosti oproti předchozí verzi někdy z měsíce května.
1) Po příjezdu do Přerova odstavím hrbatou, vypnu světla a baterky (z venkovního pohledu je celá po tmě) a přelezu do esa. Odpojím se pomocí F9, oživím si eso a hrbatá mi samovolně zapne baterky a rozsvítí všechny poziční světla. V předchozím verzích byla hrbatá "po tmě" po celou dobu jejího odstavení a pobytu ve stanici.
2) U odstaveného trafficu ve stanici jsem měl nastavený kód, kdy pár minut před jeho zmizením se mi traffic sám oživil. Toto potřebuji k tomu, aby se mi po dobu mého pobytu ve stanici vedle stojící vlak oživil, jelikož za pár km mě bude předjíždět.
Tímto mám narušený scénář aktivity a akorát se opozdí její vydání. Mrknete se na to prosím? Díky :)

Back
Nahoře