Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Jaj sorry menšia chyba Nie tu som myslel ale MOs 7165 s tými mluvenými správami.
Však ano, obrázek máš výš. Teď jsem ji nainstaloval a normálně spustil a měl ji na test i programátor ORCZ Jindra, který tehdy vyráběl první variantu paxů. Takže aktivita jede, to co ti vypisuje ORCZ, že ti chybí vozidlo do soupravy hráče, jestli jsem to dobře pochopil.

Žádná jiná 7165 není.
7165-2.jpg

Nemělo by, je to jízda z A do B, jen v Přerově na začátku posun. Tahle aktivita pro MSTS nikdy nevyšla, přešel jsem na OR. Ale mám jiný problém, na CS Trainset jsem doeslal celý Taxův web, s tím, že bude umístěn, uběhlo půl roku a zatím nic. :) Josef má u sebe jen část. Do traffic vůbec nevadily vozy pro MSTS, tak to budu muset zaurgovat. :)

Jen ještě upozorním, že aktivita bude pro mód MSTS v ORCZ, v MSTS rozhodně nepojede, kvůli modelům pro OR.

Tak to jsem zvědav, na čem to zkejsne. :)
Po pokusu otevřít editor aktivit MSTS, šel celý editor k zemi, pak jsem vzpoměl na stařičký program Activity Analysis a opravy Loose Consist, vše opraveno i trasy, teď měním vozy, zatím je to na dobré cestě. :)

Však ano, obrázek máš výš. Teď jsem ji nainstaloval a normálně spustil a měl ji na test i programátor ORCZ Jindra, který tehdy vyráběl první variantu paxů. Takže aktivita jede, to co ti vypisuje ORCZ, že ti chybí vozidlo do soupravy hráče, jestli jsem to dobře pochopil.

Žádná jiná 7165 není.
Zobrazit přílohu 35723
Ja som myslel toto.

Přílohy

• Screenshot_2023-10-18-07-08-00-846_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-10-18-07-08-00-846_com.android.chrome.jpg
    243.1 KB · Zobrazeno: 0
Ja som myslel toto.
Svatá prostoto! Jak ti může tato aktivita jet? Čteš ReadMe u aktivity? Pro jakou verzi tratě tato aktivita je a pro jakou verzi OR?

Asi budu muset napsat adminovi webu a tyhle aktivity smazat, nechal jsem je tam pro ORMG, ale musí se koukat na verzi tratě. Stáhni si tu, co jsem zde dával obrázek výš (příspěvek 1921), je to úplně stejná aktivita opravená, pro poslední aktualizaci tratě BP a ORCZ.

Pokud ji budeš chtít jet v Monogame, musel by jsi nainstalovat starší verzi tratě BP, pro kterou byla dělaná. Tu co jsi tady dal má v posledním updatei tratě rozbité trasy. Takže ti nepojede.

Vážení milovnící "Šukafónů" ČD 810 a přívěsných vozů k těmto motorákům, ode dneška se můžete s těmito vozy pořádně vyřádit na trati 310 pro MSTS a OR.

Njeprve jeden opravený "kousek".
OL_001.jpg
Tato aktivita otevírá minisérii, která bude postupně umístěna na webu "Mojevláčky", nejprve na tratích Opava - Olomouc s přidruženými lokálkami. Nejprve začneme po okolí Opavy:

V této aktivitě protáhnete v páteční letní den roku 2004 motorové vozy ČD 810 po okolí Opavy a také si zaposunujete s "Kocourem" ČD 742.
- Z počátku se nacházíte na vlaku 23412 do stanice Svobodné Heřmanice a zpět se budete vracet jako Os 23413.
- V 1. zakončení aktivity přeberete úlohu na posunu v Opavě Východ, kde "osvobodíte" motor, se kterým jste přijeli ze Svobodných Heřmanic.
- V 2. zakončení aktivity přeberete Os 23474 a zavezete jej do cílové stanice Hradec nad Moravicí.
- V 3. zakončení aktivity přeberete Os 13431 a zavezete jej do cílové stanice Hlučín. Tam se celá koncová trilogie aktivity končí.
- A jeden bonus, osobáku, na který jsem malinko pozapomněl, takže byla ve finále sjednána náprava. :)

Zcela nové aktivity:
Os13616_001.jpg
V této aktivitě se projedete po trati 313 z Vrbna pod Pradědem do Milotic nad Opavou a zpět. Přepravu na této trati zajišťovala společnost OKD, v současné době GJW.
Letní nedělní den roku 2005. Na trať se mimo vás chystá i historický vláček, se kterým budete křižovat při cestě zpět v Široké Nivě.

Os13616_001.jpg
Podzimní pracovní den roku 2004. Nacházíte se na motorovém voze ČD 810 v depu Lipová Lázně, který zde měl pauzu. Po svolení k posunu pojedete jako Os 13616, do Vápenné, dostanete na přípřež lokomotivu ČD 749 (751 momentálně není k dispozici), pak už sólo do stanice Javorník ve Slezsku. Tam máte obrat a zpět se budete vracet jako Os 13619, kdy pojedete až do stanice Jeseník. Tam vůz přechází na Os 23671 a pokračuje do Zlatých Hor. Ten samozřejmě "kočírujete" také. Jako bonus si zajedete také s Os 23616 z Velké Kraše do Vidnavy.

Os23502_001.jpg
Letní páteční den roku 2005, vezete motorák do stanice Rýmařova a zpět do stanice Valšov a konečné stanice Bruntál.

Podrobnosti a odkaz ke stažení naleznete ve vlákně aktivit pro OR k trati 310

Přeji příjemnou zábavu. Dan J.​

Vážení milovnící "Šukafónů" ČD 810 a přívěsných vozů k těmto motorákům, ode dneška se můžete s těmito vozy pořádně vyřádit na trati 310 pro MSTS a OR.

Njeprve jeden opravený "kousek".
Zobrazit přílohu 35782
Tato aktivita otevírá minisérii, která bude postupně umístěna na webu "Mojevláčky", nejprve na tratích Opava - Olomouc s přidruženými lokálkami. Nejprve začneme po okolí Opavy:

V této aktivitě protáhnete v páteční letní den roku 2004 motorové vozy ČD 810 po okolí Opavy a také si zaposunujete s "Kocourem" ČD 742.
- Z počátku se nacházíte na vlaku 23412 do stanice Svobodné Heřmanice a zpět se budete vracet jako Os 23413.
- V 1. zakončení aktivity přeberete úlohu na posunu v Opavě Východ, kde "osvobodíte" motor, se kterým jste přijeli ze Svobodných Heřmanic.
- V 2. zakončení aktivity přeberete Os 23474 a zavezete jej do cílové stanice Hradec nad Moravicí.
- V 3. zakončení aktivity přeberete Os 13431 a zavezete jej do cílové stanice Hlučín. Tam se celá koncová trilogie aktivity končí.
- A jeden bonus, osobáku, na který jsem malinko pozapomněl, takže byla ve finále sjednána náprava. :)

Zcela nové aktivity:
Zobrazit přílohu 35783
V této aktivitě se projedete po trati 313 z Vrbna pod Pradědem do Milotic nad Opavou a zpět. Přepravu na této trati zajišťovala společnost OKD, v současné době GJW.
Letní nedělní den roku 2005. Na trať se mimo vás chystá i historický vláček, se kterým budete křižovat při cestě zpět v Široké Nivě.

Zobrazit přílohu 35784
Podzimní pracovní den roku 2004. Nacházíte se na motorovém voze ČD 810 v depu Lipová Lázně, který zde měl pauzu. Po svolení k posunu pojedete jako Os 13616, do Vápenné, coby přípřež za lokomotivou ČD 749 (751 momentálně není k dispozici), pak už sólo do stanice Javorník ve Slezsku. Tam máte obrat a zpět se budete vracet jako Os 13619, kdy pojedete až do stanice Jeseník. Tam vůz přechází na Os 23671 a pokračuje do Zlatých Hor. Ten samozřejmě "kočírujete" také. Jako bonus si zajedete také s Os 23616 z Velké Kraše do Vidnavy.

Zobrazit přílohu 35785
Letní páteční den roku 2005, vezete motorák do stanice Rýmařova a zpět do stanice Valšov a konečné stanice Bruntál.

Podrobnosti a odkaz ke stažení naleznete ve vlákně aktivit pro OR k trati 310

Přeji příjemnou zábavu. Dan J.​
zkusil jsem si tady tu aktivitu na začátku mám přejít do druhé kabiny což udělám, ale když chci se rozjed tak buď se nerozjede a nebo jede strašně pomalu jak tedy správně odbrzdit vlak tak abych nejel v té druhé kabině jako šnek, a to je jedno jaké kabiny přejdu i 843 my to dělalo nejelo to prostě plynule jak s té první kabiny co jsem začínal, vím že je to začátečnická chyba ale budu rád, když mi ještě někdo dá osvětu

... pojedete jako Os 13616, do Vápenné, coby přípřež za lokomotivou ČD 749 ...
Daně, drobná připomínka. :rolleyes:
Přípřež je hnací vozidlo, které je zařazeno před vlakové. Takže jet jako přípřež za lokomotivou je nesmysl (leda by na tom vlaku byly 2 přípřeže, tedy 1.přípřež 749, 2.přípřež tvoje 810, a potom vlakové hnací vozidlo, což je nesmysl taky). :)
Takže správně má ta věta znít: ... pojedete jako Os 13616 do Vápenné s přípřeží 749 ... ;)

Jo dík, nejsem holt přímo z fochu. V papírech je psaná v prac. den, přípřež 749. V řazení vlaku 749+810. Dokonce už v roce 1989, tam tak spoje jezdily. Podrobnosti nevím, ani natuším, jestli by to mohlo jet v řazení 810+749, když je 810 lehké konstrukce?

zkusil jsem si tady tu aktivitu na začátku mám přejít do druhé kabiny což udělám, ale když chci se rozjed tak buď se nerozjede a nebo jede strašně pomalu
Vše co máš dělat je popsáno přímo v aktivitě, pokud používáš originál vozidla hráče vypsaná v ReadMe a čteš, co jse v aktivitě napsáno, musíš se rozjet v pohodě. Doporučuji nastudovat pravidla přestupů a oživení lokomotiv v ORCZ.

Ahoj, už jsem fakt zoufalý, stáhl jsem X6X pack, postahoval raději všechny soubory co jsou na oné stránce, inc atd... nainstaloval, nechal přepsat a ORCZ při pokusu spustit i volnou jízdu spadně:
pad.jpg
Už fakt netuším, co s tím...

V TSRE ty 163 atd normálně mám, zobrazují se komplet, prostě fakt nevím... !?

Vše co máš dělat je popsáno přímo v aktivitě, pokud používáš originál vozidla hráče vypsaná v ReadMe a čteš, co jse v aktivitě napsáno, musíš se rozjet v pohodě. Doporučuji nastudovat pravidla přestupů a oživení lokomotiv v ORCZ.
Ok nastuduji, jinak pouzivam hlavne trainset BP a kdyz to nemam tak nahradim z BP podobne pres activity convert

Chyba, to ti nepojede, Stáhni si vozidla hráče uvedaná v ReadMe. Balík 810, 809 a přívěšáky od RicarCZ a balík 742 pro ORCZ.

Back
Nahoře