CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
No mně na Vectronu ještě občas při klasickém pádu HV přes zhasnutou stahovačku, než to všechno shodím, nahodím a oživím, mašina najede do EDB. A než se povede vše naklofat (Ctrl+A, P dolů, P.....čekám, O....čekám, povolení trakce....čekám) zpomalí tak o 50 km/h, podle tratě a nálady.
Nevěděl jsem, jestli třeba instalaci neubližuje to, že jsem měl původní Vectron pack a ten jsem nechal jen přepsat aktualizacemi (nechci riskovat, že si nadělám zmatky v trainsetu).

No, buď se neříká pravda nebo se špatně vše interpretuje. Po výpadku HV nebo stažení sběrače Vectron přejde do režimu, kdy si pomocí obrácené funkce motoru na generátor vyrábí část energie pro například chlazení TM nebo kompresory. EDB působí jen cca 4kN.
Tak jakýpak zpomalování?
1.jpg

Nnn, zpomaluje docela výrazně. Nastoupila regulérní EDB, zdá se mi, že v procentech takových, v jakých byla před výpadkem zadána jízda. Jde o to, že já s tím Vectronem vyjel asi po roce (bez urážky autorů) jen pro nefunkčnost rajčákové EDB na 350. :D Takže já a tyhlety novoty. Kdoví, co jsem s tím vyvedl. Ještě si to pro jistotu tedy projedu na zkoušku...

Zdravím, měl bych jednu malou prosbičku... Nedal by se nějak opravit Track Viewer v ORCZ? Vždy když se ho pokusím spustit, tak se spustí, hned se u kurzoru zobrazí načítací kolečko a následuje pád bez jakékoliv hlášky. Děje se to ještě někomu, nebo se jedná o chybu u mě mezi PC a židlí?

No, buď se neříká pravda nebo se špatně vše interpretuje. Po výpadku HV nebo stažení sběrače Vectron přejde do režimu, kdy si pomocí obrácené funkce motoru na generátor vyrábí část energie pro například chlazení TM nebo kompresory. EDB působí jen cca 4kN.
Tak jakýpak zpomalování?
Ešte je tam podmienka že musí ísť rýchlejšie ako 30km/h

Zdravím, měl bych jednu malou prosbičku... Nedal by se nějak opravit Track Viewer v ORCZ? Vždy když se ho pokusím spustit, tak se spustí, hned se u kurzoru zobrazí načítací kolečko a následuje pád bez jakékoliv hlášky. Děje se to ještě někomu, nebo se jedná o chybu u mě mezi PC a židlí?
Track Viewer jde normálně přes tlačítko Nástroje. Teď odzkoušeno.

No, tak holt mám asi něco blbě v PC, protože jsem teď zkusil reinstal ORCZ, spustit jak základní verzi 1.8. a i jsem pak zkusil zaktualizovat... Nepomohlo. Ale mám za to, že když jsem zkoušel standartní OR, tak tam Track Viewer fungoval... :rolleyes:

Změnil jsem princip přecházení mezi stanovišti lokomotiv ve vlaku. To jejich pitomý Ctrl + E a skáčete z jednoho stanoviště na druhé než se vůbec doskáčete na tu správnou lokomotivu. To už je minulostí.

Nyní pro přechod mezi lokomotivy je zapotřebí vybrat dané lokomotivy z menu F9 volbu přechodu na stanoviště. Jinak změnu stanoviště na lokomotivě děláte Ctrl + E. Takhle je to o dost lepší a můžete skočit hned na žádanou lokomotivu.

A nešla by udělat nějaká animace, jak zadejchaný fíra probíhá strojovnou? Tedy jen pohled očima například do země a zvuk dupání na podlahu. To by byla paráda. Ale pokud jdeš na jinou lokomotivu, asi by to také chtělo nějaké prodlevové video, neutrální universální, s pohledem také do země. Tedy když už. :) Protože tohle mi dost vadilo, když klávesou jsi během sekundy na druhé straně. Proto jsem ještě v MSTS vítal "zavřenou" brzdu tedy prakticky v rychlobrzdě a pak chvíli trvalo, než se to dofoukalo a to nahradilo prodlevu probíhání strojovnou.

A nešla by udělat nějaká animace, jak zadejchaný fíra probíhá strojovnou? Tedy jen pohled očima například do země a zvuk dupání na podlahu. To by byla paráda. Ale pokud jdeš na jinou lokomotivu, asi by to také chtělo nějaké prodlevové video, neutrální universální, s pohledem také do země. Tedy když už. :) Protože tohle mi dost vadilo, když klávesou jsi během sekundy na druhé straně. Proto jsem ještě v MSTS vítal "zavřenou" brzdu tedy prakticky v rychlobrzdě a pak chvíli trvalo, než se to dofoukalo a to nahradilo prodlevu probíhání strojovnou.
A co tam dát přesýpací hodiny aspoň na 30 sekund? Pokud by v tu chvíli hráč kliknul někam vedle nebo by něco zmáčkl, vyjela by hláška o netrpělivosti s jedinou volbou a to "Ukončit Alt + F4".

To je ale hovadina. :-) Ne vážně, nekomplikujte to. Už teď mne zarazilo to kolečko u odvěšování vozů i když mám vypnuto manuální svěšení. Jsem zvědavý, jak se to zachová po dosazení zprávy "dovézt vlak na pozici", která má okamžitě vyskočit po odvěšení (kliku myší na spřáhlo) určitých vozů zadaných v editoru aktivit na nákladní kolej.

Jinak ten přechod mezi lokomotivami je super. Jen mi to rozesr... text v hláškách v příkazech pro hráče, neboť už nestačí zkratka a nachystaná pozice, jak to vycházelo, v už hotové aktivitě nachystané k vydání. :) Ale to je detail. Opravím, odpadá dalších tři pr... nežádoucích věcí a prokliků.

Tak jakýpak zpomalování?
Ešte je tam podmienka že musí ísť rýchlejšie ako 30km/h
AHA! Tak to vysvětluje tyhle věci, uvedené níže, kterých jsem si všiml, když jsem Vectrona řídil, nebo jel po neelektrifikované trati a Vectron se vezl za dieselem, a klamně si myslel, že to jsou chyby v Open Rails.

1. Na panelu, který ukazuje výkon trakčních motorů, se mi po shození smetáku, nebo vypnutí HV ukazuje velmi slabé "EDB brždění." (přesně jako v Icikově screenshotu).
2. Když se Vectron vezl za dieselem, tlak v jímce spadl trochu níž, jak vlak brzdil (přibrzďování při jízdě ze stoupání, zpomalování do stanice), a já (většinou omylem) nechal ve Vectronu zapnutý kompresor na automatiku, tak Vectron i přesto, že měl všechny smetáky dole a HV měl vypnutý, zapnul kompresor.
3. Když se Vectron vezl za dieselem a vlak jel rychleji než 30 km/h, bylo v F5 menu vidět (v informacích o silách ve vlaku), že Vectron, trochu klade odpor.

Změnil jsem princip přecházení mezi stanovišti lokomotiv ve vlaku. To jejich pitomý Ctrl + E a skáčete z jednoho stanoviště na druhé než se vůbec doskáčete na tu správnou lokomotivu. To už je minulostí.

Nyní pro přechod mezi lokomotivy je zapotřebí vybrat dané lokomotivy z menu F9 volbu přechodu na stanoviště. Jinak změnu stanoviště na lokomotivě děláte Ctrl + E. Takhle je to o dost lepší a můžete skočit hned na žádanou lokomotivu.
Tak tuhle novou fičuru si nemůžu vynachválit. ;) Hodně mi to ulehčilo přehazování dieselu zezadu z konce vlaku, dopředu před elektriku. Teď už se nemusím přeťukávat z elektriky do dieselu (a naopak) pomocí Ctrl+ E, což bylo trochu komplikované a zdlouhavé.

Přidal jsem pár podmínek pro přestupy mezi stanovišti a lokomotivami. Tak schválně, jestli se někdo zaseknete. :)

Ahoj, tak jsem si udělal consist 2x 151 dal jsem dvě stejné, ale to přeci nesmí mít vliv, načte se mi kabina, ale ORCZ po načtení a odkliknuutí nabídky menu, ihned spadne. Volná jízda.
2x151_001.jpg2x151_002.jpg

Chtěl jsem testnout přestupy...

A přechod ve 151, přešel jsem na 2. stanoviště, ale zpět na 1. už ani prd. A jsem v režimu AirE. Sólo mašinu v aktivitě načetl a nespadnul.

A sólo maěinu načetl i ve volné jízdě, ale nicméně, jestli bude přechod trvat dýl jak dvě minuty, mohu všechny aktivity smazat, Zbyněk přijde s návrhem a už jsem zde psal, že se někdy simulují dva férové, Hošim spoustu věcí vvítám, ale mám obavy o cestě do pekel. :)

Iciku, tohle je nesmysl, "pro přechod zajistěte strojovnu bez napětí", ano strojovnu pod napětím neotevřeš, ale ne u všech mašin. Hoši, milionkrát jsem zažil, že fíra vůbec neshazuje pantograf, přeleze VENKEM a smetáky nechá jak jsou. Tohle mám třeba použito teď, kdy se jede pro porouchaný rychlík a je na přechod málo času. V zájmu spestřit něco, co tu Zbyněk navrhnul, se dělá vysoká dívčí a rozdrbe to vydané aktivity předtím, už třeba Os z Prahy do Bohumína. Nevím, za mne bych se na to vyprd. V aktivitách si stejně reguluji na reversu pozdržení hráče písemnou zprávou, Tohle je zas implantát natvdro, Neříkám, že by byl nápad špatný, ale jak vidno jsou situace, které tam prostě vadí. Navíc průchod strojovnou u některých elektrik je tak nepohodlný, že je to očistec. :-)

Jinak po stažení panťáku se přejít samozřejmě dá, ale tahle podmínka vynuceného přechodu strojovnou mi fakt vadí a nedá se přejít v AirE mašině, neboli, dá na druhé a zpět už ne. Nevím proč. Nezvedám panťáky, ani neodemknu jsem pult, nemám ani zaplé baterie a mašina je mrtvá. To AirE, v aktivitě. A dvojičky padají hned při startu. I po aktualizaci.

Back
Nahoře