No, buď se neříká pravda nebo se špatně vše interpretuje. Po výpadku HV nebo stažení sběrače Vectron přejde do režimu, kdy si pomocí obrácené funkce motoru na generátor vyrábí část energie pro například chlazení TM nebo kompresory. EDB působí jen cca 4kN.
Tak jakýpak zpomalování?
Ešte je tam podmienka že musí ísť rýchlejšie ako 30km/h
AHA! Tak to vysvětluje tyhle věci, uvedené níže, kterých jsem si všiml, když jsem Vectrona řídil, nebo jel po neelektrifikované trati a Vectron se vezl za dieselem, a klamně si myslel, že to jsou chyby v Open Rails.
1. Na panelu, který ukazuje výkon trakčních motorů, se mi po shození smetáku, nebo vypnutí HV ukazuje velmi slabé "EDB brždění." (přesně jako v Icikově screenshotu).
2. Když se Vectron vezl za dieselem, tlak v jímce spadl trochu níž, jak vlak brzdil (přibrzďování při jízdě ze stoupání, zpomalování do stanice), a já (většinou omylem) nechal ve Vectronu zapnutý kompresor na automatiku, tak Vectron i přesto, že měl všechny smetáky dole a HV měl vypnutý, zapnul kompresor.
3. Když se Vectron vezl za dieselem a vlak jel rychleji než 30 km/h, bylo v F5 menu vidět (v informacích o silách ve vlaku), že Vectron, trochu klade odpor.
Změnil jsem princip přecházení mezi stanovišti lokomotiv ve vlaku. To jejich pitomý Ctrl + E a skáčete z jednoho stanoviště na druhé než se vůbec doskáčete na tu správnou lokomotivu. To už je minulostí.
Nyní pro přechod mezi lokomotivy je zapotřebí vybrat dané lokomotivy z menu F9 volbu přechodu na stanoviště. Jinak změnu stanoviště na lokomotivě děláte Ctrl + E. Takhle je to o dost lepší a můžete skočit hned na žádanou lokomotivu.
Tak tuhle novou fičuru si nemůžu vynachválit.

Hodně mi to ulehčilo přehazování dieselu zezadu z konce vlaku, dopředu před elektriku. Teď už se nemusím přeťukávat z elektriky do dieselu (a naopak) pomocí Ctrl+ E, což bylo trochu komplikované a zdlouhavé.