Dan J.
Strojvedoucí
No, já to tehdy cvičil dle videa na YT. Lepoší by byla rada, co je blbě v klávesových zkratkách.Zopakuj si nahazování řady 151.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
No, já to tehdy cvičil dle videa na YT. Lepoší by byla rada, co je blbě v klávesových zkratkách.Zopakuj si nahazování řady 151.![]()
Kecal...Když jsme u toho - kdysi mi kdosi tvrdil (ale to už je hooodně dlouho!), že laminy nemají průchozí strojovnu - údajně kvůli rozměrům transformátoru. Kecal, že jo?![]()
Já Ti teda nevím, jezdím už víc jak dva roky jako strojvedoucí v Tebou zmíněném Hradci, jezdím mj. I na řadě 162/3 a 150.2 a opravdu se mi nestalo, že bych spatřil někoho, kdo nesundá po najetí smetáky a už vůbec že by přecházel venkem, jednak je to sebevražda dávat kabel pod napětím, a za druhé to není ani fyzicky možné, přecházet ze strany na stanu a nesundat při tom smeták. 162/3 umí udržet připojené odpojovače a zapnuté HV, když se vypne řízení, ale smeták jde dolů vždy. Jen 361, 363.5 a 371 umí zůstat naživu při přecházení. Takže je to celé blbost.Já fakt vidím pravý opak, V HK najede tramvaj na vozy, kolikrát na ně jede s předním panťákem, a po najetí na soupravu, která má jet do Prahy, vyleze dveřma, zabouchne a jde na čelní stanoviště, smeták vůbec neshodí, už má vlastně zadní. Vídávám dnes a denně, když jezdím do Pardubic a pak do Ostravy.. Jako stáhnout smeták je to nejmenší, ale je to prostě mimo. A další věc, jak vidno, nese to další komplikace. Proč se hrabat v něčem, co fakt pro přechod a další jízdu není podmíněno?!
Jestli byl hodně tlustej, tak ani moc nekecal.Kecal, že jo?
Pokud se tam dotyčný fíra ovšem vlezeVětšinou se přechází vnitřkem, je to pohodlnější.
K té Studénce - fíra se schoval za dveřma stanoviště a opřel se o rozvaděč. To by mohl udělat i s nahozenou mašinou, protože je za tímto prostorem na 151 ještě klec, za kterou se už nesmí bez shození.Tak tohle nevím, takto mi to bylo řečeno. I když uvažuju, fíra při nehodě ve Studénce byl ve strojovně? Nebo vyskočil? To už si nějak nevybavuji, pokud ale byl ve strojovně, tak vlastně dveře otevíral pod napětím?
To je fakt, zrovna na lamině moc místa není. Ale průchozí je, jak na malé, tak na velké.Jestli byl hodně tlustej, tak ani moc nekecal.![]()
Ani při posunu nemůže nastat Tebou zmíněná situace. Prostě bez shození smetáků se přecházet nedá. A fakt bych si toho asi za tu dobu musel všimnout, že to u nás někdo takhle dělá... Takže nevím, co jsi kde viděl, ale přecházení s tykadly nahoře prostě není možné a nic jako 371, 363.5 apod. k nám na R nejezdí. Pokud myslíš najíždění žehličky, jakožto Z-3 na R od Prahy a následný odjezd na myčku, tak tam se smeták dolů nedává, protože se nepřipojuje top. kabel, tak je to zbytečný.Tak objasněno, myslel jsem v tuto hodinu, co jsem vídával, že jde o rychlík do Prahy, ale koukal jsrm do JŘ a žáden v ten čas nejede. Takže to, co jsem několikrát viděl byl zřejmě posun.
Tak jedného takého tlsťocha som poznal, mal asi 150kg a laminátku zvnútra asi nikdy nevidel. Asi jediný majster ktorého som poznal, ktorý prechádzal zo stanovišťa na stanovište zvonka.Jestli byl hodně tlustej, tak ani moc nekecal.![]()
A to ještě u dieslu, když připojuješ topnou spojku, tak musíš stopnout spalovák.Hele, příště vytáhnu mobil a natočím ti video.![]()
Fakt. Dřiv ještě byla určena doba, po kterou bylo třeba po stopnutí vyčkat. To už je zrušeno.To jako fakt?
Kdysi dávno jsem stal s rychlíkem v Bohumíně. Dojelo EC z Polska, najížděla na to 380. Fíra to pomalu ani nenamáčkl, a už posunovač tasil z kapsy svojí kličku od topné spojky a lupnul tam kabel od vozu hezky rychle pod napětím. To je jenom taková vsuvka na jaké magory narazíš na dráze.A tú vykurovaciu spojku nemohol len tak niekto vypnúť, musel prísť daľší posunovač, čo mal na to kartičku a majster mu dal na výmenu za kartičku kľúč od kúrenia z pultu![]()