Tvorba Martin S.

Ve všech případech ale v této komunitě platí, že chceme jezdit a pokud to někoho něco stojí, tak mu na to rádi přispějeme. Zřejmě i proto autoři modelů neměli radost z toho, že se jejich modely objevují na ulozto a jim klesá návštěvnost a příjem z reklamy (který často jen kryje náklady na provoz stránek).
Sorry za offtopic, ale bylo to ve mě jako v koze. Nerad bych to tu dál rozváděl - to radši založme nové vlákno (anebo radši ne).
Ohledně uložto je ještě jedna věc. Několikrát jsem tam našel model řídícího vozu řady 961, který je veřejný. Ten co byl na uložto, tak měl přejmenované soubory. Někdo si to stáhne a pak mu něco nejde, ale paashi dotazy chodí proč to nejede původnímu autorovi a ne tomu patlalovi, který to tam hodil. O to také jde. Pak zjišťuješ v čem je chyba. Bohaté zkušenosti s tím má i třeba @Jacek. Když je to veřejné a zdarma, tak se najdou tací blbci co mají potřebu to cpát jinak a vrtat se v tom.

Jako další jsem si na "přepatlání" vybral 751.101... Bohužel mi ale začala škola, tak snad bude do letních prázdnin hotová... :)

751101.jpg

Zdravím. Rozhodl jsem se učinit následující rozhodnutí:
749.251-5 má již nějakou dobu povolení k vydání, ale přesto jsem ještě p. Skůrovi nabídl možnost zveřejnění na jeho web, protože vlastní nemám. Nějakou dobu už ale čekám na odpověď a žádná nepřichází. Tak to zatím vyřeším provizorně - kdo mi písne tady přes fórum do SZ, tak mu Barču po dohodě zašlu. Dnes jsem ještě trošku poupravil texturu strojovny a tím jsem taky dosáhl stavu, kdy už tak nějak nevím, jak ji ještě vzhledově vylepšit... :)

Měl by někdo zájem o opravu "žraloka" 844.003 od D. Masláka? Nejde o úpravu textur nebo nový skin, ale dovolil jsem si použít lepší ladění a zvuky od polských kolegů a přidal centrální ovládání dveří pro ORCZ. Jako kabinu ale budete muset použít nějakou alternativu dle svého výběru, tento stroj svou prostě nemá. Odkaz na cab v .eng souboru si, doufám, umí upravit každý sám. (@Dan J. se nemusí bát, include soubory jsem rozebral, takže by snad neměl padat ani MSTS AE.) Díky tomu by se mohla tato jednotka uchytit i v aktivitách jako vozidlo hráče, nejen jako traffic. ;)
!POZOR! Testováno jen v ORCZ, pod jinou verzí OR nemusí vše fungovat korektně.

Rovněž bych měl prosbu na moderátory... Nešlo by, prosím, toto vlákno přejmenovat např. na "Tvorba Martin S.", ať nemusím na každou úpravu zakládat vlákno nové? Skinování už se stejně nevěnuji, zato mě celkem baví tyto drobné úpravy a opravy... :)

Tak jo, "vylepšení" Žraloka můžete stahovat zde. Snad vám bude fungovat jak stahování, tak jednotka. Případné připomínky a návrhy na vylepšení jsou vítány. ;)

Díky za upozornění, zkusil jsem aktualizovat nějak přístup, netuším jaká stačí role. Nabízí mi to čtenář, komentátor, nebo editor... Tak jsem tam nastavil editora vám všem a snad už to bude fungovat bez problémů... ;)

Nedá mi to... :) Zkusil jsem nahrát na můj Disk ještě 749.251, u které jsem ale nastavil roli čtenář s běžným přístupem. A pokud vám bude i přesto stahování fungovat, nechám u všech svých dalších úprav toto nastavení. Předem díky za zpětnou vazbu.

Myslím, že po tom, co se zde dnes událo, už netřeba více vysvětlovat, nebo se snad nějak obhajovat. Každý si na mou osobu může udělat svůj názor, a kdo si stihl z odkazů postahovat co jsem poslal ven, ten to má. Kdo nechtěl, tak už ani nemůže - obsah jsem znepřístupnil a další tvorbu neplánuji. Abych snad někomu neublížil tím, že si půjčím kus engu, nebo (v případě 749.251) snad i textury. Nyní už budu tvořit jen pro sebe, tedy i toto vlákno může být uzamčeno, nebo klidně zlikvidováno. Nechám na rozhodnutí adminů. Dále mě můžete kontaktovat přes SZ. Howgh, domluvil jsem. ;)

Tohle má fakt vliv na vlastní tvorbu? Vždyť tvořím proto, že mne to baví. A dávám to ven pro ostatní i abych měl nějakou zpětnou vazbu, jestli má tvorba k něčemu je dobrá. A jestli máš dobré recenze, tak proč kvůli nějakému nedorozumění všeho nechat?
Vždyť, to já bych musel se svou tratí skončit ještě v dobách 20 let zpět. Tenkrát jsem za poslání cédéčka chtěl dvě stovky za dobírku a sto padesát za platbu předem. A to bylo tady zle "on chce za to peníze" Někteří mne lustrovali, jestli na to mám vůbec živnostenské oprávnění, atd. Pak jsem byl pranýřován, že jsem se začal vrtat do vozidel. To tady bylo zlé krve. A já se často nechal unést a chtěl jsem také se vším praštit. Protože to opravení všech engů i wagů nebo nesprávně zapsaných názvů souborů mne stálo celé týdny práce. A zastal se mne až Džordž, který vymyslel MSTS Bin, protože prohlásil, že tam budou fungovat jen v základu správně naladěná vozidla a to splňuje pouze Trainset BP. A pak se přidali další ladičové, jako ŽSR, Bob i mnozí další a už to bylo celkem OK.
Tedy doporučuji se přes nějaké nedorozumění přenést. Protože takový je už život.

Nad prosbou o uzavření vlákna jsem již nějakou dobu přemýšlel. A když to shrnu... Tak to, co se dostalo ven není vlastně nic nového. Při skinování jsem do onoho vlákna naházel všechny možné příspěvky o tom, co dělám, co bude... A tzv. přepálil start. Minimálně já to tak vnímám. Když jsem pak poslal ke kontrole a schválení "Plecháče" 233 a 269, tak se mi J. Skůra ani neozval zpět. A protože jsem mu poslal 3 maily ani ne pár dní po sobě, tak jsem si nějak vydedukoval, že se skiny nelíbí. Pak jsem sám viděl "zuby" na textuře a rozhodl se tvorbu pozastavit. Potom mě napadlo, že bych mohl zkusit předělat postupně všechny "Zamračené" od Čoudy na vzhledově lepší model od J. Skůry - Pikkuho model už tou dobou nebyl k sehnání. Zkusil jsem začít 101čku a následně mě tvorba skinů přestala bavit úplně. Někam sem bych ještě zařadil to, že člen E499.2002 nabídl zde na fóru fotky na 121.068. Zkusil jsem, nedokončil a svůj nedodělek smazal. Nějakou dobu jsem to nechal odležet, ale začaly mě svrbět prsty a že bych teda něco zkusil. K 18. narozeninám jsem dostal lepší notebook, který skinování zvládá dobře a navíc mi do hry začaly chybět "Ešusy" nižších čísel. Když jsem jel domů po předávce vysvědčení ve škole, tak jsem chytl na spoji domů jednotku 002, která je dodnes výjimečná tím, že má jako jediná tmavé dveře a žárovky. Posháněl jsem tedy TGA Tool, Ace It, FF Edit a paint.net, abych mohl začít znovu. Zkusil jsem to, ale i tak mě to nebavilo tak, jako když jsem začal poprvé. Pak se mi podařil nafotit ještě zbytek jednotky 005, pouze co zbylo provozní po nehodě v Úvalech(?) - 471 a 071, zato z obou stran. Během této zimy jsem nafotil ještě X71.018 z obou stran, do kolejí v průjezdné stanici (pro nafocení čel) jsem si ale bez dovolení netroufl. Nicméně, potom už to šlo jen hůř a hůř a spíše jsem se přemlouval, ať alespoň něco z vlastních fotek dokončím. Průběhem času a souběžně se skinováním jsem ale začal také první pokusy o úpravu .eng souborů - nejčastěji pozice světel, efektů kouře u motorových loko, nebo rozměry vozidel. To mě táhlo přeci jen více, než skinařina a ani moje pokusy o skinování "Ešusů" se ven nedostanou. Byly rovněž smazány, protože ačkoliv jsem měl čas, chuť do skinování prostě vymizela. A když jsem zkusil google disk, tak jsem tam vyvěsil 749.251 a úpravu .eng souboru pro "Žraloky", aby byly použitelné alespoň jako traffic.

-749.251 je "splácanina všeho možného" a já tam přispěl maximálně přeskládáním textur - model, eng soubor, ani původní textury vlastně nejsou moje dílo.
-A RegioShark? Tam jsem jen rozebral PL include soubory, použil stejné (polské) zvuky a jedinou úpravou bylo, že jsem jej naučil otevírat dveře klávesou "Q" a ozvučil dveře z klávesy "V" také přes "Q". Ovšem za použití Jackových zvuků otevírání a zavírání dveří.

Tedy se jedná o úpravy, které zvládne každý za pár minut pomocí prostudování dalších eng a wag souborů. A skinařů je v dnešní době dle mého dost a mnohem lepších. Nyní mi bylo pohroženo žalobou za uvádění nepravdivých informací a pomlouvání. A to opravdu nemám zapotřebí rozšiřovat ještě jako vykrádání bůh ví čeho všeho... :(

Zároveň chci dodat, že tímto příspěvkem nechci nikoho pohoršit, pomluvit, ani urazit. Co bylo dokončeno, někteří z vás mají. A "tichá pošta" přeci funguje. :) Fotky můžu po dohodě přes SZ poslat, a když bude mít někdo s něčím problém rád pomůžu. ;)

"Nyní mi bylo pohroženo žalobou za uvádění nepravdivých informací a pomlouvání...."
Že se jim nevysměješ do xichtu! :D
Za mě je celá ta banda kolem onoho webu jen spolek parazitů, co se snaží vytřískat nějaké peníze za úsilí jiných....

Back
Nahoře