CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
V update je nově volba "Nejnižší". Má opravdu malinkou stínovou mapu. Tak to prosím zkuste komu to dělá problém.

PS: Doporučuji hrát na fullscreen. V okně se to může nepříjemně kousat (netuším proč).

V jakém rozlišení hraješ? Na 1660Ti musíš i ve 2k jet v pohodě na "Střední" nastavení.

V update je nově volba "Nejnižší". Má opravdu malinkou stínovou mapu. Tak to prosím zkuste komu to dělá problém.

PS: Doporučuji hrát na fullscreen. V okně se to může nepříjemně kousat (netuším proč).
Mám Ful HD 1920x1080 a skúsim ešte v systéme dať pri využívaní graf.karty prioritu OR CZSK a potom napíšem.čo a ako.grafika.jpg

Mal som 16,znížil som na 8 a vypol stíny všech objektů ponechal dynamické,síce mi stupli FPS na prijatelnú uroveň ale klesla grafika a sa mi začali na kolejich zobrazovat čierne pruhy- stíny asi z klasického OR,,ktoré sa s približovaním vlaku vytrácali ,testoval som to v noci.Čo by si nám poradil?Napadá ma ešte tá možnosť,že v tej aktivite,ktorá je robená v TRSE5 sú statické consisty ako objekty v aktivite,nemože to byť tým?Zobrazit přílohu 36989
Pokud nemáte jiný důvod, proč vypínat "Instance modelu", tak to mějte rozhodně zapnuté. Odlehčí grafice a budete mít vyšší FPS.

Pokud nemáte jiný důvod, proč vypínat "Instance modelu", tak to mějte rozhodně zapnuté. Odlehčí grafice a budete mít vyšší FPS.
No myslím,že prednastavenie grafiky pre OR a instance modelu pomohla.To instance modelu som mal zapnuté,len ako som sa pokúšal nájsť príčinu,tak som to vypol.Ďakujem za pomoc a čas....OR nastavení.jpgFPS.jpg

Radeon, jen pro poježděníčko, editory pro tvorbu, tedy ty z MSTS hlavně Activity Editor v... :-) Jen pro informaci.

Radeon, jen pro poježděníčko, editory pro tvorbu, tedy ty z MSTS hlavně Activity Editor v... :) Jen pro informaci.
Aktivity otevírám a upravuju pouze v AE MSTS a s GK Radeon ve Windows 10 žádný problém. Teda pokud nemyslím sekání pokud si v projektu BP, anebo 321 zatrhnu zobrazení návěstidel, to se potom posun map při zobrazení všech návěstidel v takových megaprojektech seká, ale to si myslím, že je docela normální.

Aktivity otevírám a upravuju pouze v AE MSTS a s GK Radeon ve Windows 10 žádný problém. Teda pokud nemyslím sekání pokud si v projektu BP, anebo 321 zatrhnu zobrazení návěstidel, to se potom posun map při zobrazení všech návěstidel v takových megaprojektech seká, ale to si myslím, že je docela
Tak to buď rád, jsi jeden z mála vyvolených, já když jsem to pod Radeonem rozjel a náhodou otevřel, rozsypávaly se mi zobrazení zaškrtnutí stanic, nemo koncových bodů tras, nešlo vůbec zavírat okna po umístění Loose consistů atd. Co se znám s lidmi, co tvoří, hodně podobné problémy. Po přechodu na IVIDIA, vše běhá bez potíží.

Chlapi, možná budu za vola, ale co vlastně dělá tohle zatržítko, vyhlazování textur a tak, nebo se mýlím?
gk.jpg

To je nastavení úrovně vyhlazování hran, aby nebyly tolik hrany objektů zubaté. Obraz pak vypadá více vyhlazený a hlavně tenké čáry jsou vykresleny lépe. Dá se to pak vylepšit ještě nastavením Supersamplingu v ovladačích grafiky, kde se tím sníží i chvění vzdálených textur. Pak to vypadá krásně vyhlazeně. Ale to je pak prda na výkon grafické karty.
Vyzkoušej a uvidíš, jestli to tvá grafická karta zvládne.

Vyzkoušej a uvidíš, jestli to tvá grafická karta zvládne.
Dík za vysvětlení, no, půjdu do nové GK, co jsi mi doporučil v SZ. :) Za což dík. Sice to ještě tak měsíc potvá, musím dát dokupy prachy, ale aspoň budu mít klid a lepší požitek z jízdy. Zatím u té staré, mám takto nastaveno a aktivita šlape. Vršovice 30 FPS (zamknuto na 30)

Vertikální synchronizace - viděl jsem ji v manuálu pro nastavení ORCZSK vypnutou, tak jsem jezdil s vypnutou, ale včera jsem ji na screenu u Icika viděl zapnutou. Zapl jsem ji, žádný viditelný výsledek se neprojevil. Snad jen, že se snížilo FPS na trati 321. Stínování mám zatrhlé to druhé zleva, ale jak vidím, nejspíš ho asi nastavím zcela vlevo, taky mám Radeon, před 5 lety byl PC stavěný na zvládnutí MSTS, ale koukám, že už bude potřeba jiné parametry. A také RAMku mám už asi slabou. Chce to v dnešní době už minimálně 16 a já mám 8.

Když už se to tak probírá, doporučíte mi tedy nějakou vhodnou GK, dostacující pro ORCZ, tak aby mi dal fungoval AEMSTS?

Tak zatím mám pod Win 10 tuhle:
gk2.jpg
A na doporučení budu objednávat tuhle a modlit se, že mi MSTS Activity Editor pojede, má ji někdo, kdo pracuje s editorem aktivit MSTS?
INVIDIA Ale je to celkem darda. :)

Já mám třeba na notebooku GK NVIDIA, a žádný problém jsem nezaznamenal. Naopak u stolního počítače mám GK AMD Radeon 8 a to je s odpuštěním, sračka. Předtím, než jsem dostal notebook, tak jsem nové mašiny a nové ladění ORCZSK vůbec nerozjel. Tady na notebooku pohoda. Přemýšlím, že bych si do stolního počítače taky instaloval NVIDIA, aspoň bych nemusel z chalupy do Prahy pořád vozit notebook.

Mne vždy zvýšila výkon a predĺžila život PC výmena grafickej karty. Teraz mám Nvidia GF RTX 2060/6GB a som spokojný. Funguje aj editor aktivít MSTS. Voči predošlej karte Radeon R9 290 vzrástlo FPS v ORCZ niekoľkonásobne ( 6x až 10x ). Po nových úpravách tieňov som maximálne FPS neskúmal, lebo aj tak je obmedzené na 30 ( občas padne na 29 ).

Mám. A kdo jezdil na sleziny, ví, že mám na tu GK i bednu velkou jak kráva (grafika není nejmenší :) ). Hlavně Alcapone s Kimírem, když mi pomáhali nakládat comp. :) Ale dík za upozornění.

To se pak hraje, když tu zkoušíte předhonit PC sestavy pro NASA !!!!! :eek:o_O;):cool:. Já to tu tahám na Kafemlejkovi a vy hned musíte mít Albatrosa. To není závist ale realita.

Tygy, úplně tě chápu. Ale doba jde dopředu a OR na compu pro MSTS holt nebude běhat naplno. :-) u mne to ovlivñuje nejen OR, ale třeba i jiné žrouty GK. Jako třeba naplno COD, nebo chystaný Titanic.

Back
Nahoře