CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nehledě na to, že MSTS byl šířen na dvou CD a to je pro někoho problém - většina nových sčotů tuto mechaniku prostě nemá. Takže k MSTS si ještě pořizovat externí CD/DVD ROM. Ne každý po ní touží a ne každý ji upotřebí i jinak. ;)
To je prostě realita.
A virtuální disk s MSTS instalátorem? Dobrá myšlenka, ovšem napřed musím ten disk z něčeho "nakrmit"....
Externí disk, Ten samý problém. :cool:
No nakrmit. Stačí pár kliknutí a krmení se najde

Ale editor tras nutně neznamená aktivitu. Trasa se dá jezdit ve volné jízdě a velký/nezastupitelný význam má pro TimeTable mód. A kvůli editaci tras nebudu shánět nesehnatelné - legální instalaci MSTS. Snad mluvím za více lidí.
Ano, TT mne nenapadlo, souhlasím. Ale aktivitu, co teď budu vydâvat, v TV neuděláš.

V TV postavíš maximálně trasu. Sice si můžeš zapnout k tomu další tebou vybrané trasy, ale toť vše. Měls asi na mysli Timetable editor. Ten jsem zatím nezkoumal.
Každopádně chyba je daná. V OR czsk ti ukáže postavenou trasu, ale jakmile chceš editovat, okamžitá smrt!!!
Ale nedělají to všechny trasy. o to je to horší.
V ORMG postavíš, uložíš nebo edituješ trasu a není problém.
Dokonce jsem teď namátkou zkusil zapnout na projetí hráčem rádoby poškozené trasy pro CzSk a trasy jedou, dokonce mě nechala trasa i dle čekacího bodu vyčichnout 3x u návěstidel dle skutečného požadavku. Ale do aktivity jí nedostanu, byť se dá zapsat do seznamu, ale i po uložení klikneš na tento .srv a trasa je vedená jako neidetifikovaná. :mad:

Hoši, nejsem programátor a na tohle jsem krátký, ale neříkejte mi, že se mezi mladou generací, která s PC vyrůstá tzv. odmala, nenajde nikdo, kdo by byl schopen z MSTS vykuchat pouze editor. Všechno pokupě a dají se v něm tvořit složitosti a vychytávky všeho druhu, pak už by se mohl jen zdokonalovat pro potřeby ORCZ, Třeba právě na tvorbu TT. Tohle co je pro OR, je na tvorbu aktivit katastrofální. Na TT nevím, to ani dělat neumím.

Jinak Tygy, ORCZ ti poškozenou trasu narozdíl od MSTS načte, respektive, spustíš aktivitu, ale v místě poškození vesměs spadne. Už jsem se tak několkrát vydrbal.

Potvrzuji stejný problém s trasami, který se může vyskytnout i v jiné trati (ověřeno na BP, úsek 090, ve směru do Prahy - ale určitě i v jiných úsecích). Těm, co staví aktivity v prostředí TSRE-5 (a nebo potřebují prosté "path" pro volné jízdy za účelem seznámení se z novým úsekem nebo testováním nově odladěných lokomotiv) tak v aktualizované části vzniká podstatný problém a odkaz na nějaký MSTS-AE nebo zdlouhavé přepínání na verzi MG-OR NENÍ řešení. :cool:
Problém se vyskytl až teď nebo trvá už dlouho? TrackViewer a jeho kód se neupravuje. Je převzatý už opravdu dlouho od doby, co jsem ho tam poprvé vložil. Já si dělám trasy celkem běžně kvůli testování a problém s žádnou tratí jsem nezaznamenal.

Hoši, nejsem programátor a na tohle jsem krátký, ale neříkejte mi, že se mezi mladou generací, která s PC vyrůstá tzv. odmala, nenajde nikdo, kdo by byl schopen z MSTS vykuchat pouze editor. Všechno pokupě a dají se v něm tvořit složitosti a vychytávky všeho druhu, pak už by se mohl jen zdokonalovat pro potřeby ORCZ, Třeba právě na tvorbu TT. Tohle co je pro OR, je na tvorbu aktivit katastrofální. Na TT nevím, to ani dělat neumím.
Kdyby to šlo vytáhnout z compilovaného kódu, tak je to už venku. Jenže nikdo zřejmě nemá zdroják MSTS. A neptejte se mě jak to bylo se zdrojákem MSTS na začátku OR. Páč to vůbec nevím, ale určitě ho někdo měl, páč tam je dost převzatých věcí a posléze zamaskovaných pod hlavičkou OR až to do očí bije.

Je právě divné, že ve verzi ormg jde ta trasa udělat A následovně pak i editovat, ale ve verzi.cz.sk to nejde. Bohužel to ale nedělají všechny trasy. A pokaždé to je jiná výhybka.
Navíc to nejsou žádné trasy z balíčku broken path

Na pytel je, že takto zamaskovanou poškozenou trasu vidí i tsre5 a nedokáže jít přijmout do aktivity

Zdar Iciku.
A to mbe právě od začátku udivuje, proč kur.., když už vykuchali z MSTS, co se dalo, nevykuchali osvědčený AE MSTS, ve kterém tvoří 80% ajtivitářů prakticky všude. I Němci, co překládají moje aktivity to dělají v něm. Ale to se asi nikdy nedovíme. :-)

Ok, importoval jsem nejnovější kód TrackVieweru z nejnovějšího OR MG do CZ/SK verze. Tak zkuste, jestli to bude v něčem jiné.
Ok. Zkusím to a dám vědět., na Computer se připojím tak zhruba za hodinu, dřív nemůžu. Jsem taky vytvářet nějaké hodnoty.
Samotného by mě zajímalo, kde mohl být nebo může být problém. A proč trasa, která je zjevně v pořádku, se pak tváří jako poškozená a poškozenou jí vidí i tsre5 a nechce jít přijmout Jako trasu pro servis či aktivitu.
Kdyby to dělali Jen některé nebo jedny A ty samé výhybky kupříkladu v mojí trati, ale pokaždé je to jiná výhybka nebo se to stane při stavění delší trasy u třeba 15. výhybky, že to najednou spadne.
V klasickém or se mi nikdy pád neobjevil. Přitom tak to postavená trasa a navenek se jevící veverzi.cz.sk, je normálně Sjízdná. Tohle je právě ten bonus, který vůbec nechápu.

A bohužel, žádný úspěch se nekonal, výsledek je pořád stejný, stejná trasa stejný adresa stejná trať prasklijeme.cz.sk nefunguje pro editaci dané trasy.
To samé ale přes or mg Lze otevřít a editovat

A bohužel, žádný úspěch se nekonal, výsledek je pořád stejný, stejná trasa stejný adresa stejná trať prasklijeme.cz.sk nefunguje pro editaci dané trasy.
To samé ale přes or mg Lze otevřít a editovat
Pošli mi kdyžtak tu trasu. Bez toho nezjistím o co jde.

Problém se vyskytl až teď nebo trvá už dlouho? TrackViewer a jeho kód se neupravuje. Je převzatý už opravdu dlouho od doby, co jsem ho tam poprvé vložil. Já si dělám trasy celkem běžně kvůli testování a problém s žádnou tratí jsem nezaznamenal.
Ahoj, tento problém trvá už nějakou dobu, minimálně od doby posledních 2 aktualizací BP (to není nic proti Zbyňkovi, to je zhruba označen časový rámec). Někdy to padne hned, jak se zapne "Povolit editaci", jindy až po zásahu do již hotové trasy (např. přehození výhybky). Víc nejsem schopen upřesnit. V době kdy Zbyněk vydal aktualizaci končící ve Všetatech to MOŽNÁ ještě šlo.
Ale na problém trati to nevypadá. Maximálně že to koliduje se stejným konstrukčním prvkem. Jestli je to možné, protože obě trati mají své tsection a jsou založeny na různých typech kolejiva.

Asi před hodinou jsem se připojil a udělal nový update. Zkusil jsem to na vícero tratích postavit nějakou trasu a dvě ze tří skončili pádem trasy, ale rovnou při zadání bodu startu bez jediné úpravy. Ta už během toho pádu nešla ani stihnout.
Iciku, máš nějakou možnost sáhnout po nějaké ze starších aktualizací? Že bys mi jí zkusil třeba poslat mailem? Že bych testnul nějakou ze starších verzí, jestli to dělá nebo nedělá. Já mezitím Zkusím ještě popřemýšlet, Napadla mě totiž taková věc, že by to mohli dělat ztratí eventuálně editované výhybky. Pak by samozřejmě byla chyba v tratích. Ale kupříkladu mi to trať 130 neudělal, tam šla trasa postavit normálně a dokonce i editovat.
U mě z trati šlo postavit pouze z Děčína přímo až do Prahy bez editace. Pokud byla trasa postavena z jakékoliv vedlejší koleje, byl problém.
Ale pořád platí to, že v OR MG lze postavit jakoukoliv trasu a žádná se netváří jako poškozená.

TrackViewer je kompletně stejný jako má nejnovější MG. Pošlete mi trasu. Vždyť ji máte, když píšete, že hned padá.

Poslat trasy nebude problém, Jen ti k tomu budu muset asi přibalit kořenový adresář trati 090 , aby ti to viděl OR.
Zkusil jsem to na trati 072, tam byl taky problém, zatím jen trať 130 s jednu trasou na zkoušku prošla.

V mailu máš padající trasy pro BP, jestli pomůže. :)
Ještě k tomu, co psal Tygy. Cíleně zkoušet různé trati na pád TV je práce pro vrahy. Všechno je to dílem náhody. Náhodou jsem našel tento problém na 090 u Zbyňka, protože jsem dělal zkušební trasy. Přitom vše směrované přes pravobřežku bylo OK v obou směrech. A pro zajímavost - trasy z Prahy na Děčín a Ústí šly vytvořit bez pádů.

Dresden HBf. - Praha hl.n. zapnutí režimu editace a přehazování výhybek. Funguje dobře.
1.jpg

Back
Nahoře