Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Aha, já myslel, že hlavní návěstidlk pto odjezd jd tohle. 2. je prajticky za výh. do výtažné. Nejsem doma, takže neotevřu editor.

Tak to návěstidlo svítí furt stejnou barvou, i když už je odšibováno.
Dane, barva stožáru návěstidla má svůj smysl. Návěstidlo pro vlak má červené a bílé pruhy, pro posun modré a bílé, ale například opakovací předvěst má barvu šedou, jako je na obrázku a ta má základní návěst žlutá s bílým světlem. Červenou na takovém návěstidle nikdy neuvidíš.
Zbytečně mne zase po ránu děsíš. :)

Nulová rychlost na rychlostníku od Nelahozevsi na Kralupy
Horší závada ale je vybočení kolejí asi o 2 km zpět před tunelem do Ouholic. Já to projížděl vždy obráceně. Včera jedu tímto směrem poslední zkušební jízdu a tak to hodilo do boku, že jsem myslel, že vypadnu. Hned jsem tam poslal traťovku s podbíječkou. To dělá někdy TSRE5, kdy se databáze spojí šikmo. Stačilo jen vypnout a zapnout databázi nad kolejí. Pak se to srovná.

Vo Veľkých Levároch nejaké Troleje zabudnuté ak teda ale nič také hrozné to nie je :)
Velke Levare_01.jpg
Velke Levare_02.jpg

Ďalej pred Veľkými Levármi nejak nerešpektujú priecestie a spadnuté závory. Taká klasika.
VelkeLevare03.jpg

A potom medzi Devínskym Jazerom a Zohorom si niečo zabudli chalani v kolajisku. Síce som im to v plnej rýchlosti zrámoval ale má to tuhý kořínek a ostalo to tam :D
DevinskeJazero-Zohor.jpg

Díky, opraveno. Ale dalo to práci najít. :) A ten označník, to je průšvih TSRE5. Když mám aktivní Place New a omylem kliknu myší do plochy, tak navolený statický objekt se pověsí na nízkou oběžnou dráhu, ale pokud je to návěstidlo nebo databázový objekt, tak se to umístí i desítky kilometrů daleko někam na koleje. Takto se mi zatoulala lichoběžníková tabulka z Hevlína a osadila se dovnitř baráčku depa v Hrušovanech. A kdybych nenašel, tak bych nespustil editor aktivit. Protože na toto návěstidlo se musí vždy zadat nějaké zatržítko.

Železniční zastávka "Obervogelgesang" mezi Bad Schandau a Pirnou poslední před Pirnou není v BP aktivovaná

Nyní hlásím chybu sám na sebe, že jsem po Deteriovi nezkontroloval rozměry modelu. Ach jo. Nyní musím otevřít komplet perony na dvou nádražích smazat všechny odpadkové koše a osadit koše nové. Ale mě bylo hned divné, že mé zjednodušené modely košů jsou o dost menší. Ale Deterio tam byl a musí vědět lépe, jak jsou veliké.

"Mamíííí, já chci hodit do koše papírek, ale já tam nedosáhnu" :) :) :)
kose.JPG

Bohužel byly špatně úplně všechny vjezdy z obou stran. Protože mi na všech VN chyběl další link pro čtvrtou šedesátku a ten všemi opěvovaný, ale na tohle hloupý, TSRE5 neumí nalinkovat rychlost před výhybku proti hrotu, aby v tomto případě se na obě koleje mohlo jet 60.
Ještě že máme zlatý MSTS editor, který tohle umí. :) Ale je fakt, že v TSRE5 se návěstidla osazují asi 5x rychleji než v MSTS. Tady jsem to asi zapomněl v MSTS zkontrolovat.
Tak během příštího týdne budeš mít opraveno. Respektive už je opraveno, ale mezi lidmi to bude až příští týden.

Zbyněk ak budeš mať čas ešte chalani zabudli v BA- Lamač na "trolej" z výhybky teda ak sa dá odstrániť a asi Harry Potter tam pričaroval tu návesť do vzduchu tak keby ju posunuli :D Díky. Je to smerom na Devínsku.Lamac_01.jpgLamac_02.jpg

Praha Hlavní směr Smíchov v pravém tunelu chybí taky kus troleje. To je vidět až teď po výměně drátů. Dokud byli černé tak si toho nikdo nevšiml.

Já bych se chtěl zeptat autora Zbyňka, než zase budu zbytečně vyvíjet nějakou nechtěnou aktivitu - byl by zájem o to, abych na nové trati 090 a průběžně i na jiných koridorových úsecích s V-výj. (horní rychlostníky) sepsal a nahlásil místa, kde je tato V-výj. nedostatečně předvěstěna dle SŽ D1?

Přeloženo: Někde chybí horní předvěstníky a rychlost se tak zbytečně musí snižovat na jeden předvěstník, nebo naopak není předvěstěno snížení spodní rychlosti, jaké by už předvěstěno být mělo, nebo jsou místa, kde předvěstníky dle předpisu úplně chybí a už jde o snížení, kde být mají (např. Vilsnice-Ústí 130 -> 110 bez předvěstění).
Byl bych schopen to projet, porovnat s předpisem, aktuálním rychlostím rozdílem v místě (zda osadit, nebo netřeba osadit) a místa označil.

Pokud by byl zájem zahrnout to do nějakých budoucích oprav chyb trati, prosím o nějakou odezvu a začal bych na tom dělat. :cool:

Back
Nahoře