Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ty jsi něco dělal v Bratislavě? Já jenom, že jsem si stáhnul aktivitu, která začíná tam, a hlásí mi to nějakou chybu v Tiles.
Hlásím stejný problém. Verzi tratě mám aktuální.

EDIT:
Pokud ti padá v Bratislavě aktivita EC 172, tak po aktualizaci tratě BP je tam vadná trasa u servisu JK vagony Bratislava.
Takže buď si to opravíš v editoru aktivit nebo počkáš, jestli Alcapone vydá aktualizaci aktivity.

Omlouvám se Zbyňovi za plevelení vlákna.

Hlásím stejný problém. Verzi tratě mám aktuální.

EDIT:
Pokud ti padá v Bratislavě aktivita EC 172, tak po aktualizaci tratě BP je tam vadná trasa u servisu JK vagony Bratislava.
Takže buď si to opravíš v editoru aktivit nebo počkáš, jestli Alcapone vydá aktualizaci aktivity.

Omlouvám se Zbyňovi za plevelení vlákna.
Jo po tom nákladu co nejede od Křižan. Na EC171 zapomeňte, ten mě nejde spustit, tak leda nově.

A mohlo by i HBF. Ale to je celé pod zemí. Proto jsem generoval kreslené mapy. Tam ty koleje vedou pod řekou?
Trať sever-jih je v podzemí (patro - 2) a prochází i pod řekou Spree.
Západ - východ je nad zemí (nejvyšší patro budovy HBF (+2)).

Patro (-2) v Berlíně se může inspirovat např. stanicí Warsz.Centralna v trati CMK. (na oko) :rolleyes: :)

Jen tak pro info, Ještě jsem trochu nastínil pokračování trati. Legrace je, že do Míšně mám kolejově předposlední zastávku, tedy by mohla být kompletní linka S1. Ale kdo by se stavěl s dalším větším městem. I když kolejově je to tam už legrace. Nejsložitější kolejiště bylo v Costwig. Už mám komplet. Ty tratě pak vedou paralelně, tak se to tam muselo protáhnout. Je to šílenost, že? :) Ale kdo si hraje přece nezlobí.
novinky2.JPGnovinky1.JPG
1703Coswig.JPG

Trochu jsem i zprovoznil nové úseky, hlavně sloupy TV, aby trolej nevisela jen tak, pak po revizní jízdě od místa, kde se trať rozvětvuje na Berlín a Lipsko (tam zatím končí koleje) ještě opravil všelijaká vybočení a jiné drobnosti. Bylo toho dost. Sice o tomto aktualizace není, protože je to jen zatím rozpracované něco jako demo. Ale například do Costwig mám od Drážďan i návěstidla.
1703odbLipsko.JPG

Chtěl jsem v pondělí vydat aktualizaci, ale měl jsem tam hodně překlepů i špatně jedno stoupání trati, kde byl jeden kolejový díl v opačném sklonu a v rychlosti 130 to bylo na překousnutí jazyka. :) Musel jsem to tedy trochu přepracovat.
Osadil jsem další návěstidla a tak nějak jsem ještě trochu osázel nějaké koleje. Už jsem asi na půli cesty do Berlína. Sklony jsem řešil podle videí, aby odpovídal zářez /násep/ placka a aby přechody byly plynulé.
Tedy jen takový pozdrav z Elsterwerdy. Je to uzlová stanice, tak ať se dá dojet alespoň sem. Jinak je to jen dvoukolejka s mnoha bývalými nádražími. Koleje vedou až po zastávku, výhybnu Ruckersdorf. Tam už je vidět, že tam nějaká příměstská doprava jezdí.
1903Elsterwerda.JPG
1903Elsterwerda1.JPG

Tohle já neznám. Proto to podle toho nedělám. :) Já toho ještě nevím. :) Ale i tak, lepší je se podřídit terénu, protože když jsem měl přesné sklony na ČD, tak to stejně nevycházelo a já pak musel celé bloky terénu snižovat/zvyšovat. Podobně jako je zkreslení vzdáleností, kdy 1km je 900 až 1100m. Proto jsem se dostal tak mimo od GPS souřadnic, když jsem stavěl naslepo bez natažených map do hry.

Má někdo zkušenosti s německými návěstidly?
Udělal jsem si testovací aktivitu s jízdou na blok až do Elsterwalde. Tam v první části mají něco jako náš autoblok, použil jsem hlavní s předvěstí a funguje to. Ale až jsem přijel do klasické stanice, kde jsou dál návěstidla s předvěstí, potřeboval bych zrušit na odjezdech aby nebyly předvěst. Pustilo mne to na výstrahu do obsazeného oddílu a aktivita skončila. Respektive jsem přijel k dalšímu oddílu následné stanice a u vjezdu červená TM vygumovaný a když jsem se byl podívat na vlak přede mnou, tak už byl v cílové stanici, tedy trať volná.
Jde to něčím nastavit?
odjezdove.JPG

Ohne Vorsignalfunktion
Díky, pomohlo to. Ale to, že mne návěstidlo pustilo do obsazeného oddílu bylo tím, že volný oddíl mi dělala rušička omezení rychlosti návěstidlem, kterou jsem dal za poslední vexli. A chovalo se to jako návěstidlo v poloze stůj. Asi to chce přesně zjistit, jak se má tento konfigurátor správně použít. Z Dresden do Bad Schandau mi to ale funguje správně. Ale netuším jak na blok za vlakem. Asi to chce také celý úsek projet aktivitou test na blok.
Zatím testuji od Radebeul Naundorf do Doberlug-Kirchhain. Odjezdy ve "stanicích" mám tedy už jen na zelenou, ale někde musím ještě vyměnit oddíly, které jsem osadil podle videa, dole mají indikátor, ale to není jako předvěst, ale asi je tam nějaké písmeno. A mě se to pak chová nesprávně jako předvěst a jedu do oddílu se samostatnou předvěstí na výstrahu. Tak snad to vychytám, protože bych po vydání měl plné vlákno s hlášeními o chybách.
DoberlugKirchhain.JPG

Zajímal mne první úsek, kde se jezdí 200 km/h, ale na žádném videu jsem neviděl rychlostníky pro 200. Podle www.openrailwaymap.org tam 200 být má. Dále v těchto končinách chybí rychlosti spojek mezi první a druhou kolejí. Například zastávka Walddrehna. Ale do fotomapy mi sedla výhybka na 80 km/h. šedesátková je krátká a stovková dlouhá.
Takové táhlé rovinky se staví celkem svižně. A k tomu téměř žádné stanice. proto jsem se této trati nebál.
Walddrehna.JPG

Zajímal mne první úsek, kde se jezdí 200 km/h, ale na žádném videu jsem neviděl rychlostníky pro 200. Podle www.openrailwaymap.org tam 200 být má. Dále v těchto končinách chybí rychlosti spojek mezi první a druhou kolejí.
200 kmh jak jsem psal dříve zatím není v provozu. Mělo se to spouštět letos,ale mám dojem že to ETCS stále pro vlaky bez naklápění není. Na 200 kmh už je myslím potřeba LZB a ta v tomto úseku není,aspoň podle https://geovdbn.deutschebahn.com/isr .Možná Mikulda co tam jezdí pravidleně aktualizuje informace o stavu jízdy.

Já mám zatím jen dva úseky, kde by se mělo jezdit 200, tak jsem tam tu rychlost alespoň naznačil. Na vyzkoušení.
Ale jinak ta jejich železnice je samá podivnost. Propustnost trati mizerná jako kdysi u nás trať z Prahy do Lysé. Jen z Drážďan k odbočce na Lipsko mají něco na způsob našeho autobloku. Ale překvapila mne samostatná předvěst v obvodu stanice. Tedy vjezdové návěstidlo nemá závislost na odjezdovém. Asi.
2303DoberlugKirchhain.JPG
Chtěl jsem právě ještě položit první delší úsek, kde se jezdí 200, tak koleje zakonzervuji ve stanici Luckau Uckro. Tam pak začíná 3. úsek, kde se bude jezdit 200. Odtud to do Berlína už tolik daleko není. Ale tam to pak bude složitější včetně výlukové "objížďky" ze stanice Blankenfelde. Než to tam dostaví.
Tedy tady bude zatím konec a po víkendu vydám konečně svou aktivitu z Drážďan do Prahy i s vyzkoušením volnojízdových úseků ku Berlínu. Třeba najdete nějaké nepřesnosti v návěstidlech.
2303Luckau-Uckro.JPG
Ještě jeden dotaz.
Nemá někdo lepší model výhybky A1tPnt2_5dLft.s (levé i pravé) Ta vypadá ve hře tak škaredě a oblouk je zalomený jak z 50 metrových rovných dílů. A ta rozmazaná hlava kolejnice je něco strašného. A tady se má jezdit 160 do odbočky.
2303odbLipsko.JPG

Rychlostníky nad 160 se nedávají, protože vyšší rychlostí se stejnak podle rychlostníků nejede.

Předvěst odjezdu je poměrně běžná věc, když je stanice moc dlouhá.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře