Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem základ kolejiště dodynamikoval a následuje první testovací jízda z Berlin Sudkreuz směr Dresden. Jak koukám podle videí na tu budovu nádraží, je to taková škatule a neměl by být problém udělat základní model. I uvnitř to jsou jen kvádry.
První test nedopadl dobře, bylo asi 20 vybočení. To se někdy děje v TSRE5, když vyrábím hodně mírné oblouky.
Druhý test jsem provětral na ICE 4, dokonce se mi podařilo z něj vytáhnout 320. A už je trať OK, jízda naprosto plynulá i když v té rychlosti jsem se trochu i bál. :) . Na nových úsecích ještě nejsou sloupy TV. I když je to úplně základ, jen pokládka kolejí, díky fototexturám alespoň vím, kde se nacházím.
3103BerlinSudkreuz.JPG
ICEa.JPG
ICEb.JPG

Já vlastně velikonoce prožil v Berlíně i když jenom v editorech. Tedy Berlín HBF (metro) a tím by kolejový základ byl hotov. Koleje jsou vždy to nejtěžší, ale dodělávky krajinek a modelování je zase náročné na hodně času. I ta návěstidla a sloupy TV bude také pěkná piplačka.
Zobrazit přílohu 37759
Možná to víte, já jen asi mě klame hloubka....koleje pro příjezd od Drážďan je v patře ( -2).

asi mě klame hloubka
Když trať klesá do tunelu pod řeku, tak kolik je tam klesání? No? :) Já nevím, ale podle videa se to tam pěkně lomí a dal jsem tam 17 promile. Když jsem vyjížděl směrem na Sudkreuz, pěkně se to lomí (plynule), jak na tom videu a stejně se mi to také na HBF zdá málo zahrabané. A to jsem tam už o 10m zvedl terén. Když tak to zahrabu výš. Ale to jsou takové detaily, které z vlaku nebudou vidět. Uvidím, jak půjdou modely těch budov.

Když trať klesá do tunelu pod řeku, tak kolik je tam klesání? No? :) Já nevím, ale podle videa se to tam pěkně lomí a dal jsem tam 17 promile. Když jsem vyjížděl směrem na Sudkreuz, pěkně se to lomí (plynule), jak na tom videu a stejně se mi to také na HBF zdá málo zahrabané. A to jsem tam už o 10m zvedl terén. Když tak to zahrabu výš. Ale to jsou takové detaily, které z vlaku nebudou vidět. Uvidím, jak půjdou modely těch budov.
Tak mě to asi klamalo.
Pokud chcete udělat Berlín na způsob jen podzemní stanice jako např. Warsz.Centr.,tak to asi bude jedno.
Ale pokud se najde nějaký machr, který dokáže udělat model Berlín HBF tak, že by v podzemí byl vidět 3D model stanice a tedy z podzemí by šlo vidět i na patro +2, tedy tzv. most, kde se jezdí západ-východ, tak by bylo dobré rezervovat hloubku i proto.

Přílohy

• IMG_20230403_104301.jpg
    IMG_20230403_104301.jpg
    491.4 KB · Zobrazeno: 0
  • IMG_20230403_120937.jpg
    IMG_20230403_120937.jpg
    536.7 KB · Zobrazeno: 0
  • IMG_20230403_122035.jpg
    IMG_20230403_122035.jpg
    520.3 KB · Zobrazeno: 0
  • IMG_20230403_104259.jpg
    IMG_20230403_104259.jpg
    721.3 KB · Zobrazeno: 0
Machři už dávno nejsou. :) Co si člověk nevyrobí sám, to nemá. Uvidíme. Ale je fakt, že na HBF každý přijede/odjede a asi nepojede na eskalátorech ven z nádraží si koupit svačinku. Ale na Sudkreuz to nějak vymodelovat budu muset.
Případně udělat model tak, že bude „nafocena“ vnitřní část a tedy krychle, což Hbf takřka je a z peronů by šlo alespoň zahlédnout vnitřní svět Hbf, schody vytáhlé z nástupišť jiných stanic, eskalátorů včetně, nějaké výtahy, nafocené stěny obchodů kolem, překryté 3x horizontální deskou znázorňující jako strop/podlahu a nahoře nějaký žel.most s perony :)

Ale ano, jinak z kabiny se toho moc nespatří, jen vědomí bude vědět, že se zajelo spíše do metra než-li do velkého objektu.

Nejhorší je, že jsem na těchto nádražích v životě nebyl. Tenkrát expresy z Prahy jezdily na Ost a Lichtenberg. Ale ani ty si nijak nevybavuji. Jen to, že tam nebyly dráty a tahaly to Ragulini. A ty Sbahn byly soupravy z roku 1905. Ale už je nahrazovaly moderní.

Ale třeba existují hotové modely z jiných projektů a bylo by jednodušší je jen upravit a přizpůsobit. Jako jsem dělal nádraží v Dresden a úpravy došly tak daleko, že z obou byl ve finále naprosto nový model. Zůstaly jen některé textury na halách. Určitě někdo má na disku jak Berlín HBF, tak Sudkreuz a na just nepůjčí. :) :) :) Protože já budu jinak vařit hodně z vody podle toho co je vidět na fotomapách a z průjezdů vlaků. Což není mnoho. A navíc kolejiště na HBF je jen podle malůvky na textuře, jak máte všichni v poslední aktualizaci a to je opravdu málo, tedy to asi moc správně mít nebudu.

Berlin.jpg

označený úsek Berlin-Sudkreuz - Berlin Postdamer Plaz a dle GEO to říká že tam je 30 Promile.

Co se týče Sudkreuz ten v MSTS nebyl,je jen pro RW, nebo nevím o něm teda,většina tratí končila na HBF z Pro Trainů. I trať Berlin - Halle defakto vedla jinudy.

Děkuji za dodání modelů z jedné trati DB. To je opravdu paráda, když se nemusí modelovat, co už je dávno vymodelované. A také, já bych se s takovými podrobnostmi nezabýval. Model Sudbanhof po malých úpravách kolejiště sedl dobře. Ale dál, co je v tunelu až na HBF se musí komplet koleje přepracovat, přizpůsobit modelu. Tedy velká úspora práce na modelování a já se mohu věnovat vlastní trati. Ale i tak modely nadjezdů, peronů a jiných staveb tam bude hafo.
A také hned je to optimističtější. Na prvních dvou obrázcích jsem ještě nedával všechny detaily, protože by to úpravě kolejiště překáželo.
0204BerlinHBF.JPG
0204Potsdamer.JPG
0203BlnSudkreuz1.JPG
0203BlnSudkreuz2.JPG
0203BlnSudkreuz3.JPG
0204Lichterfelfe.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře