Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tohle umí program Activity Analysis, který ti omamžitě vypíše chybějící consist, ořímo jeho název. Ale netuším, zda nemusíš mít instalovaný MSTS. Já jej mám, pouze kvůli editoru aktivit a fungují mi všchny podprogramy k tvorbě na 100%.Složky s aktivitou opravdu neprocházím. Mít kompletní soubory con, Zbyňku, považuji za naprostý fundament ke každé aktivitě. I kdybych si měl potom chybějící vozidla nahradit. Jenže bez con nemám co nahrazovat.![]()
nesouhlasit, to je asi vše, co s tím můžeš dělat.Zbyňku nesouhlasím
Ten CON je tady, jestli vám to pomůže:
Vykašlete se na to označení jako zvukového souboru a stáhněte to. Na ploše budete mít normální soubor v poznámkovém bloku.

A ještě taková otázka: když nahradíš lokomotivy v aktivitě, není tam náhodou ta 754 konkrétního čísla dvakrát? Třeba v jiném consistu?Až do tých Žernosekú ( snáď som to napísal správne ) to bolo bez problémov , potom sa to začalo srať po nabehnutí na diesel a až sa úplne zosypalo po odjazde z Lovosíc, kam som musel prísť na zadnom stanovišti 754, lebo predné nešlo zapnúť![]()
A to něčemu vadí? Protože já to dělám často. Například ve jmenované aktivitě mám dvě soupravy s Bahn a ty jedou po stejném paths a stejném consists a stejný servis asi 5x v každém směru v intervalu 10 minut. Také mám stejnou lokomotivu s různými soupravami. A vůbec žádný problém. Nebulus to projel i v CZSK. Ale vlak hráče i ten traktor si vyměnil, tedy třeba je něco špatně, protože existuje něco jako událost jako úloha a ty jsou dělané na konkrétní lokomotivu. A když si ji vyměním, tak se anomálie dít mohou.není tam náhodou ta 754 konkrétního čísla dvakrát? Třeba v jiném consistu?
Dane, já s tímto opravdu problém nemám. Nedávno jsi tvrdil, že není dobře, že mám ve složce vozidel ladění pro MSTS a pro Openrails je ve složce Openrails. Prý to nedělá dobrotu. Uplynul čas a už to používáš také a do finále Icik aktivoval další podsložku pro OpenrailsCZSK, čímž se vše usnadní. Až bude na to nálada, začnu konečně tuto složku používat, aby vše bylo plně kompatibilní. Ale samozřejmě, nejprve vzory správného naladění, na těch to zatím vázne. Ale klidně by se do tohoto mohla pustit nějaká třetí osoba. Nemusím vše dělat sám. Tedy Dane, nesmíš v sobě mít nějaké dogma, které není potvrzené.akorát zrovna ty máš taky použité defultní consisty. Jen prosté, není to dobře.
Ono to Zbyňku souvisí se známým bugem v ovladači MPC (MultiPositionController). Doposud se nám nepodařilo vytvořit oddělené instance na 2 stejné engy.A to něčemu vadí? Protože já to dělám často.
No, pěkný. Tak moc jsem se soustředil na parní vytápění a jeho propojení ve vlaku až jsem deaktivoval veškeré ostatní a pak zapomněl zpátky aktivovat. Díky za nahlášení.Já mám taky něco z jiného soudku, a to chybu v Open Rails samotnou, která vůbec nesouvisí s aktivitami. Jde o to, že mi vagóny vůbec netopí a stanoviště v lokomotivě se taky nevytápí. V F5 menu se sice ukazuje, že topení stanoviště a topení vagónů je zapnuté a aktivní, ale teplota v interiéru se vůbec nemění. Musel jsem si obnovit starší verzi ze zálohy, protože mi Open Rails neustále vypisoval, že je mi zima, a mě to po čase začlo rozčilovat. Níže je upravený screenshot, popisující chybu.
Zobrazit přílohu 38220
Pro Icika: Tak tohle je poprvý, kdy topení ve vlaku vůbec nefunguje. A ano .wag i .eng soubory vozidel v consistu, který je ve screenshotu, jsou v tom nevinně, protože:
1. .wag a .eng soubory těch vozidel jsem prověřil, a jsou v pořádku.
2. Ve verzi Open Rails obnovené ze zálohy, funguje topení těch vozů bez problémů.
To by mě teda zajímalo, proč to topení takhle blbne?
Prosím o bližší informace, nejlépe specifikovat con a srv, sklon a délku daného úseku.Tak a z jiného soudku, Iciku, můžeš se prosím juknout na krátké trasy AI, nechtěj se rozjet na konec. V kolonce aktuální rychlost se krom 0 objevuje NA a něco.
To jsou ti "parničkáři". Já bych jim zatopil...No, pěkný. Tak moc jsem se soustředil na parní vytápění a jeho propojení ve vlaku až jsem deaktivoval veškeré ostatní a pak zapomněl zpátky aktivovat. Díky za nahlášení.
V update opraveno.
Ale proč tedy mi vše funguje bez jediné závady. Respektive asi každý mluvíme o něčem jiném. Vadí to, když přeskinuji nějakou lokomotivu a nechám stejné názvy souborů v jiné složce. Tady ano. Ale jestli mám stejné engy stejné lokomotivy v různých consistech, tak to funguje bez chyb od začátků MSTS a nově i Openrails.Jakmile se takové stejně pojmenované engy použijí, neproběhne správně iniciace a dělá to problémy.
O čem mne chceš přesvědčovat, když mi vše funguje jak má.Ale prostě ty si tvrdíš svoje a převědčit tě o něčem je prostě těžká věc.
Dane, tak tohle jsou už opravdu už ostrá slova. Protože já byl jeden s prvních, co vyžadoval pravidla.poněvač na ty pravidla kašle jako ty
A víš Zbyňku proč? Protože se s tebou v poslední době člověk nedomluví, snaží se ti něco vysvětlit a ty jedeš svoji za každou cenu. Ať už u hlášení chyb, kdy posíláš lidi někam, poněvač stavíš nový úsek, nebo teď, kdy se ti snažím jen vysvětlit, že to pojmenování consistů není jen tak z prdele. Tebe jsem označil, poněvač ty právě v aktivitách využíváš tyhle defulty, u kterých jsem se vydrbal. To není nic osobního, jen prostě píšu proč a nechme toho, akorát tu zasíráme vlákno.Dane, tak tohle jsou už opravdu už ostrá slova. Protože já byl jeden s prvních, co vyžadoval pravidla.
Nijak jsem nepostřehl, co mi chceš vysvětlovat. Copak jsi tady nějaký guru? Tebe něco napadne a všichni to dodržujte nebo bude zle. Vždyť já vůbec nemám tušení, co tady stále řešíš. Protože si stavím svoji práci. Tady jsem reagoval jen na Nebuluse, protože jsem poznal, že hraje moji aktivitu. To je vše. A jsem rád, že jí někdo testuje v ORCZSK, protože já na to čas nemám, protože stavím. Tobě stále vadí, že si jezdím v klasickém OR. Tohle přece nemůžeš nikomu přikazovat. Už jsem to vysvětloval stokrát, proč. Dane, vzpamatuj se. Kolikrát jsem měl já problém a všichni najednou mlčíte. Protože zřejmě nevíte. Ale když mi vše funguje, tak se mi snažíš vysvětlovat, že to přece fungovat nemůže.Protože se s tebou v poslední době člověk nedomluví, snaží se ti něco vysvětlit
Ono je pravda, že uplynulo od doby, kdy se ta chyba projevila, už spoustu času. Dělaly se různé změny a "pokusy" a až teď jsem si vyzkoušel v aktivitě nasadit 4x stejný eng lokomotivy a jako hráč jsem měl také stejný eng a kupodivu se žádná chyba neprojevila. Ovladače MPC fungují perfektně i po přechodu mezi stanovišti a i lokomotivami. Po uložení hry se dá bez problému hra opět načíst.Ale proč tedy mi vše funguje bez jediné závady. Respektive asi každý mluvíme o něčem jiném. Vadí to, když přeskinuji nějakou lokomotivu a nechám stejné názvy souborů v jiné složce. Tady ano. Ale jestli mám stejné engy stejné lokomotivy v různých consistech, tak to funguje bez chyb od začátků MSTS a nově i Openrails.