CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Iciku, nezlob se na mě ale ty motoráky se otáčet uměly vlastní silou bez točny. Měly svoji. Teť si mne trochu nasral. Nikdo tady nemodeluje 80% tvorby je lepení fotek na modely od autorů, které jsi momentálné dehonestoval. Přesně, jak píše Tom. Nešlo to kdysi udělat jinak. Ale neshazuj něco, čemu ty třeba nefandíš. Ten motorák opravdu dojel do cílové stanice, uměl se otočit o 180 stupňů a pokračovat zpět. Tyhle výlevy fakt povzbudí. :(

Tak to jsem netušil. Model od Pikka jsem rozhodně nechtěl dehonestovat. Pikka si rozhodně vážím. Jen mi to přišlo jako nějaká ochcávka.

Iciku, nezlob se na mě ale ty motoráky se otáčet uměly vlastní silou bez točny. Měly svoji. Teť si mne trochu nasral. Nikdo tady nemodeluje 80% tvorby je lepení fotek na modely od autorů, které jsi momentálné dehonestoval. Přesně, jak píše Tom. Nešlo to kdysi udělat jinak. Ale neshazuj něco, čemu ty třeba nefandíš. Ten motorák opravdu dojel do cílové stanice, uměl se otočit o 180 stupňů a pokračovat zpět. Tyhle výlevy fakt povzbudí. :(
Stejný systém otáčení využíval i sněhový pluh KSP 07, na kterém jsem si zajezdil ještě v roce 1984 v Hanušovicích.

ak to jsem netušil. Model od Pikka jsem rozhodně nechtěl dehonestovat. Pikka si rozhodně vážím. Jen mi to přišlo jako nějaká ochcávka.
A představ si že já o tomto voze četl v Železničáři, nekdy mezi rokem 1985 - 87 a zapoměl jsem úplně na to a chtěl jsem taky točnu, až mi bylo řečeno, jak to je a vzpoměl jsem si, na to až teď, že jsem to před mnoha amnoha lety věděl. Jinak ale se s tím jet dá, má to po onratu nižší výkon, ale na tu lokálku to stačí. Ono hodně mate ta rychlá animace obratu a to, že se neotáčí fakt celý i s podvozky, ale věř, že bych do balíku aktivit určitě nedal něco, co by bylo takhle nereálné. Jen čekám, až se mi ozve Josef, psal jsem mu ohledně světel a kouře z výfuku, který se neobrátí a kouří pod motorem, což vypadá, jak kdybych ten motor přehřál.

Co se těm kreténům paxím zase nelíbí, tohle fungovalo normálně?
Kamenice, zastávka dřív a po obratu v lomu opět Kamenice ten samý perón, v lomu bod zvratu za označením perónu a zatržen hned ten první. ORCZ normálně zastavení zabere, ale paxáci nevystupují místo aby vypadli do práce, sedí v motoráku?! A nepustí ani plný počet lidí z práce domů, šmejdi... :)

paxi.jpgpaxi2.jpg

... chtěl jsem taky točnu, až mi bylo řečeno, jak to je ...
Ony existovaly dvě řady takovýchto autobusů. Jenže zatímco škodovácký M120.1 zařízení na otáčení měl, M120.0 z ČKD ne a otáčel se na točnách v Bakově, Kopidlně, příp. v cukrovaru Dolní Bousov. I když mohl jezdit stejně rychle oběma směry, neboť změna směru se řešila stopnutím motoru, přetočením vačkové hřídele a následně nastartováním motoru v opačném směru.

I ten bez točny máme, jen zatím v MSTS. Nic k ORCZ. Autobus jedd a na lokálku dostačující, spíß, proč mi odmítla v lomu vystoupit ta paxí sebranka. To mi je k podivu.

I ten bez točny máme, jen zatím v MSTS. Nic k ORCZ. Autobus jedd a na lokálku dostačující, spíß, proč mi odmítla v lomu vystoupit ta paxí sebranka. To mi je k podivu.
Zkusil jsem podobnou situaci a cestující všichni najednou v úvraťové stanici vystoupili a začali nastupovat noví. Je pravda, že bod obratu mám od zastávky trochu dál.

Pokud přejdu a uložím, nahraju, tak jede tak jak má.

Edit: Tak je línější i tak :) Ale ta ručka pro loko je pecka.
Zapomněl si na tlačítko závěru. Je to nutnost. Na protějším stanovišti prostě musí být nějakým způsobem závěr.

Jo, ona se změní normálně kabina, jak kdyby jsi přešel v klasickým motoráku, ale já to tlačíko závěru normálně použil. Tedy doufám, ono je toho tolik, že když děláš aktivitu, je možné vše. :-)

Prosím poradte, nabehnem na odstavenú ORCZ CD754-050 a na stanovišti č1 je smer v polohe vzad a nedá sa zapnúť spínač pultu. Po prechode na st.2 sa dá normálne ovládať zo st 2 ( po zapnutí pultu atď ). Ale po návrate na st1 sa pult nedá zapnúť a smer je stále vzad a nedá sa zmeniť. ORCZ aktuálny. ST1.jpgST2.jpg

Ďalšia anomália, tentoraz smrteľná :mad:. Obiehal som súpravu, tá zrazu skočila na koľaj po ktorej som šiel a začala predo mnou utekať preč :)utek.jpg

Já, co tam dělá Vectron. Ty jedeš moji aktivitu, ale vyměnil jsi si lokomotivy za jiné. :) Alespoň ji otestuješ v ORCZSK. V klasickém se mi žádné teleporty nestaly.

Zbyňku, správny postreh :) . Požadovaný Vectron som nemal a tá 731 pôsobila v dnešnej dobe ako z praveku. A keď som sa s ňou horko ťažko pohol, tak zaúčinkovala rýchlo brzda. Tak som myslel že osvedčená olejnička pre ORCZ nebude mať problémy. Problémy začali v žst Veľké Žernoseky po nabehnutí na diesel.

Chlapi, aktivity pro ORCZ, nebo naopak, nebudou nikdy funkční na 100%, to nelze. V CZ/SK verzi je plno oprav chyb z klasického OR a navíc i plno změn i v některých kódech, kde OR blbnul. A mnoho a mnoho vychytávěk navíc, které OR nemá. Je naopak velmi smutné, že část naši CS komunity stále tíhne k americkému OpenRailsu. Nechápu proč. V zahraničí by byl každý asi velmi rád a hrdý na to, že mají vlastní tým, který pružně a efektivne opravuje chyby a spolupracuje bezprodlení. Neberte to jako výčitku, ale mně to spíš překvapuje, proč se česká komunita drží OR, ORMG. Ale každého věc, hlavně to nemyslím zle a nerad bych, aby se tady rozjela zase nějaká přestřelka. Jen můj postoj, coby tvůrce aktivit, který je fakt na to hrdý, že máme takový tým lidí.

ale mně to spíš překvapuje, proč se česká komunita drží OR, ORMG
Dane, jednoduchá odpověď. Když stavím tratě, potřebuji dělat kontrolní jízdy a opravdu není čas vybavovat všelijaké ochrany a poruchy, ale potřebuji vše nejrychleji projet. A to i často s hodně překročenou maximální rychlostí. Už to vysvětluji po desáté. :)
Ale abych vše otestoval v provozu zátěže vlaků, proto musím i sem tam udělat aktivitu. A nemám čas si vše přelaďovat pro ORCZSK. Jako stavitel tratí nemohu dělat vše. Už je hodně nad rámec, že si sám modeluji.
Ale Nebulus dokazuje, že aktivita je funkční i v ORCZSK. A když dojel až do těch Žalhostic, tak pak už je to dál legrace.
Dane, naprosto zbytečně se divíš.

Keďže bola aktivita vo formáte apk, tak som myslel že je robená v AE MSTS a tým pádom funkčná v ORCZ.

Prosím poradte, nabehnem na odstavenú ORCZ CD754-050 a na stanovišti č1 je smer v polohe vzad a nedá sa zapnúť spínač pultu. Po prechode na st.2 sa dá normálne ovládať zo st 2 ( po zapnutí pultu atď ). Ale po návrate na st1 sa pult nedá zapnúť a smer je stále vzad a nedá sa zmeniť. ORCZ aktuálny. Zobrazit přílohu 38184Zobrazit přílohu 38185
Můžeš mi to lépe popsat? Když jsem se zkoušel napojit na LC lokomotivu 754, tak se obě stanoviště inicializovala správně. Neříkám, že tam není chyba. Ale nemohu to replikovat.

Back
Nahoře