Fana Staněk
Provozní technik
Já myslím, že než tady blít nějaký rozumy bude, nechat to na té drážní inspekci. Dál bych to neřešil. Oni zjistí, co v tom přesně bylo. My nevíme zatím nic. A na TV zpravodajství se spoléhat nedá.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Už se talo a s komentářů na FB se mi che opravdu zvracet.Celou událost ale napřed patřičně přechroupá a stráví pravdomluvný a seriózní bulvár, reprezentovaný Seznamem, i-dnes, Novou, ČT24, CNN Prima-news, ČRo a další. Takové téma je pro ně výživné sousto - pisálci mají o čem psát a mluvící hlavy o čem kecat. Těch "odborníků" co se k tomu bude fundovaně vyjadřovat.![]()
Expertů!Těch "odborníků" co se k tomu bude fundovaně vyjadřovat.![]()
Snad ani ne expertů, ale hloupý dobytek, hrající si na chytrost a všznalost. Mi už normálně přijde, že comenty snad píše "aičko" a né normálni lidi a to nejen k tématu železnice.Expertů!![]()
Ano, tenkrát na posledním oddílovém náv. proti udělenému směru svítila Výstraha bez závislosti na ničem jiném. Aby fíra věděl při poruše autobloku, že následuje vjezd. No a po této nehodě se autobloky upravovaly, aby proti udělenému směru byla zhaslá všechna návěstidla.Když projel vlak za oddíl návěstidla, tak návěstní znak se nepřepnul na zelenou, ale zůstal na návěsti dovolující jízdu. Byl jsem se podívat na oddíl, který byl kousek za koncem našeho vlaku a "krásný" pohled. Svítila výstraha.
Jenže každej hovor vysílačkou je záležitost částečně odvádějící fírovu pozornost a mnohdy spíše stresující. Není nic příjemného brzdit ke klacku a u toho řešit přes vysílačku, že budeš chvilku stát (thanks captain obvious).Jen tak mimo, jsme jen lidé a kolegyalita také neuškodí, chci říct, že taky mu výpravčí mohl říct, že chvíli počká, jede náklad „počkej minutu dvě”.
„Jo, dobře, dík”.
Zkrátka zvlášť když jde o nevšední stání.
Děje se tak v mnoha stanicích.
Já měl na mysli spíš, když ještě stál v peroně. Ale jinak není to povinné.Jenže každej hovor vysílačkou je záležitost částečně odvádějící fírovu pozornost a mnohdy spíše stresující. Není nic příjemného brzdit ke klacku a u toho řešit přes vysílačku, že budeš chvilku stát (thanks captain obvious).
Takové věci se dělají už především přes rádiostanice.No, potom už určitě ne, když se od peronu bez výpravy pohnout nesmí... Ale pokud by výpravčí milostivě počkal, až s vlakem zastaví, tak samozřejmě dobrý. Ovšem pochybuju, že by výpravčí plánovaně zpozdil osobku kvůli nákladu, spíše to celé časově nevyšlo tak, jak předpokládal.
Přesně tak. Kdyby tam nějaký výpravčí byl. A kdyby traťový dispečer CDP Praha měl každý vlak upozorňovat že nesmí jet když svítí červená, tak by nedělalal nic jiného.... Ale vše je jen kdyby, kdyby. ...
Věř, že i dispečeři z CDP občas „komunikují“ (minimálně Přerov), jak je to u „čechuňů“ v Praze to nwm... (provoz v 11 večer je trochu jiný jako v poledni)Přesně tak. Kdyby tam nějaký výpravčí byl. A kdyby traťový dispečer CDP Praha měl každý vlak upozorňovat že nesmí jet když svítí červená, tak by nedělalal nic jiného.![]()
AhaVěř, že i dispečeři z CDP občas „komunikují“ (minimálně Přerov), jak je to u „čechuňů“ v Praze to nwm... (provoz v 11 večer je trochu jiný jako v poledni)
Pardubice už nemají disp.výpravčího?
To se mi nezdá, ale jestli to říkáš, tak asi jo.
Břeclav, Hon, SMH, Otrok, Přerov, Oc, Červenka, ZnM, ČT,... disp.výp. mají.
(donáška rozkazů, „předávka“ CDP/stanice třeba „na oběd“, nově nutnost min. 60min./směna, atd...), to vše stále funguje.
Jako, že tam fíra jel poprvé? O to víc mám snad oči na stopkách. Kolik jsem zažil projetých červených na hlaváku panťáky, kdy kolikrát proti Stůj odjely, a fírové tam jezdili dnes a denně. Proč furt všichni hledají všechno jiného, než že se prostě spletl, přehlédl, zapomněl, atd. Proč si furt všichni nejsou schopni připustit, že jsme jenom lidi, a tak někdy chybujeme?... Jenomže nová stanice, návěstidla jinak než dříve, pak by mělo být nějaké seznání. ...
Komunikují jak pražáci tak aj přerováci, je to všechno o lidech. Hádám, že v 11 večer tam opravdu neměl bůhví jaký šrumec..Věř, že i dispečeři z CDP občas „komunikují“ (minimálně Přerov), jak je to u „čechuňů“ v Praze to nwm... (provoz v 11 večer je trochu jiný jako v poledni)
Pardubice už nemají disp.výpravčího?
To se mi nezdá, ale jestli to říkáš, tak asi jo.
Břeclav, Hon, SMH, Otrok, Přerov, Oc, Červenka, ZnM, ČT,... disp.výp. mají.
(donáška rozkazů, „předávka“ CDP/stanice třeba „na oběd“, nově nutnost min. 60min./směna, atd...), to vše stále funguje.
Jako sorry, když mám výluku a beru 700 m dlouhý Nexák do kříže s Jančurou s tím, že mu dám dvě minuty (které do Chocně v pohodě dožene) tak nevím proč bych mu měl volat, že má na Stůj a má tedy stát, a jet může až se mu tam rozsvítí barva! To bych ho ve finále mohl upozorňovat na to, že když tam má žlutou s pruhem, tak že má jet šedesát!... Hádám, že v 11 večer tam opravdu neměl bůhví jaký šrumec..