Zapadlá 1935

Ahoj, k tomu skupinovému návěstidlu, jen se modlím, že tam zůstanou ta skrytá pro každou kolej zvlášť. Poněvač jedno návěstidlo za výhybkama pro 3 koleje najednou dělá v OR při různých křižováních bordel.
Rudoltice-západ mají tuším jen dvě dopravní koleje - 1. a 2. Kolej 3. jest kolejí manipulační, na odjezdovém zhlaví krytá výkolejkou a není možné z ní předpisově odjíždět (tudíž s vjezdem, nebo odjezdem na/z 3. kolej zabezpečovací zařízení vůbec nepočítá).... ;)

Rudoltice-západ mají tuším jen dvě dopravní koleje - 1. a 2. Kolej 3. jest kolejí manipulační, na odjezdovém zhlaví krytá výkolejkou a není možné z ní předpisově odjíždět (tudíž s vjezdem, nebo odjezdem na/z 3. kolej zabezpečovací zařízení vůbec nepočítá).... ;)
Tohle mi je zcela jasné, ale pokud by jsi stál na 3. u rampy, byl přerušen posun, tak kdyby nebylo skryté návěstidlo na 3. koleji, nevjel by a ani neodjel ze stanice z 1. a 2., žádný AI vlak. On právě je rozdíl skutečnost a pravidla simulátoru. Zde skrytá návěstidla nahrazují práci výpravčího, kdy blok kódy řídíš, kde co pojede a v jakém pořadí.

Ahoj. Zeptám se, jak úplný lajk. Za 1. Rep., nebyla před zastávkama návěst, upozorňující že přijde zastávka? (dnes ta šráfovaná bíločerná podélná cedule)

Zdravím. Pořád jsem se jako starej dědek přemlouval, že to vydržím a nebudu psát. Ale neposlechl jsem se. To množství nádherných fotek mne zase postrčilo se odvážit zeptat na přibližné datum vydání. Myslím, že zdaleka nejsem sám, kdo se nemůže dočkat...... :)

Děkuji za pochvalu. Snažím se zkrotit editor TSRE5, takže to jde občas pomalu. Je to můj druhý projekt, který doufám dotáhnu do úspěšného konce.
Datum vydání finální verze nebudu určovat, protože se na trati stále pracuje. Mohu však slíbit, že beta verze by mohla být k dispozici na začátku prázdnin. Trať je výhradně stavěna pro OR verze 1.5.1 a OR.CZ , kde by vše mělo fungovat bez problémů. Pod MSTS a nižší verze OR nelze zaručit správné fungování.

Ahoj. Zeptám se, jak úplný lajk. Za 1. Rep., nebyla před zastávkama návěst, upozorňující že přijde zastávka? (dnes ta šráfovaná bíločerná podélná cedule)
Tabule před zastávkou v roce 1935 nebyla. Bylo to o seznání tratě a různých záchytných bodech v okolí tratě, podle kterých se strojvedoucí řídil.

Upřesnění. Znamení " Tabule před zastávkou" se objevuje v návěstním předpise D1 z roku 1954. ;)

Nikoliv, přišla až s protektorátním D1 v roce 1943, stejně jako lichoběžníková tabulka a dost dalších návěstí...

Zd
Teda máte to moc pěkné. Taková lesní idylka. Ale ta dvacítka, to bych vlak předjel na bicyklu i když jsem už dědek. :)
Zdravím do Hustopečí :). Nu, vzhledem k tomu, že na tratích s takovými utaženými oblouky měly stroje řady 422.0 nařízenou max. rychlost 35 km/hod (ještě i Dodatkem z roku 1962), není se co divit - jednak zřejmě stav tratě, jednak sichrovka - ty mrchy měly, díky rozvoru, v takových obloucích snahu jezdit rovně... :)

Tabule před zastávkou v roce 1935 nebyla. ...
Musím se přiznat, že jsem původně znejistěl. Ale je to tak, jak píšete. Zblbla mě tabule se zelenými pruhy, kterou jsem někdy někde viděl - později jsem zjistil, že se jedná o fake ze Zlatohorky.
A jak to bylo z označníkem? Předpis z r. 1939 ho sice přímo neuvádí, ale zmiňuje se o něm. Ale v předpise předcházejícím o něm (pokud jsem něco nepřehlédl) není ani slovo.
Dále bych měl připomínku ke skloníkům - přimlouval bych se za jejich správné natočení rovnoběžně s tratí nebo za použití "novějšího" typu - tedy klasických ve tvaru obdélníku natočeného kolmo ke kolejím. ;)

Back
Nahoře