Zapadlá 1935

Tak sliby se mají plnit. Rozhodl jsem se uvolnit beta verzi tratě Zapadlá 1935 k testování dalším uživatelům. Předem chci upozornit, že se jedná o beta verzi, což obnáší některá omezení. Nejsou plně funkční zvuké sloupy v trati. Zatím je použita návěstní soustava z tratě OR Vlečka. Některé zimní textury jsou prozatimní. Aktivity nejsou zcela hotové, tak je vytvořeno 28 tras na testování ve volné jízdě. Trať funguje bez problémů pod OR verze 1.5 , nebo ORCZ s globalem tratě 310 ( Xtracks 3.2). Vše je určeno výhradně pro OR a hlavně zkušené uživatele. Počet stažení je omezený a to na třicet. Hlavně testujte a příjemně se bavte. Zapadlá 1935
PS: Trať je stále ve výstavbě!!!

Způsob umístění a použití vegetace i "TRÁVY"
Když ty jsi na tu Trávu závislý. :) Nic není podstatné, ale je třeba hodně trávy. :) :) Vždyť už se tě bojíme. :) Co myslíš, když jsem dělal vegetaci do Berlína v těch lesích. Mám tam dost trávy a křovin, aby to vyhovovalo i Icikovi? :) Ale zase na koridorech to nemůže být zarostlé jako na staré lokálce, ale musí tam být odstup. I za první republiky se myslím traťováci o koleje starali, aby vlaky nejezdily po louce. Džungle, kdy si jezdící vlaky sami prosekávaly průjezdný průřez mezi stromy a křovím přišly až za vlády komunistů. To byl "krásný" pohled například na trati z Prahy do Berouna. Někde u Černošic jezdícími vlaky přesně vysekaný průjezdný profil. Zepředu to vypadalo jako umělecky sestříhaný živý plot. Ale jestli někdo vystrčil hlavu z okna, asi musel přijít o oko.

například byla třeba uprostřed koleje výhybka a natáhla se linka průběžně přes tuto výhybku,
Vždyť to ani technicky nelze. Jak natahuješ linku, zastaví se o červený sloupek na výhybce. V tomto případě je nutné vždy kolej rozdělit na dva sektory a za číslo dát pak písmeno. Jinak při tvorbě aktivity nevíš ve kterém sektoru má vlak zastavit. Ale tohle jsou základní vědění při stavbě tratí.
Já například neoznačuji koleje jako nákladní koleje hlavní, protože se nepředpokládá, že tam někdo odstaví vozy. Ale jinak nic nabrání označit i tyto.

Tak sliby se mají plnit. Rozhodl jsem se uvolnit beta verzi tratě Zapadlá 1935 k testování dalším uživatelům. Předem chci upozornit, že se jedná o beta verzi, což obnáší některá omezení. Nejsou plně funkční zvuké sloupy v trati. Zatím je použita návěstní soustava z tratě OR Vlečka. Některé zimní textury jsou prozatimní. Aktivity nejsou zcela hotové, tak je vytvořeno 28 tras na testování ve volné jízdě. Trať funguje bez problémů pod OR verze 1.5 , nebo ORCZ s globalem tratě 310 ( Xtracks 3.2). Vše je určeno výhradně pro OR a hlavně zkušené uživatele. Počet stažení je omezený a to na třicet. Hlavně testujte a příjemně se bavte. Zapadlá 1935
PS: Trať je stále ve výstavbě!!!
Zdravím a děkuji za info. Zkusil jsem zaplatit Úschovně 40,- Kč za zvýšení počtu stažení a čekám. Zatím to stáhnout nejde.

Zdravím a děkuji za info. Zkusil jsem zaplatit Úschovně 40,- Kč za zvýšení počtu stažení a čekám. Zatím to stáhnout nejde.
Zdravím. Počet stažení byl omezený na třicet. Platit jste neměl, to mohu jen já, protože jsem nahrával soubor na úložiště. Pošlu Vám odkaz přes SZ. PS: Info pro případné další zájemce, kteří si nestačili včas trať stáhnout. Je to testovací beta verze tratě s omezeními. Stále se na ni pracuje a na podzim projde většími úpravami. Pro další vážné zájemce o testování ,mohu případně poslat link na stažení, ale jen přes SZ. Díky za pochopení. ;)

Zdravím. Počet stažení byl omezený na třicet. Platit jste neměl, to mohu jen já, protože jsem nahrával soubor na úložiště. Pošlu Vám odkaz přes SZ. PS: Info pro případné další zájemce, kteří si nestačili včas trať stáhnout. Je to testovací beta verze tratě s omezeními. Stále se na ni pracuje a na podzim projde většími úpravami. Pro další vážné zájemce o testování ,mohu případně poslat link na stažení, ale jen přes SZ. Díky za pochopení. ;)
Zdravím a děkuji.

A zde jsou 2 aktivity z chystaného balíku k trati. Zatím betaverze. Aktivity jsou tvořeny pro ORCZ, nevím, jak se budou chovat v OR. Ale už z důvodů některých fičurin, se rozhodně nebudou chovat se vším všudy jako v "cézetku".

Ahoj, tak před aktualizací mi šlo v Kamenici dozbrojit vodou i uhlím a teď je otázka proč, buď po aktualizaci, nebo nějaká změna v ORCZ, ale o tom pochybuji, že by se něco dělalo se zbrojením parních mašin. V Activity Editoru MSTS mám jen značku vody a zbrojení uhlím je prázdné. O to je to zajímavější. Ale to bylo i před aktualizací. Jenže, když najíždím k místu zbroení, a mačkám kl. "T" a jedu k vodnímu jeřábu, ORCZ mi odpočítává metry k uhlí. Z prdele jsem zastavil u zbrojení vodou a zmáčkl kl. "T" a čumím jak vyoraná myš. Začne se mi místo vody plnit uhlí. Když se rozjedu dál, směr uhlí, začne ORCZ odpočítávat metry, kolik chybí k uhlí a v místech mi vypíše, že mám pno, když jedu zpět k depu, začne před vodou odpočet, ale zase k uhlí místo vodě.
zbrojeni.jpgzbrojeni2.jpg

Musel jsem vodu dozbrojit Shift+T, takže na funkci živočicháře to vliv nemá, takže to určitě nijak nespěchá... :)

Ahoj. Tak nevím, ale u mne je to v pohodě. Jestli máš editor TSRE5, stačí jen označit tlačítkem "SELECT" fialovou kostku a podívat se do tabulky, co se tam ukáže. Mělo by tam být fuel-water pro vodu a fuel-coal pro uhlí. ;)PS: Ještě jednou to vyzkouším a znovu to uložím. Možná se to blbě uložilo. Já jedu OR1.5.1, ORCZ nepoužívám. Kamenice zbrojení voda1new.jpgKamenice zbrojení uhlí1new.jpg

No, mně tam předtím zbrojit šlo, jen mi to teď v aktivitách vypisuje směrem od depa do šturcu, bod uhlí a bod uhlí, když dojedu k uhlí, a jedu zpět, tak zase uhlí a pak uhlí. Já stavně nerozumím, jen prostě co mi vyskočí v aktivitě. :) Však na videu to jde vidět.

Zkusil jsem tankovací body několikrát označit a znovu uložit. Potom zkušební zbrojení ve volné jízdě, vše funguje. Pošlu ti přes email opravu. Mělo by to být v pořádku. Jestli ti to nebude fungovat, tak bude problém někde jinde. :)
Track Viewer zbrojení.jpgPára zbrojení voda.jpgPára zbrojení uhlí.jpg

Ahoj. Přijedu do lomu, nasypu vozy štěrkem odvěsím , přepnu na manuál kl. Alt+M a vyjedu z výhybku. Předtím to šlo, ale teď za živého boha, nelze přehodit výhybku (červeně označenou) kl. Alt+Levý myš na jazyk výhybky. Ostatní přestavím v pohodě.
výmeny.jpg
Předtím to normálně šlo.

Ahoj, chyba u mne, nezmáčkl jsem tabulátor před skrytým návěstidlem, ale nechápu, proč nešla jen ta jedna výhybka a ostatní šly ručně v módu manual přestavit. V zadané trase normálně jde.

Našel jsem zajímavý námět na stáčení cisteren. Možná by šel zapracovat do stávající tratě. Stáčení cisteren
foto;)
Ja, to není špatný nápad...:-) Když už jsme u těch barelů - nešlo by to tankování v Zapadlé schovat pod nějaký přístřešek? Už vidím zimní textury a toho chlapa s pistolí a nudlí u nosu... Když už tam Dan ráno ve čtyři zbrojí motor, navíc v naprosté tmě... ;)

Ja, to není špatný nápad...:) Když už jsme u těch barelů - nešlo by to tankování v Zapadlé schovat pod nějaký přístřešek? Už vidím zimní textury a toho chlapa s pistolí a nudlí u nosu... Když už tam Dan ráno ve čtyři zbrojí motor, navíc v naprosté tmě... ;)
Když už padají nápady, jak udělat nakládání zajímavější...nakládání na opleny.jpg
...co udělat na nákladišti něco podobného - nepřipevňovat tu konstrukci k oplenům, ale postavit jí napevno za kolej. Verneovské jeřáby ze Zapadlé to pravda nejsou, ale takhle se to tehdy na Šumavě nakládalo... :)

Ano zajímavé by to bylo. Bohužel nemáme opleny ČSD a model nakládacího zařízení. Na fotce není vidět , co se schovává pod stříškou. Jestli je to vše na ruční pohon, nebo je tam případně malá lokomobila. Velké jeřáby v Zapadlé jsou takový kompromis, protože nic vhodnějšího jsem zatím nenašel.;)

Já bych s prominutím měl taky jednu maličkost. Vlečka benzín a kamenolom, bych dal V=Max 10 km/h. Urćitě se nejezdilo v areálu vlečky 50 a víc.

Back
Nahoře