Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
trasa.jpg
Ta tlustá štangle mluví za vše...
Nevíš o čem je řeč. Je to testovací jízda modelu kola Author Elevetion 2025, kdy katalogy tvrdí, že na dlouhý dojezd není potřeba extra silná baterie. Pohon Shimano Cues. Nevěřím, tak to testuji. Ale něco pravdy na tom asi bude. Baterie 630Wh. Dneškem jsem na jedno nabití baterie ujel 97 km a stále mi zbývá ještě 30% kapacity. A to jsem to celkem túroval na střední až nejvyšší výpomoc. I tak na ekonomický režim mám stále dojezd 60km. Ale jinak na dnešní pekelnou předpověď počasí by jízda na klasickém kole byla sebevražda. Ale i na elektrokole se dá uštvat. Tedy pokud se člověk do toho trochu opře.

Sice teď v těch vedrech je nejlepší pivo, ale i tak sem tam si připravuji další modely. Jenomže stále nemám finální koncept, jestli nechám jednotlivé lampy nebo na každou zastávku udělám celek. Lampy s cedulkami, lampy s čísly, lampy s výstražnými trojúhelníky nebo s Ausgang. Komplet všechny cedulky mám už nachystané, některé i přilepené na lampy. Tak mám zatím vše jen naházené ve dvou souborech gmaxu. Když jsem chodil jako malý do modelářského kroužku, tak o mě vedoucí jednou řekl, že nejsem modelář, ale bordelář. Tak se to hodí na mé modelování v gmax. :) Ale já se v tom samozřejmě vyznám, jako v každém nepořádku.
ceduleLampy.JPG

Vyzkoušel jsem osadit perony v Coswig, kde je to do oblouku. Vlaštovky jsem přesně zalomil a osadil lampy. Ano, chtělo by to ještě vymodelovat přesné perony a nahradit tu "kostrbatou" skládanku. Ale to se musí chtít a mít nějakou motivaci, podobně jako nikde ještě nemám "pragotrony" či lavičky.
Dále, až na malé výjimky jsou perony v rovině, pak by osazení peronů lampami s popiskami mělo jít relativně rychle.
2707Coswig1.JPG
2707Coswig2.JPG

Zbyňku, v Coswig u tebe nějak zmizelo nástupiště u koleje č. 5. To se nachází jižně od koleje č. 4 a používá se pro cesty na lince RB31 z Elsterwerdy do Drážďan (přes Cossebaude). Na leteckých snímcích Google to není vidět, protože v té době probíhala rekonstrukce. Geoportal-Sachsen má aktuální (2022) letecké snímky se stavem po rekonstrukci: https://geoportal.sachsen.de/?map=d4e6325a-2973-40c8-89ff-e239a03887d1

v Coswig u tebe nějak zmizelo nástupiště u koleje č. 5.
Opravdu nezmizelo. Ještě jej nepostavili. :) Dostupná videa je nemají, v té době se asi teprve začínalo stavět. Nového peronu jsem si všiml až na čerstvém videu od Mikuldy nebo na fotkách z maps.google. Možná někdy bude. Tedy jestli ještě někdy postavím propojku přes Friedrichstadt. Do té doby nemá smysl.

Nějaký sprejer mi přestříkal konstrukci zavěšené cedule. A to už jsem je jednou takto nechtěně přetexturované opravoval. Ale druhá cedule je OK. Asi ten Attach má nějaké záludnosti, kde mám ještě mezery ve znalostech. Ale už na to kašlu, jedu někam na kolo, abych to vydejchal a rozšlapal. Tedy i zde jsem zalamoval model vlaštovek do oblouku, aby nic neprolínalo. Lampy mimo vlaštovky ještě nemám, ale to už bude opravdu sranda na pár minut, když modelové díly mám už nachystané. Tedy jestli mi to zase nějaké blbec proti mé vůli někde nepřelakuje. :)

A že tam mám obráceně čísla kolejí na druhé fotce? Člověk už z toho asi blbne. Ale pokaždé vidím chyby až když dávám fotky na fórum, ještě že se rád pochlubím :) .
Bischov1.jpg
Bischov2.jpg

Každý den, alespoň jednu stanici na trati. Dnes byl od Drážďan na řadě Radebeul Ost. Nakonec, pokud je to v lajně, tak vlaštovky i lampy včetně blbostí na peronech dělám jako jeden model. Na tomto nádraží by to chtělo osadit nějaké statické modely úzkokolejky. Ale nic jsem nikde nenašel. Alespoň odstavené vagónky. Zde je i historický peron i s cedulkami.
To by musel být nějaký fanda z okolí, aby vše potřebné nafotil. Respektive po trati mít několik fandů s fotoaparátem. Pak by se to modelovalo. Ale jet tam na "dovolenou" a jen fotit všechny perony :) Ne děkuji. To by bylo hodně kontraproduktivní.

3107RadeOst1.JPG
3107RadeOst2.JPG
3107RadeOst3.JPG

Ještě se našla chvilka na Radebaul Zitzschewig a tím mám komplet perony z Drážďan až do Coswig. Tady jak jsou na konci ty lampy od sebe, tam patří bezbariérový východ. Někdy příště, protože to musí být nejen model nástupiště na míru, ale i komplet s náspy a podjezdy, na což není zrovna chuť ani energie. Zatím lampičky a popisky.
0108RadeZitz.JPG
0108RadeZitz2.JPG

Trochu jsem pokročil s lampami a cedulkami. Weinbohla zatím bez zastřešených schodů. Třeba je někdo místní nafotí. :)
0808Weinbohla.JPG
Dnes jsem udělal peron v Niederau. Ten oblouček ještě není finální, byl to jen první pokus zaoblení a také ještě budu srovnávat překrývající plochy. Peron v oblouku je poskládaný z 10m dílů, aby se nerozhodila bezpečnostní čára. I když tam mají ještě starou dlažbu.
Tady se bude hodit i model nádraží. Na maps.google se dá něco na textury použít. Tak uvidím.
0808Niederau1.JPG
0808Niederau2.JPG

Nastala anomálie, potřeboval jsem v Niederau zarovnat terén v MSTS editoru, ale peron vyhodil chybu. Tak jsem vygeneroval jen samostatný peron a už OK. Jako druhý blok všechny lampy (10ks) a opět chyba. Tak jsem lampy rozdělil po 5 jako jeden blok a pak už MSTS neprotestuje. Jedna lampa má něco přes 1000 polygonů. Ale na nádražích v Drážďanech mám celé bloky lamp a žádný problém. Ale hlavně, že už se vše načítá, problém vyřešený.

Snažil som sa dostať do 6500 poly
Právě Němci mají všude jiné lampy. Pracně jsem udělal pro Dresden HBF a jiné pro Dresden Neustadt. Ale dál jsou zase takové oválné, jak existuje jejich model. Jenomže ten model má právě šílené polygony. Použil jsem jenom tu horní část, protože i sloupek měl dokonalou kružnici se zbytečnými polygony. Ale i tak jsem na 1000 na kuse. Tak jsem v Niederau vyměnil za ty, co jsem si vymodeloval pro Dresden Neustadt a ejhle. Mohu použít model peronu i s lampami a komplet i s 10 lampami má 3900 polygonů. K modelu nádraží jsem ještě doplnil "zahrádku". A dál je nádraží Priestewitz, který má lampy jako v Neustadt. 1. peron s 12 lampami má 3060 polygonů. Tady jsem doplnil lampy i do modelu nadchodu, nyní má 6850 polygonů. S těmito modely už MSTS kamarádí. Ještě mi zbývá v Priestewitz 2. nástupiště, které je nepatrně v oblouku, tak to dokončím zítra.
1208Niederau.JPG
1208Priestewitz1.JPG
1208Priestewitz2.JPG

To je nějak strašně moc. Kolik stěn mají ty trubky lamp? 14-16 bohatě stačí. Tomu kuželu nahoře bude stačit tak 20.

To je nějak strašně moc
Hodně má to zábradlí ohraničené trubkami, aby vypadalo jako 3D. Ale ta jedna moje lampa má asi 200 polygonů. Problémy nedělá, tak už neřeším. Horší jsou ty německé, které jsem dříve osazoval od hranic do Dresden. Mě už se z podobnou nechtělo piplat. Tak jsem jen model upravil, ale i tak je to stále dělo s 1000 polygony. Zkusím je také nahradit. To je právě ten rozdíl, když mám například lampu ve hře osazenou třeba 1000x, tak jeden vylepšený model přepíše všechny osazené. Ale když mám lampy jako součást většího modelu, tak bych musel v gmax vyměnit každý solo model. Tedy on stačí jeden na jeden projekt a tam se už namnoží, ale i tak je to titěrná práce, do které se člověku až tak nechce.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře