CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nebulus a jeho posunovací aktivity mě zaměstnaly na sobotní dopoledne a to tak, že jsem konečně našel způsob, jak zkrotit menu F9. :)

Nyní je menu F9 plně automaticky adaptabilní jak výškově, tak šířkově. Takže každý název vozu bude čitelný. Dále jsem implementoval žluté označení vybraného vozu kvůli přehlednosti. Vyřešil jsem také nechtěné skrolování na začátek při některých změnách v nastavení vozu. Taková blbost a jak to dalo zabrat.
Myslím, že už je to více než OK. ;)

1.jpg

Iciku, moc hezký. Je ještě možné zafixovat pozici oken F9 podle místa posledního použití (při jednom spuštění OR)? Nedávno to ještě tak bylo.
Já osobně mám radši Okno manipulace trochu odklizené vpravo nahoře než přímo před sebou, ve výhledu. Zvláště když ho potřebuji za jízdy a...
Zkus to posoudit. ;)
Nyní se mi při každém novém startu OR cpe tvrdohlavě do středu obrazovky.

Iciku, moc hezký. Je ještě možné zafixovat pozici oken F9 podle místa posledního použití (při jednom spuštění OR)? Nedávno to ještě tak bylo.
Já osobně mám radši Okno manipulace trochu odklizené vpravo nahoře než přímo před sebou, ve výhledu. Zvláště když ho potřebuji za jízdy a...
Zkus to posoudit. ;)
Nyní se mi při každém novém startu OR cpe tvrdohlavě do středu obrazovky.
Proč bych měnil pozici okna? Funguje to pořád stejně. Jak si to naposled napozicuji, tak to po opětovném spuštění OR mám. Pozice oken se normálně ukládají.

Pravda, až jsem se lekl, tabulky zůstávají, jak je nastavím.
Nevím jak poslední verze, ale stále musím tabulky šoupat. Dále ty cestující jako už nemaj auta, nebo co se to poslední dobou děje, pochopím třeba 100 cestujících, ale než dojedu na zastávku či nádraží tak jich tam je najednou třeba 700.

Proedituj si cestující v AE MSTS. zadej klikem na modrou čáru perónu, parametry a navol počet cestujících, takto se to zapíše do souboru act., máš vystaráno. Ještě zruš v nastavení ORCZ náhodnou volbu cestujících. Okna jsou u mne v pohodě.

Dále ty cestující jako už nemaj auta, nebo co se to poslední dobou děje, pochopím třeba 100 cestujících, ale než dojedu na zastávku či nádraží tak jich tam je najednou třeba 700.
Tady nám do toho vlezla chybička. Už je to opravené.
Upravil jsem volbu pro to dynamické generování paxů tak, aby byla funkční jen, pokud bude zaškrtnuta volba "Generování náhodného počtu cestujících". Jinak se vymazával seznam s počtem cestujících, který byl definován jako default z editoru aktivit. To znamenalo 0 cestujících na každé zastávce. Také jsem lépe upravil název na "Dynamické generování náhodného počtu cestujících", který vystihuje to, co to vlastně dělá.

Zdravím pánové.
Zkoušel jsem start studené lokomotivy (x6x různých typů, různého řazení). Po zapnutí silové části dám dofoukat hl. nádrž kompresorem II. V okamžiku, kdy chci odbrzdit soupravu (přepnu BSE ze závěru do jízdy a potom do odbrzdění) se parametr EQ / BP lokomotivy blíží očekávaným 5 barům. Parametr BP u soupravy však zůstává stále nulový. Zároveň dochází k úniku vzduchu z hlavní nádrže brzdící soustavy a pokles nejsou schopny zvládnout ani oba kompresory.
Panel "Informace o brzdách" ukazuje stejné hodnoty, stav brzdových spojů je v pořádku.
Po nuceném vyrovnání (Shift / -) se sice "naplní" vzduchová nádrž, ale BP soupravy je stále nulový. Nastává postupný únik vzduchu ze soustavy.
Jistič radiostanice je zapnutý.
Sólo mašina se samozřejmě chová podle očekávání.
Dělám něco špatně, případně co, nebo je zde nějaký ERROR?
Díky za info. ;) :)

Zdravím. Dlouho jsem zvažoval, zda to sem psát, ale zkusím sem napsat jeden NÁVRH... V aktivitách se mi už několikrát stalo, že jsem zastavil přesně na vteřinu nebo o pár vteřin později než káže jízdní řád... A pokaždé je čas zobrazen červeně, bez ohledu na velikost zpoždění. Nedalo by se nějak zapracovat barevné rozlišení podobné tomu, co používá SŽ u GRAPP-u? Tzn. příjezd s náskokem modrá barva, načas až třeba 1 minuta zpoždění zelená, 2 - 3 žlutá, apod... Samozřejmě by to asi chtělo upravit rozmezí minut zpoždění a barvy - nepředpokládám, že by v některé aktivitě mohlo být zpoždění 31 - 60 minut (červená), případně více než hodina (hnědá)... Opakuji, jde jen o návrh, ne rozkaz. ;) Jen podnět k zamyšlení...

Zdravím pánové.
Zkoušel jsem start studené lokomotivy (x6x různých typů, různého řazení). Po zapnutí silové části dám dofoukat hl. nádrž kompresorem II. V okamžiku, kdy chci odbrzdit soupravu (přepnu BSE ze závěru do jízdy a potom do odbrzdění) se parametr EQ / BP lokomotivy blíží očekávaným 5 barům. Parametr BP u soupravy však zůstává stále nulový. Zároveň dochází k úniku vzduchu z hlavní nádrže brzdící soustavy a pokles nejsou schopny zvládnout ani oba kompresory.
Panel "Informace o brzdách" ukazuje stejné hodnoty, stav brzdových spojů je v pořádku.
Po nuceném vyrovnání (Shift / -) se sice "naplní" vzduchová nádrž, ale BP soupravy je stále nulový. Nastává postupný únik vzduchu ze soustavy.
Jistič radiostanice je zapnutý.
Sólo mašina se samozřejmě chová podle očekávání.
Dělám něco špatně, případně co, nebo je zde nějaký ERROR?
Díky za info. ;) :)
Navážu na včerejší příspěvek: obdobně dopadají pokusy o oživení soupravy tažené řadou 151 nebo 193. Souprava při odbrzďování vykazuje nulovou hodnotu u parametru BP, nastává pokles množství vzduchu v hlavní nádrži a postupná ztráta vzduchu, jejíž rychlost je závislá zřejmě na výkonu kompresoru dotyčné řady. Po vypnutí kompresoru je pokles markantní, zrovna jako o x6x.
Tohle chování pozoruji od neděle. V sobotu to ještě šlo normálně, když jsem dělal momentky z procesu svítání nad Hradcem.

Tak se omlouvám, problém byl mezi klávesnicí a židlí. Zřejmě mi unikla nějaká novinka, způsobená asi 2 týdenní nepřítomností u simulátoru.
Řešení problému: je nutné propojit vzduchové hadice mezi lokomotivou a soupravou - klávesa [¨/'], tedy umlaut / apostrof, nacházející se vedle [Enter].

Zde graficky, pomocí monitoru F5:
RunActivity 2024-07-30 09-18-25.jpg

Tak se omlouvám, problém byl mezi klávesnicí a židlí. Zřejmě mi unikla nějaká novinka, způsobená asi 2 týdenní nepřítomností u simulátoru.
Řešení problému: je nutné propojit vzduchové hadice mezi lokomotivou a soupravou - klávesa [¨/'], tedy umlaut / apostrof, nacházející se vedle [Enter].

Zobrazit přílohu 39293
Přebíráš studenou soupravu a nezkontroloval sis propojení mezi loko a prvním vozem? Tak zpět na školení, Venny. :)

Zdravím. Dlouho jsem zvažoval, zda to sem psát, ale zkusím sem napsat jeden NÁVRH... V aktivitách se mi už několikrát stalo, že jsem zastavil přesně na vteřinu nebo o pár vteřin později než káže jízdní řád... A pokaždé je čas zobrazen červeně, bez ohledu na velikost zpoždění. Nedalo by se nějak zapracovat barevné rozlišení podobné tomu, co používá SŽ u GRAPP-u? Tzn. příjezd s náskokem modrá barva, načas až třeba 1 minuta zpoždění zelená, 2 - 3 žlutá, apod... Samozřejmě by to asi chtělo upravit rozmezí minut zpoždění a barvy - nepředpokládám, že by v některé aktivitě mohlo být zpoždění 31 - 60 minut (červená), případně více než hodina (hnědá)... Opakuji, jde jen o návrh, ne rozkaz. ;) Jen podnět k zamyšlení...
To není špatný námět. Uvidíme, jestli tam nebude nějaká, moc vysoká překážka. ;)

Zobrazit přílohu 39293
Jinak menu F9 je interaktivní v tom, že ti ukáže, jestli je souprava celá propojená. Myslel jsem, že jste to pochopili, proč nepropojená má zašedlé názvy vozů a propojená už zcela bílé.

Já to pochopil a bylo to tu i řečeno a je to super. K těm zpožděním a barvám. Pokud cirkus, tak i s klaunem. Když jedu jako fíra, mám dnes na mašině tablet, kdysi papír s jř. Nikoliv Babitron v nádraží. Co má tohle za význam? Ya červená jen ukazuje odchylku v čase a kolimrát je zadán v editoru odjezd třeba v 18:00 a šibuji od 17:30, kdy k soupravě přihazuji třeba pošťák a tím mi zčervená i odjezd, který je v aktivitě zadán pouza proto, abych nebyl předčasně odpískán k odjezdu a odjezd je dán wavkou v časové události. Tohle mi přijde fakt zbytečná funkce úplně k ničemu. Když už třeba, co by vypadalo daleko lépe e co bije do očí v provozu samotném, když třeba přijede AI vlak s ČD 810 na revers a jede zpět, tak zůstane figurka fíry na zadním stanovišti. Kdyby tak uměl ORCZ u AI použít kl. zkratku pro přestup figurky strojvůdce, byl by to určitě přínosnější krok, než barvičky v jízdním řádu. To se fakt nezlobte.

Já to pochopil a bylo to tu i řečeno a je to super. K těm zpožděním a barvám. Pokud cirkus, tak i s klaunem. Když jedu jako fíra, mám dnes na mašině tablet, kdysi papír s jř. Nikoliv Babitron v nádraží. Co má tohle za význam? Ya červená jen ukazuje odchylku v čase a kolimrát je zadán v editoru odjezd třeba v 18:00 a šibuji od 17:30, kdy k soupravě přihazuji třeba pošťák a tím mi zčervená i odjezd, který je v aktivitě zadán pouza proto, abych nebyl předčasně odpískán k odjezdu a odjezd je dán wavkou v časové události. Tohle mi přijde fakt zbytečná funkce úplně k ničemu. Když už třeba, co by vypadalo daleko lépe e co bije do očí v provozu samotném, když třeba přijede AI vlak s ČD 810 na revers a jede zpět, tak zůstane figurka fíry na zadním stanovišti. Kdyby tak uměl ORCZ u AI použít kl. zkratku pro přestup figurky strojvůdce, byl by to určitě přínosnější krok, než barvičky v jízdním řádu. To se fakt nezlobte.
Čím se to vlastně přepíná Dane? Může se to použít obecně na všechny loko nebo by to dělalo bordel?

Back
Nahoře