CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Čo to som odjazdil aj v reále a poruchu brzdy poznám len z počutia. Hlavne v prípade že sa niečo pokazí za jazdy. Na súpravách rumunských Easov bolo bežné že niekoľko vozňov bolo vypnutých z brzdy. Pýtal som sa v Metranse, kde majú všetko relatívne nové a udržiavané a porucha brzdy v súprave ( vypnutý vozeň z brzdy) je skôr veľkou raritou.

To se vám to tolik projevuje? S šancí 1:2 se každých 10 minut algoritmus zeptá na stav brzd a pokud se vygeneruje náhodně chyba, tak to je fakt náhoda a zase nízká šance na úspěch pro generování nějakého typu závady 7:200.

Ta chyba na brzdě nemusí být vůbec fatální. Nepůjde třeba odbrzdit, zabrzdit, vysoká netěsnost vozu, brzdí málo a nebo je zaseknutá.
Nemáte nějaká divná CPU, která podvádí a hází vždy šestky? :D

Tak zkuste chlapi update a uvidíme. Kdyžtak tu šanci poruchy dost snížím. Zajímavé, jak se každý počítač k té náhodě chová rozdílně.

Řešil jsem problém s hrbatýma. V TSRE5 vypadaly takhle a ve hře se samozřejmě nezobrazovaly. (Později jsem zjistil, že jenom v aktivitě, ale ve volné jízdně načíst šly)
Untitled 1.jpg

Uvědomil jsem si, že stejným problémem trpí i jeden vagon Bdt. Potvrdilo se mi, že to dělá, jenom když ten eng není ve složce OpenRailsCZSK ale rovnou ve složce cd_130. Problém, ale byl, že engy se složce OpenRailsCZSK se zase nezobrazují v tom seznamu TSER5. Jelikož engy pro ten Bdt, byly složce OpenRails, zkusil jsem i tu složku s engama hrbatých přejmenovat z OpenRailsCZSK na OpenRails a překvapivě to fungovalo.
Čím to vlastně je? Protože mám v trainsetu spoustu mašin, kde ten eng ve složce OpenRailsCZSK je a bez problému to funguje.

Řešil jsem problém s hrbatýma. V TSRE5 vypadaly takhle a ve hře se samozřejmě nezobrazovaly. (Později jsem zjistil, že jenom v aktivitě, ale ve volné jízdně načíst šly)
Zobrazit přílohu 39333

Uvědomil jsem si, že stejným problémem trpí i jeden vagon Bdt. Potvrdilo se mi, že to dělá, jenom když ten eng není ve složce OpenRailsCZSK ale rovnou ve složce cd_130. Problém, ale byl, že engy se složce OpenRailsCZSK se zase nezobrazují v tom seznamu TSER5. Jelikož engy pro ten Bdt, byly složce OpenRails, zkusil jsem i tu složku s engama hrbatých přejmenovat z OpenRailsCZSK na OpenRails a překvapivě to fungovalo.
Čím to vlastně je? Protože mám v trainsetu spoustu mašin, kde ten eng ve složce OpenRailsCZSK je a bez problému to funguje.
Protože používáš starší verzi TSRE, která nemá podporu složky OpenRailsCZSK. Vidí jen to, co je mimo nebo ve složce OpenRails.

Jak už jsem psal, tak mám v trainsetu mašiny které mají eng ve složce OpenRailsCZSK. Zvláštní je, že jsou to mašiny řady 150 a 151, zatímco třeba peršingy a esa s engem ve složce OpenrailsCZSK mi nefungujou. Narozdíl od těch hrbatých, ale ten eng ale nepotřeboval extra složku Openrails a mohl být normálně ve složce té konkrétní mašiny.

Jak už jsem psal, tak mám v trainsetu mašiny které mají eng ve složce OpenRailsCZSK. Zvláštní je, že jsou to mašiny řady 150 a 151, zatímco třeba peršingy a esa s engem ve složce OpenrailsCZSK mi nefungujou. Narozdíl od těch hrbatých, ale ten eng ale nepotřeboval extra složku Openrails a mohl být normálně ve složce té konkrétní mašiny.
Nemohl, shazují AE MSTS a inc dělá problémy, proto se to dává do podsložky (furt dokola). Dodo dokonce některé slovenské vozy přepracoval, bez include, já jsem celý balík vozů pro ORCZ dal do podsložky (vozy tak vidí CB, AE MSTS, ale i TSRE Con Editor). A pokud přesuneš z podsložky eng, nebo wag přímo do složky modelu, nebude to fungovat, je jinak zapsaná cesta k inc. souborům, to samé naopak.

A co cesta k include souborům?
Pokud je ve složce OpenRailsCZSK, musí být "Include ("../../common.eng".
Pokud je mimo složku, tak "Include ("../common.eng".

Nevím, jak u Hrbaté, ale jsou modely, co ze složky Openrail tahají jen něco a zbytek ze základní složky. Třeba kontejnery Metrans. A neznamená, že když TSRE CE nezobrazí vše, nebo zobrazuje jinak, tak to v ORCZ nefunguje. Je třeba zkousit přímo v simulátoru. Příklad skin ČD na rumunské kotle, kde je nádrž v TSRE mimo podvozky a v ORCZ je to v pořádku. Nebo, když jsem nakládal pražce na vůz Ndk, coby FA, tak když byly správně v TSRE CE, tak v simu byly úplně mimo vagón. Ty náhledy v Con Editoru nejsou vždy spolehlivé. I když povětšinou OK.

Aha. Tak to jsem nepostřehl. Moc pak ale nechápu, proč pack x5x odsud https://msts-rw.cz/openrails-icik-cz-sk-verzia/ to má nastaveno, tak aby ve složce byl, zatímco pack x6x ne. A pořád nevím, proč ty banány, i přesto že jsou složce OpenRailsCZSK tsre5 vidí, ale hrbaté ne.
Ono to také souvisí s vývojem OpenRails CZ/SK a to tak, že pack x6x vznikl dříve než jsem implementoval do kódu složku OpenRailsCZSK. Proto ty první packy to mohou mít mimo složku OpenRailsCZSK.

Back
Nahoře