CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak som skúsil verziu 1.8.716, z 15 vozňov pri štarte aktivity boli hneď dva s poruchou brzdy. Jeden zostal zabrzdený. Takže nejaké zlepšenie nepozorujem :mad:

Ahoj, dávám sem, kdyby náhodou někdo zaznamenal stejný problém a do SZ obrázky stejně nevložím. :) :
Trať 323 (na jiné zatím nezkoušeno) a aktivita, nikoliv volníá jízda.
Nastavení v ORCZ:
gk snih FPS.jpg

Vše funguje a FPS mi neklesne po 30 (zamčeno na 30), ale jakmile začne sněžit, a hustota překročí cca 0.5, začne horentně padat FPS a při hodnotě 1 jsem spadnul na 9 FPS. Všechny hry a vše jedu naplno i třeba reedici Mafie 1, což je darda na GK jak prase. Proto mne tohle fakt zaskočilo. Zde je video:

Dane, co zkusit zahejbat se vzdálenostmi zobrazování směrem dolů (4000m na 3000m a zobrazovaná vzdálenost tak na 20-30km). Též bych asi trochu snížil nastavení stínu z Ultra na nižší... Zkus to.
Je to jen takový typ, možná to v něčem pomůže, možná ne.

Ultra na nižší... Zkus to.
Ani náhodou :-), kvůli tomu jsem koupil nejnovější GK za skoro 20 papírů a ultra jede na 100%, jen když fakt nastane sněžení nad 1.5 a věř, že je to kur.a rozdíl, jít o stupěň se stíny dolů. :) Tohle fakt dělají srážky a dávají tomu pěkně na prdel. (dynamické počasí v ORCZ). Jakmile přestává sněžit pod 1.5, letí to rapidně nahoru.

A další drobnost:
1. za Frýdlantem nad Ostravicí směr Ostravice přestane ORCZ vypravovat vlak. Čeká na výpravčího. Jakmile hráč projede zhlaví za Frýdlantem, už na trati není žádné návěstidlo (samozřejmě skryté)
bez vypravy.jpg

2. Tabulka nabídky pro ovládání vozů má deformovaný poslední řádek:
deformace.jpg

Zase to ber tak, že ne každý má GK za 20 litrů a ne každý si ji může dovolit. Takže by to při sestavování aktivity mělo být bráno v potaz. Tobě, s takovým brkem, to dělá bordel a co teprve ti "zoufalci", co mají grafárnu za 5-7 litránků.
Je třeba najít kompromis, nedá se nic dělat. Třeba pevně definovat sněžení určité intenzity z předvoleb. Vím, že to není řešení, které bys preferoval, ale jít proti možnostem OR taky nejde do nekonečna. :)
Ten ulítlý řádek "Zavřít okno" mám taky, i u jiných tratí a s jiným designem okna...

Zase to ber tak, že ne každý má GK za 20 litrů a ne každý si ji může dovolit. Takže by to při sestavování aktivity mělo být bráno v potaz.
Je třeba najít kompromis, nedá se nic dělat. Třeba pevně definovat sněžení určité intenzity z předvoleb. Vím, že to není řešení, které bys preferoval, ale jít proti možnostem OR taky nejde do nekonečna. :)
Ten ulítlý řádek "Zavřít okno" mám taky, i jiných tratí a s jiným designem okna...
Venny, to nemá na aktivitu žádný vliv, jak mám nastavené stíny. Tohld fakt neřeš, ubíráme se jiným směrem. To bude nějaká zrada v dynamickém počasí v ORCZ a zjišťuji, že asi jen v zimě a za hustého sněžení od 0.5 do hodnoty 1. Kdy FPS letí prudce dolů, naopak FPS letí prudce nahoru od 1 - 0.5 a pak drží.

Je tu někdo, kdo to menu nemá špatně ořízlé? Já nevím, co s tím mám dělat. :rolleyes:

Mimochodem, když jsem rozchodil hrbaté, udělal jsem si aktivitu a dneska jsem si ji projel. Ty hrbaté jsou super a bylo to parádní svezení. Jenom mě zajímá tohle, v read-me se píše:

"I kdyz je lokomotiva osazena trvale zatizitelnymi odpory, z duvodu hospodarnosti provozu\n"+
"nesetrvavame na odporovych stupnich (signalizovanych kontrolkou) zbytecne dlouho.\n"+
"V pripade potreby (treba pri pomale jizde) pouzijeme 'pilovity zpusob jizdy',\n"+
"tj. prechazime pouze mezi nultym stupnem a seriovym hospodarem.\n\n"+

"Orientacni rozlozeni kontroleru v ramci rozsahu ovladace 'throttle':\n\n"+
"Seriovy hospodar: throttle = 43%\n"+
"Serioparalelni hospodar: throttle = 76%\n"+
"Stupne regulace:\n"+
"0, X (kontrolni stupen), serie 1 - 24, 25 (seriovy hospodar), A, B (prechodove stupne), serioparalel 26 - 36,\n"+
"37 (serioparalelni hospodar), I. - V. (shunty).\n"+

Ale kontrolka zhasne, až když přejdu na 26 stupeň a serioparalalu až na 40. (a ten 40 stupeň odpovídá těm 76%)

A chová se to fakt zvláštně, když mám na BP odemčeno, mám FPS nějakých 170, když mám trať 323, jsem ve Frýdlantu na 70, nic nesráží FPS, jen ten sníh a nepomůže ani ubrat vzdálenost a ani snižit z ultra na vysoké.

Hoši, je tu někdo, kdo jede v ORCZ na nastavení Ultra a detaily naplno?! Poslal bych miniaktivitu se sněhem, jinak jsem celý ORCZ nainstaloval znovu a problém stejný sakum prásk. A aby blbé vločky (nenmyšleno urážlivě, jen že to není až taková podstata simu) shazovaly FPS takovou dardou, je pro mne fakt kopr.

Takže, volná jízda:
Jaro, léto, podzim - průtrž mračen:
počasí v ORCZ, FPS jede normálně.
Zima - průtž mračen:
FPS lsetí na 10, takže asi vločky, fakt nevím, jinak vše šlape jak hodinky.

Ve Frýdlantu mám bez vloček v zimě 104 fps a s vločkami na hustotu 1.0 to pak klesne na 92 fps.
Takže tam není takové drama.

Back
Nahoře