CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Iciku.
UK 25 souprava sahuze ORCZ. Jakmile se jen malinko pohne. Vypisuje to nějakou chybu ve zvuku. koukl by jsi prosím na to.
UK 25.jpgUK 252.jpg
Soupravu Loko + UK25 normílně načte, ale při pokusu se rozjet tahle hláška, Taksamo, když na jeřáb UK25 coby Loose consist najedu mašinou, pád.

No, celá věc se má asi takhle. Ty přídavné podvozky jsou brané jako eng. OR CZ/SK si proto myslí, že je k dispozici výkon postrkové lokomotivy a tak ho začne používat. Při rozjezdu takového postrku dochází k prokluzu kol a postrk se to snaží kompenzovat pískováním. To je vše ještě "normální".

Ale ty máš v souboru 810cab.sms chybu v zápisu zvuku pro písek. Ten si oprav. Kód si kontroluje správnost cesty ke zvukovým eventům. Kód to vidí takto "pisek\r\n.wav".

1.jpg

Ahoj Iciku,
tvořím Vánoční aktivitu a má se na mě napojit postrk. V editoru jsem si vytvořil testovací úlohu, v OR se na mě postrk napojí, ale jakmile kliknu ve volbě pod F9 na možnost "Připojit postrk", tak OR slítne do wokna s touto chybou:

chyba.jpg

Nevím, jestli náhodou nemám nějaký špatný postup při připojení postrku a jeho oživení. Když tak prosím o návod, jak postrk oživit, aby tlačil. Díky

Ahoj Iciku,
tvořím Vánoční aktivitu a má se na mě napojit postrk. V editoru jsem si vytvořil testovací úlohu, v OR se na mě postrk napojí, ale jakmile kliknu ve volbě pod F9 na možnost "Připojit postrk", tak OR slítne do wokna s touto chybou:

Zobrazit přílohu 40111

Nevím, jestli náhodou nemám nějaký špatný postup při připojení postrku a jeho oživení. Když tak prosím o návod, jak postrk oživit, aby tlačil. Díky
Ou, tohle bude způsobeno nedávno přidanými podmínkami pro postrky tvořené diesely a na elektriky jsem jaksi pozapomněl. :)
Moje chyba, už je to ošetřené. ;)

Ahoj, teď po nahrání aktivity, jsem u 130 zaregistroval xajímavou věc. Po posunu jsem zapl opakovač, stojím před klackem a čekám na volno a i přesto, že není vlak v pohybu mi řve živák.

No mně se u LVZ občas stává, že huláká i při výstraze (oranžové světlo na opakovači), občas když klasicky potvrdím bdělost, tak pár vteřin poté se třeba rozezní i přesto, že spodní modré světlo svítí a zrušit se ten zvuk nechá jen, když spodní světlo zhasne. Jinak to prostě zní a nic se nestane. + by mě zajímalo, jestli si LVZ nechá potvrzovat bdělost opravdu v tak krátkých intervalech...

Mně udivilo, že jsem stál u klacku, ale je fakt, že jsem tam ještě neměl blok, takže žlutá 40 a začalo mi to řvát. Tohle se mi ještě nestalo. Já si šel uvařit kafe a když jsem se vrátil bylo shozeno. A stejně nevím, jak pak 130 oživit, musím použít load. :-)

Když práskne živák, tak potvrdit bdělost, pokud stále řve, pak, myslím, jen přepínač pro sběrače do polohy "oba dole", zapnout HV a zvednout sběrač. Dofoukáš vzduch a jedeš. Snad si to pamatuju správně... ;)

Ahoj, další asi propadlý traffic AI?!
Lokomotiva flipnutá:
AI.jpgAI2.jpg

EDIT:
Když jsem zrušil FLIP, tak ok. I když včera projela flipnutá, tak nevím, po reset ORCZ OK, ale je to test AI provozu v Libni, stát se to v celé aktivitě... :)

Ahoj Iciku,

Zobrazit přílohu 40111

Nejsi sám, kdo tohle zjistil. Tohle se mi stalo taky, když jsem na mapě trati 183 (ofiko mapa, bez modifikací) v Klatovech přehodil diesel z konce vlaku dopředu před elektriku (rutinní postup, když s vlakem s dvojsilovým pohonem přecházím z elektrifikované trati na neelektrifikovanou), a jen tak z fleku mě napadlo zapnout na elektrice postrk, že pomocí ní popojedu v Klatovech směrem na Nýrsko - Železnou Rudu-Alžbětín do místa, kde končí trakční vedení. Zapnu tedy na elektrice postrk a bum! Open Rails spadl.
Je ale vidět, že si byl s nahlášením chyby rychlejší než já. Doufám, že už ten postrk funguje, jak má. ;)

Ahoj, teď po nahrání aktivity, jsem u 130 zaregistroval xajímavou věc. Po posunu jsem zapl opakovač, stojím před klackem a čekám na volno a i přesto, že není vlak v pohybu mi řve živák.
Ahoj, teď po nahrání aktivity mám taky problém se živákem. Stojím na stůj a živák se ozývá, i když mám zabrzděnou BP. Zkoušel jsem už i živák vypnout/zapnout a stále stejný problém.

Ahoj, teď po nahrání aktivity mám taky problém se živákem. Stojím na stůj a živák se ozývá, i když mám zabrzděnou BP. Zkoušel jsem už i živák vypnout/zapnout a stále stejný problém.
Mně to dělalo, jen v Libni na barvu, když jsem neměl blokovanou trasu. Ale nemělo by to dělat ani tak, když stojí souprava. Já teď dělám "kousky", testovací místa. Na chystané projetí celku, to bude chtít čas a uvidím, co to bude dělat.

Pokud by se vám podařila popsat přesně situace, abych to mohl nasimulovat, tak bych to mohl opravit. Zatím neeevím.

Pokud by se vám podařila popsat přesně situace, abych to mohl nasimulovat, tak bych to mohl opravit. Zatím neeevím.
Tohle bude těžší, ale uvidím, jak pojedu test, ale další zvláštnost, Vectron z balíku ORCZ, odjíždí coby AI vlak od pěrónu "na baterie" :)
panto.jpg

Hmm netuším, ale jedu po vedlejší koleji vzadu a ok. Loko SD 130. Je to trať BP. Ale 151, pro ORCZ má smeták nahoře a Vectron Bobule pro ORCZ co jen projížděl guším taky, zkontroluji zítra při testu.

Back
Nahoře