CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Schválně jsem ji včera stáhl, jestli neprošla opravou. ;) Dřív tam byla jako skin na původní model J. Tovačovského (1. verze, ta byla v pořádku) a teď tam je ta "snížená" a tam jsou ty chybky. Ale protože mám v záloze i tu původní verzi, tak mě to moc netrápí. :) Ale tím neříkám, že by mě oprava nepotěšila, když už je ta Rakev správně vysoká...

Pack šukafónů pro OR-CS je opravdu poctivě udělaná práce, pro uživatele přínosná a potěšitelná. Ostatně - tak jak jsme si u Dodovy a Icikovy tvorby zvykli... Díky a moje uznání. ;)
Rád bych ještě upozornil ty, kteří chtějí z nějakého důvodu ENG a WAG soubory používat přímo ve složce vozidla, mimo subsložku [OpenRails CzSk], že musí v řádcích s odkazy INCLUDE upravit zápis do podoby '../common.eng' a '../common.inc' namísto původního '../../common.eng' nebo '../../common.inc'. Jinak bude vozidlo nepoužitelné a OR-CS vám bude hlásit chybu - Vozidlo nenalezeno.
Odkazy na kabinu a zvuky se nemění.

Proč by se v tom měl někdo vrtat? Těch pár bajtů navíc snad nikoho nepos..., já nechápu to nutkání uživatelů furt do něčeho vrtat a ještě dávat návod, jak na to do vlákna ORCZ. Prostě to tak je a má to svoje opodstatnění. To je stejně duchaplné, jak psát návod do tohodle vlákna, kolik teček a lomítek přidat v opačném případě. :-) Prostě stáhnu a jezdím. Nehrabu se ve strukturách a už vůbec nepoňoukám návody, aby tak někdo činil. Tak předejdu problémům, ono mi to nejede.

Víš co Dane? A že by mě zajímalo, proč ty musíš do všeho vrtat... o_O
Ostatně, tuhle reakci jsem víceméně čekal. Nech na každém, ať si s tím dělá jak potřebuje. Jsme plnoletí, svéprávní a pečovatelák nepotřebujeme.

Protože třeba s Dodem trávíme XXX hodin dávat to do kupy? Narozdíl opět od některÿch "palečků" a "smajlíků" co pro ORCZ dělají akorát velké ho..o. Ty podsložky se tam pro srandu králíků nedělají a jestli chceš dávat návody, jak to bastlit, můžeš to rovnou celé zpracovávat a nemusíš tu poskytovat néjaké tvoje rady, jak to doj.bat dle tvých představ. Garantuju ti, že kdyby jsi nakopl do trsinsetu, to, co bylo v původním balíku, že jsi dojezdil.

Także pánové omlouvám se, že jsem se jako spoluautor na balíku 810 ozval!

Zásah do modelú a skinů, máš povětšinou popsán v ReadMe na daném webu, v soukromí si s tím třeba vytři zádel, ale nenabádej ostatní a nedávej zde návody jak to předělávat o tohle mi jde.

Dan má v tomhle pravdu, Venny. Nedávejte sem návody, jak změnit strukturu složek instalačního balíku nebo něco měnit kvůli tomu, že vám to tak vyhovuje. Pokud něco potom nebude fungovat, tak se to většinou hledá i x-hodin a nakonec se může zjistit, že chyba je v neoficiální úpravě dotyčného.

Mějte prosím pochopení, já tomu obětuji a vlastně celý náš tým opravdu dost času na úkor třeba rodiny. :rolleyes:

Já osobně si "vracím" nastavení do původní podoby - bez MSTS engu a bez podsložky. Je to pro mě srozumitelné a troufnu si tvrdit, že tohle ovládám. Tedy když mi něco na mašině nefunguje, pečlivě prohlédnu eng, spočítám závorky, apod. Pokud vím, že dříve bylo vše v pořádku i s "mojí předělávkou", pak až hlásím chybu. Zároveň ale rozumím tomu, že aktivitáři eng bez include souborů potřebují k tvorbě. Taky když se v tom bude hrabat nezkušený nováček, je mi jasné, že tam může dojít k chybě velice snadno. A protože jsem puntičkář, už si vytvářím za pomoci includů i "nové" MS varianty např. pro 150.2, 754... Možná tam nějakou chybku mám, protože se v konkrétních údajích nevyznám na 100%, ale vycházím z toho, že když ta MS verze jezdí, brzdí, zvuky vydává a je vidět model, tak že to asi bude v pořádku. :D

Já osobně si "vracím" nastavení do původní podoby - bez MSTS engu
Ale nenabádáš a nedáváš zde návod, jak překopávat balíky vydané na webu, dle obrazu svého. A stejně nechápu, proč někomu vadí parbajtový textový soubor navíc, místo aby byl rád, že když si bude chtít někdy něco zajet, bude mu to fungovat. Takhle vrácené soubory určitě ne. Jedn příklad:
Pro editor je název třeba CD754.XXX, v podsožce už je ale v name CD754.XXX ORCZ a pokud já vyrobím aktivitu, kde použiju textové zprávy, navazující na tuto lokomotivu a ty vrátíš neg pro ORCZ přímo do složky modelu, je problém, pak si to přeuložíš v TSTRE CE a ten ti vyrobí známou chybu s číslováním a jsi v... Zpráva se ti nezobrazí i kdyby jsi se rozkrájel. Takže platí tohle:
Nedávejte sem návody, jak změnit strukturu složek instalačního balíku nebo něco měnit kvůli tomu, že vám to tak vyhovuje.
Takto to bylo myšleno a nechápu, podstatu Vennyho sdělení a ještě pak blbé řeči kolem o nějakých pečovatelích. Opět, v každém RaedMe je nasáno něco o zásahu do reversního inženýrství.

Já nevracím nikam nic, modlím se vždycky, abych do toho musel zasahovat co nejméně, protože jsem z počátků svého MSTS úplně osypaný předem, že budu muset něco zkoušet, doplňovat, že mi to bude házet více a více errorů...:D Jede to - jede, doufám, že dobře, podle screenů a zvuků z youtube kanálů ostatních, zdá se že ano. Vždycky se k úspěchu dopracuji, ale jsem rád, když tu počítačovštinu nemusím moc luštit. :D Zvlášť, když tyhle věci fungují na principu velké neznámé mezi nebem a zemí.:D Stačí, co jsem se musel napředělávat a do includů nacpat vozů, aby každý nebrzdil úplně jinak a aby to pokud možno chodilo stejně. Ale polské vozy jsem k polským zvukům zachoval a na trati 042 klidně ať si krákají v létě a bučí v noci, venkov si také žije svým životem.:D Spíše jsem puntíčkář na chování strojů. Každý máme něco...

Tohle má jednoduché vysvětlení. Podpora Control nebyla pro diesely doteď implementována. Ale začal jsem kód rozšiřovat o vše potřebné a mělo by to už víceméně fungovat. V update.
Skúsil som update, ale po pokuse o prejdenie do cabu 943 s Type ( Control ) mi vyskočí chyba, keď to vrátim na Type ( Diesel ) prejdem bez problémov.
chyba943.jpg

Jestli se někdo opravdu podílel na 810, a ještě nebyl v této diskuzi zmíněn, tak Igor Hnízdo. Nemá možnost, možná už ani zájem zde přispívat, ale je to člověk, kterým na tom celém zrovna tak jako Icik a Dodo nechává ruce.
Naprostý souhlas. Igor Hnízdo udělal všechny eng a wag. Samozřejmě, nemůže mít aktuální všechny modely a právě tím vznikly chybky, kdy by jsi si přebil nové modely omalovankou a tak podobně. Ale to samozřejmě chápu a muselo se tovšechno přepsat a odladit. Proto jsem psal, že kdyby si někdo hodil ten původní balík do trainsetu, tak by asi dojezdil.

Dane, přečti si ten můj první příspěvek #3074 znova. Je v tom snad nějaké navádění někoho k něčemu? Kde, v kterém místě? To se týká i dalších.
Zopakuji: "Rád bych ještě upozornil ty, kteří chtějí z nějakého důvodu ENG a WAG soubory používat přímo ve složce vozidla, mimo subsložku [OpenRails CzSk]...".
To byste neuhodli, kdo tuto finesu prezentoval. ;) Ale to je jedno.
Samozřejmě, Igoru Hnízdovi se omlouvám za to, že jsem ho zapomněl jmenovat. Ale to je vše, čeho jsem se dopustil. :cool:
Ostatní tvoje výlevy a spekulace viz např. příspěvek #3077 ponechávám bez reakce, nestojí mi to za to.

Jasně, žádné výlevy v tom nebyly, jen jsem napsal proč a myslím, že ti to napsal i Icik. A napsal jsem ti to slušně, tak se nechovej jak uražený dvacetiletý smrkáč, kterému, když se něco vytkne, kope kolem sebe. Šlo jen o to, že tady podsouváš nějaké návody na překopávání balíku modelů ofiko vydaných na webu. Pokud si to předěláváš ty sám tvoje věc. Dál se o tom bavit nebudu. Když nechceš chápat, tvoje volba.

Ahoj Iciku, prosím tě, dělal jsi něco v poslední aktualizací s AI? Od poslední aktualizace mi vždy zastaví 714 při posunu v Hradci a nenajede na vozy, nebo se vyskytla nějaká anomálie, ale aktivitu jsem projel 2x a vždy najel. Zastaví na tom Angličanovi a k nástupišti nedojede, přitom na videu v sekci obrázků, jde vidět, že normálně jel, níc jsem tam neměnil.
Posun.jpg

Ahoj Iciku, prosím tě, dělal jsi něco v poslední aktualizací s AI? Od poslední aktualizace mi vždy zastaví 714 při posunu v Hradci a nenajede na vozy, nebo se vyskytla nějaká anomálie, ale aktivitu jsem projel 2x a vždy najel. Zastaví na tom Angličanovi a k nástupišti nedojede, přitom na videu v sekci obrázků, jde vidět, že normálně jel, níc jsem tam neměnil.
Zobrazit přílohu 40921
Já tam také nic neměnil. AI je už dlouhou dobu stejná.

á tam také nic neměnil. AI je už dlouhou dobu stejná.
Teď jsem ti písnul do SZ, on jej normálně blokuje osobák z Pardubic, z ničeho nic, ten jede za mne na obsazenou a pžed vjezdovým má 60002, jenže ani k němu nedojel a stejně, jakoby zabral celou trasu a nepomůže když dám před tu 60002 WP 3XXXX. Nevím, najednou si OR postavil hlavu.

Tak chyba byla na mém přijmači. I když to stejně nechápu.
Chyba, že to byl test HK a nestál jsem v 2. pol. perónu směr Jaroměř a tím byla kolej neobsazená. Tím měl vlak od Opatovic na vjezdovém postaveno a blokoval posun loko 714.

Ale nechápu, že když měl osobák z Opatovic před klackem kód 60002 proti stůj, že i když byla kolej volná, měl postaveno přes tenhle kód, ale budiš. Ale, co mi už vůbec hlava neberr, že když jsem mu dal před kód 60002, kód 3XXxx, pro blok a aby požádal proti stůj až po vypršení času kódu 3XXxx, měl stejné postaveno. Když jsem kolej obsadil, kde má stát hráč, vše proběhlo korektně.

Rád bych ještě upozornil ty, kteří chtějí z nějakého důvodu ENG a WAG soubory používat přímo ve složce vozidla, mimo subsložku [OpenRails CzSk], že musí v řádcích s odkazy INCLUDE upravit zápis do podoby '../common.eng' a '../common.inc' namísto původního '../../common.eng' nebo '../../common.inc'. Jinak bude vozidlo nepoužitelné a OR-CS vám bude hlásit chybu - Vozidlo nenalezeno.
Odkazy na kabinu a zvuky se nemění.
Venny, Ještě chvíli smajlíkuj...

read me.jpg

A můžu napsat Dodovi, ať se k celé situaci postaví stejně, jako by to udělal Pikku! Spolupráce na vozech, jak osobních, tak nákladních, tak i na tom packu 810 mám docela dost a né jen upravy wag souborů. Tvoje nevycválanost, mně docela překvapila, už i včerejší palečky na příspěvek toho vybanovaného magora! Místo toho, aby jsi se chytil za nos, že zde poskytuješ veřejně návody, v rozporu s pravidly, děláš pravý opak!

Back
Nahoře