Hlášení chyb pro trať 042

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, tohle je zásadní, Hněvčeves, směr Hradec, shozeno na stůj. Vypadá na špatně nalinkované. Trať ze Smiřic.
Hněvčeves.jpg

Ahoj, tohle je zásadní, Hněvčeves, směr Hradec, shozeno na stůj. Vypadá na špatně nalinkované. Trať ze Smiřic.
Zobrazit přílohu 40952
Tak to by mě zajímalo, odkdy v ČR používáme více barevných filtrů na jednosvětelných návěstidel. :D Na tomto bys jinou barvu nerozsvítil i kdyby ses stavěl na hlavu, takže pěkně navaž spojení s výpravčím a domluvte se jak pojedeš. Takže bych to jako chybu v linkování neviděl, spíš v neznalosti funkce jednosvětelných návěstidel vybavených pouze světlem s červeným filtrem.

Tak to by mě zajímalo, odkdy v ČR používáme více barevných filtrů na jednosvětelných návěstidel. :D Na tomto bys jinou barvu nerozsvítil i kdyby ses stavěl na hlavu, takže pěkně navaž spojení s výpravčím a domluvte se jak pojedeš. Takže bych to jako chybu v linkování neviděl, spíš v neznalosti funkce jednosvětelných návěstidel vybavených pouze světlem s červeným filtrem.
Dík za vysvětlení, tohle jsem netušil. Nicméně, jsme v simulátoru a pokud dáš před takový klacek blok kód 3XXxx, dále nerojedeš ani přes klávesu tabulátor. Nicméně jsem nezkusil křižovat bez blok kódu a naštěstí tam nic nejde, na tohle musím vyrobit test aktivity. Třeba to klapne, ale vesměs tohle končí pattem. Takže ti spojení s výpravčím nijek nepomůže... :) Ale i tak ještě jednou dík za objasnění situace a budu s ní v téhle aktivitě počítat.

Tak i když jsem ty soubory d_perm dohledal, tak zvuková hláška svolení, nebo zamítnutí proti stůj, nefunguje, fyzicky se vlaková cesta postaví, i na TM. Mohu ještě zkusit použít Sound z BP, nevím. V tomhle se fakt nevyznám.

EDIT:
Tak jsem zjusil použít základ Sound BP a nakopírovat do ní Sound u tratě 042 a přepsat. Zvuk nejde.
A nemůže to třeba být tím, že k povolení/zákazu jízdy kolem návěstidla v ingame.sms není odkaz na soubory d_perm_XX.wav, ale na Jazda dovolena.wav a Jazda nie je dovolena.wav? :rolleyes:

Nevím, já tomuhle fakt nerozumím. Co se týká struktury tratě, to fakt nechávám na staviteli. Jen prostě tohle malinko komplikuje aktivity. Na traťovém monitoru se ale cesta postaví.

8. kolej v Hněvčevsi není určen k odjezdu vlaů do Všestar. Takže buď by výpravčí musel zavést telefoniku a jízdu povolí písemným rozkazem, nebo se posunem přestaví na 3. a 5. kolej, a vlak odjede potom odtud na barvu.
Nevím, já tomuhle fakt nerozumím. Co se týká struktury tratě, to fakt nechávám na staviteli. Jen prostě tohle malinko komplikuje aktivity. Na traťovém monitoru se ale cesta postaví.
Tak si tam nakopíruj ty dva soubory co jsem psal a zkus to. ;)

Jasně, k bodu 1. Udělám rozkazem. Bod 2. Vyzkouším, ale mám pocit, že d_permXX ve sližce Sound je.

... Jízda proti Stůj povolena je hláška, která nemá vůbec žádnou platnost. U posunu je zapotřebí formulka návěstidlo Sc1 (Se4) se neobsluhuje, a u vlaku je vždy zapotřebí písemný rozkaz.
Jenže simulátor neumí rozeznat, o jaké návěstidlo (vj., odj., cest, seř., atd) se jedná a už tuplem ne pro jaký vlak, a odkud a kam má tu jízdu povolit.
Takže nám nezbývá než se smířit s tím, že ve hře "Jízda povolena" platnost má! :cool:

Ano, ale to je už od dob MSTS a změnit to nijak nejde. Teď jsem tu klávesu potřeboval v hotové aktivitě, kde by jinak na vjezdovým svítila červená+bílá, pro vjezd na obsazenou kolej, kde Sp najíždí na 810 a společně pokračují do Meziměstí. To však neumí ani MSTS, ani OR.

Ahoj, moc bych prosil o zfunkčnění jednoho návěstidla v HK.
hk5.jpg
Pokud totiý přijede vlak na obsazenou, kde stojí pára, a před ním odjede vlak třeba do Jičína, už nejede odbočkou, ale rovně kolem perónu. A nevím, zda je funkčni i to vlevo od něj, to si teď nepamatuju, pokud ne, tak taky, kvůli posunům, zde se i objíždí souprava. Ale to pod šipkou, to je fakt hlavní věc.

Nevím, Zbyněk ho má funkční. Jde o to, že když stojí vlak do Jičína a ty chceš vjet od Pardubic za něj a pak rovně na Jaroměř, tak tam nevjedeš přes vjezdové, jedině přes tab. přes červenou.

Zdravím, chtěli jsme s kamarády zkusit na mapě multiplayer, nic méně každému to vždy vyhodí ten stejný error, nevíte čím to může být? Dříve nám ORMP fungovalo normálně, zkoušíme to na klasickém OR, nikoli na ORCZSK. Zkoušel někdo už také multiplayer na mapě? Pokud ano máte stejný problém nebo ne?
Mám stejnou zkušenost, multiplayer pokaždé po cca 10s spadne s identickou chybovou hláškou. Zkusil jsem snad všechny možné kombinace ale nic mi bohužel nepomohlo problém odstanit.

Další aktualizace s opravami 1.02 vydána.
Opraveno přehrávání hlášek pro jízdu proti stůj.
V úseku Hněvčeves - Smiřice zapsány rychlosti do TM a doplněno některé chybějící značení, ne zdaleka vše, ale v reálu to je ještě horší :)
Návestidla pro posun, jsem zatím neřešil, nemám ani funkční varianty v databázi pro osazení.
Multiplayer jsem na trati nikdy nezkoušel a vůbec netuším jak to funguje, tady může pomoci jen někdo znalejší.

Ahoj v Hradci mě nechce odjet AI. Posun si psal výše, tak asi Solnice z nástupiště jindy do šturcu. Jinak nejsem si fakt jist, nemá být rychlostník z Rychnovské zastavky po té dvacítce za přejezdem padesátkovej rychlostník směr nádraží. Podle jízdního řádu nejsem schopen jet na čas. Jinak za mě trasa HK-Solnice ok, uvidím ještě na nějakým manipuláku, budď já nebo Dan se ti ozvem. Nikdo jiný tu už asi aktivní není.
HK.jpg

Ahoj v Hradci mě nechce odjet AI. Posun si psal výše, tak asi Solnice z nástupiště jindy do šturcu. Jinak nejsem si fakt jist, nemá být rychlostník z Rychnovské zastavky po té dvacítce za přejezdem padesátkovej rychlostník směr nádraží. Podle jízdního řádu nejsem schopen jet na čas. Jinak za mě trasa HK-Solnice ok, uvidím ještě na nějakým manipuláku, budď já nebo Dan se ti ozvem. Nikdo jiný tu už asi aktivní není.
Zobrazit přílohu 40975
V Rychnově je ta dvacítka přes dva přejezdy poté je rychlostník 40 do stanice, to je správně z doby před rekonstrukcí.
V HK přes jaké návěstidlo a jakým směrem neodjíždí AI, směr Praha nebo Pardubice?

AI směr Praha i Pardubice s os. kolejí odjíždí v poho, dokonce funguje i posun na bílou, pokud je revers za tím křížem výhybek. Z nákladních kolejí nevím. U mně ve vlákně aktivit je i video, kde je vidět, že AI odjede a posunuje všemi směry úplně na pohodu.

Back
Nahoře