Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Doprava chci poslat motorák. Ty Lovosice jsem mám dojem hlásil, ale je to už dlouho, teda možná a teď co jsem jel první test tak má na stůj, ale přehozenou vyhybku. Já to zatím vyřeším jinak. Foto dodám zítra.

Dívám se tam a ze správné koleje je vše OK, ale když pojedeš z nesprávné, tak nebylo nalinkováno na první výhybku vpravo do toho kříže, tedy se nedostaneš ke 4 nástupišti. Tak jsem to opravil.

Pár chybek.
Zastávka Obervogelgesang Bahnhof, kousek za ním silnice ve vzduchu a před Bad Schanda stromky ve vzduchu.
RunActivity 2024-12-01 09-24-23.jpgRunActivity 2024-12-01 09-40-19.jpgRunActivity 2024-12-01 09-40-43.jpgRunActivity 2024-12-01 09-21-33.jpg

Naposled editoval moderátor:
Teda Alcapone. :) Ty Lovosice mne teda naštvaly, protože já je i zapomněl osázet. To je vidět, že tady Dan ještě nedělal aktivitu. Asi by jej rovnou kleplo. Tedy všechna návěstidla na zhlaví směr Ústí přelinkována a pak největší hrůza, v ranžíru žádné návěstidlo a žádné označení kolejí. Tak to od rána napravuji. Kolikrát tu aktualizaci budu ještě překopírovávat? ??? Aktualizace je celkem sranda, ale já už budu dělat pátou verzi instalačky. Ještě že jsem téměř nic ještě neposílal. Dvě? To přežijí a když tak si stáhnou aktualizaci.
Toho schodku na posledním obrázku jsem si také všiml. Tak se tam tedy ještě podívám. :)

Tak tomuto se říká "odpočinek" po aktualizaci. Hledej ale dál, ať to máme komplet.

V Lovosicích mám komplet posun ve spolupráci s AI, ve 20 hodinové aktivitě. A s Absencí návěstidle jsem tam počítal, ale nic, samozřejmě opravím a tím budu i pořadovat, pokud mi zůstane viset AI k hráčově soupravě. :)

Jo a když už šijete stále do mě, tak prosím něco v tom ORCZSK udělejte se světlými texturami. Alcapone, jak sem dal obrázek, myslel jsem že hlásí chybu neotexturované bílé budovy. A on to jen ORCZSK. Ale třeba to opravit nejde, netuším. Tak to má vypadat:
texturyObjektu.jpg

A ta levitující silnice, jenom takto. Podnáspovat. Ještě že máme tu funkci Copy Pos + Rot A kompatibilní náspy, samozřejmě.
levit_sil.jpg

Jo a když už šijete stále do mě, tak prosím něco v tom ORCZSK udělejte se světlými texturami. Alcapone, jak sem dal obrázek, myslel jsem že hlásí chybu neotexturované bílé budovy. A on to jen ORCZSK. Ale třeba to opravit nejde, netuším. Tak to má vypadat:
Zbyňku, ty už taky vidíš blbě. To spíše ta šedivka, co tam máš kvůli slabému kontrastu vypadá jako bez textury. o_O

Za mne, a máš to po celé 090, aspoň pod ty stojící auta hoď nějaký ten model parkoviště, jak to stojí na ty fototextuře vypadá to blbě. Pokud sem nedám do večera obrázek, tak cajk, pak jdu na novou mašinu, tak tam budu laborovat s tim 4k.

vypadá to blbě
Nic nového, s tím už nic nenaděláš. Jedině si to sám zkusit a pak poznáš a budeš se také držet priorit. Vždyť i v Německu jsou samé slovenské škodovky. Po silnicích tam jezdí staré karosy. Fakt takové hlouposti už neřeš. Jedině že auta přemodeluješ. Mě zase vadí, že auta jezdí po silnicích jako vznášedla, ale co s tím, nevím. Silnice Road jsou i modelově špatně, tedy jsou o 4 dílky níž než US (obloukové díly). Všude je zvedám, ale i tak ta auta jsou trochu výš. Musím s tím žít. Když to nikomu nevadilo 25 let, tak s tím asi nikdo nic už nenadělá.

Nic nového, s tím už nic nenaděláš. Jedině si to sám zkusit a pak poznáš a budeš se také držet priorit. Vždyť i v Německu jsou samé slovenské škodovky. Po silnicích tam jezdí staré karosy. Fakt takové hlouposti už neřeš. Jedině že auta přemodeluješ.
Pokud jsem to správně pochopil, Alcapone chtěl pod auta parkoviště (betonové panely, štěrk...), ne to aby tam stály luxusní Mercedesy a BMW. ;)

Pokud jsem to správně pochopil, Alcapone chtěl pod auta parkoviště (betonové panely, štěrk...)
Chtít může, ale kdo je tam doplní? Já to určitě nebudu. :) Editor nechci ani vidět, stejně se mi už o něm bude zdát a ráno to musím celé zabalit, udělat už asi šestou instalačku a třetí aktualizaci BP 100. Snad už bude konečně klid.
Ale fakt, auta na parkovišti mne trápí opravdu nejméně.
Lovosice. To byl objev. Ale vzniklo to tak, že jsem tohle nádraží měl nejprve nedokončené, protože jsem tady už jednou vyhořel a nešlo pokračovat. Pak jsem to tam pracně dostavěl a vyhořel podruhé. Proto jsem se asi na ta návěstidla v ranžíru vybodnul a návěstidla nalinkoval jen zjednodušeně, tedy bez posunů.

Tak uvidím, jak dopadne test po opravě. Jinak ty auta beru, taky okrajově. Snad na ně dojde někdy taky řada.

Jinak ty auta beru, taky okrajově. Snad na ně dojde někdy taky řada.
Já už opravdu potřebuji dobít baterky. Ohledně aut, v Německu už parkoviště s auty jsou. Ale když jsem stavěl v CZ, tak ten model jsem ještě neměl. A tak je to všude. Co se stavělo pár let zpět, také ještě nebylo tolik modelů (jen jsem je neměl).
Ale i tak, jenom několik málo jednotlivců ze stovek uživatelů opravdu ocenilo rozdíl mezi BP 99 a 100. Ale i tak si toho vážím. Alespoň někdo, mělo to smysl.

Já jsem stovku zatím nainstaloval a drbu se s něćím jiným a jsem na tom podobně. Chápu, ta auta, to jsem si jen ze srandy rýpnul.

Při použití základního "spawnu" vstupTisnov (asi 4. kolej?) není možné odjet "rovně" na hlavní trať, na odjezdu je stůj. Tab nepomáhá. Lze to objet jen přehozením výhybek na zhlaví (1. doprava "na starou Tišnovku" a na angličáku doleva - zpět směrem na hlavní trať).

Při použití základního "spawnu" vstupTisnov (asi 4. kolej?) není možné odjet "rovně" na hlavní trať, na odjezdu je stůj.
O tom vím. Trasy byly dělány ještě pro MSTS, kde stačilo přehodit výhybku a jelo se kamkoli. Také jsem tam měl problém odjet. To dělá to cestové návěstidlo. Nejlepší řešení je, udělat si vlastní trasu.

To není chyba trati :) Tato mašina by jinak byla ohňostroj, kdybys tuto lokomotivu zvednul na napětí 15kV 16 2/3 :) Ale i tak, jak se může rozjet, když nemá kompatibilní napěťovou soustavu. Možná to vývojářům uniklo.
ORCZSK ještě nebude připravené na koleje bez napětí a obávám se, že půjde jet všude, kde není trolej. Ale přitom by to šlo, všechny koleje bez troleje mají parametr. Ale už budu mlčet, aby mne zase Dan nezpucoval, že si tady vymýšlím zbytečnosti, které přece nepotřebujeme. :)

Back
Nahoře