Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Nejprve most, pak tam kde jsou ocelové napínáky a tohle je to místo v editoru asi u 4. ocelového stožáru: Doma to pak zkusím ve hře. Ale nedávno doma, když jsem jel v opačném směru, tak jsem ty větve v kolejích také viděl. Ale v editoru není žádná překážka. Proto jsem to nemohl najít.
strom.JPG

Že by klasika a věčný problém OR a skupin stromů. V OR jedeš větvema, ale MSTS editor je vše v pořádku. Tedy tam někde posunout tu kostičku mám dojem. Tehdá si toho měl povícero, než si to postupně poopravoval.

Že by klasika a věčný problém OR a skupin stromů.
Kdepak, problém jenom v MSTS. V Openrails máme přece ten zápis:
ORTSUserPreferenceForestClearDistance ( 2 )
ORTSUserPreferenceRemoveForestTreesFromRoads ( 1 )
To je od Icika. A ten zápis má zaručit, že žádný strom se nedostane ani do kolejí, ani do silnice. A doposud to všude fungovalo.

Kdepak, problém jenom v MSTS. V Openrails máme přece ten zápis:
ORTSUserPreferenceForestClearDistance ( 2 )
ORTSUserPreferenceRemoveForestTreesFromRoads ( 1 )
To je od Icika. A ten zápis má zaručit, že žádný strom se nedostane ani do kolejí, ani do silnice. A doposud to všude fungovalo.
To je původní funkce OR. Ne, moje. :)

Zdravím. Všiml jsem si, že minimálně u dvou kolejí ve stanici Praha Masarykovo, vlaky zastavují ještě před začátkem reálného nástupiště.

Přílohy

• Open Rails 2025-03-23 04-06-16.jpg
    Open Rails 2025-03-23 04-06-16.jpg
    532.7 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2025-03-23 04-08-21.jpg
    Open Rails 2025-03-23 04-08-21.jpg
    608.4 KB · Zobrazeno: 0
To bude místní problém mimo trať. Tady se nic neměnilo a označení kolejí tam normálně jsou.
To zelené je označení kolejí pro nástup cestujících a jak je vidět, vše je OK
koleje.jpg

To bude místní problém mimo trať. Tady se nic neměnilo a označení kolejí tam normálně jsou.
To zelené je označení kolejí pro nástup cestujících a jak je vidět, vše je OK
Zobrazit přílohu 42193
V tom případě se omlouvám za zbytečné plevelení. Označení nástupišť (konec a začátek) mám úplně stejně jak má být, přesto nevím proč se u mne tahle anomálie děje. Jedná se o koleje 3,4,5,6. Naštěstí už nějakou dobu funguje pod kódem 49xxx a 59xxx, možnost posunutí bodu zastavení vlaku, takže se to dá korigovat.

Přílohy

• Open Rails 2025-03-24 01-32-09.jpg
    Open Rails 2025-03-24 01-32-09.jpg
    318.7 KB · Zobrazeno: 1
  • Open Rails 2025-03-24 01-32-44.jpg
    Open Rails 2025-03-24 01-32-44.jpg
    479.7 KB · Zobrazeno: 1
  • Open Rails 2025-03-24 01-40-13.jpg
    Open Rails 2025-03-24 01-40-13.jpg
    579.5 KB · Zobrazeno: 1
Víš co to může dělat? Pokud je to traffic, a pokud nemáš ve šturcu (protože jsou to kusé koleje) jehlan posun zakázán (databázovou značku), ten traffic tam nepojede. A zastaví za poslední databázovou značkou před tou kolejí. Což v tomto případě jsou ty výhybky. Nevím, jak to bylo v MSTS, ale v tom OR se to může chovat takhle. Potvrdil mě to i Martin Mouka, to je znalec na tyhle věci, já jsem je chtěl před časem z tratě vyházet, a právě mě zastavil, protože by to v aktivitě vadilo pro provoz trafficu. Chce to vyzkoušet. Je velká pravděpodobnost, že to dělá tohle. Nedávno to řešili i v jiné trati tady na fóru.

V tom případě se omlouvám za zbytečné plevelení. Označení nástupišť (konec a začátek) mám úplně stejně jak má být, přesto nevím proč se u mne tahle anomálie děje. Jedná se o koleje 3,4,5,6. Naštěstí už nějakou dobu funguje pod kódem 49xxx a 59xxx, možnost posunutí bodu zastavení vlaku, takže se to dá korigovat.
Jinde ti zastavuje AI v pořádku?

Ale jestli Openrails má jiná pravidla, tak to nevím.
V MSTS stavěl vlak až u konce perónu, 2. modrá čára v editoru ve směru jízdy.
V OR a ORMG, staví vlak uprostřed, mezi 2 modrýma čárama.
V ORCZ, taktéž, ale lze použít kód pro AI a ten zastaví dle kódu buď za polovinou, nebo před ní a jde to určit přesně na metry, aby zastavil, kde přesně potřebuješ.

Jinde ti zastavuje AI v pořádku?
Jinde mi to, alespoň co jsem si vědom nedělá žádný problém, není samozřejmně v mojich silách to vyzkoušet úplně všude. Na zkoušku jsem dal příjezdovou trasu hráče na Masarykovo na 3.kolej a problém stejný jako u Al. Pokud zastavím až regulérně na nástupišti, tak jsem projel zastávku, protože 0 m do zastavení při příjezdu to ukazuje na samém začátku peronu.

Přílohy

• Open Rails 2025-03-24 07-55-34.jpg
    Open Rails 2025-03-24 07-55-34.jpg
    566.1 KB · Zobrazeno: 3
Hezký den.
Hmm, to má stejně i 310 v Opavě, trať DVK taky a OR, ani ORCZ s tím kdysi problémy neměl?

Na obrázku vidíme dvě nástupiště s nápisem "Jihlava". A pokud si pamatuji správně, tak ve skutečnosti má žst. Jihlava tato OBĚ DVĚ nástupiště (s nápisem "Jihlava") znatelně delší - ve hře je máme moc krátká. Běžně k nástupišti (jak stojí brejlovec) jezdil rychlík od Brna se 7 vagony (s přímým vozem z Košic) a k nástupišti se vešel celý, nyní ve hře se k této nástupní hraně vejde cca 6 vagonů. A vybavuji-li si to správně, tak u nástupiště (už si nepamatuji zda pravá, nebo levá hrana) úplně vlevo býval odstavený rychlík s Esem z Prahy, který přijížděl cca v 19:30 a měl 8 až 9 vagonů "béček" v pracovní dny, ale ten už přečníval.
Nástupiště (měřeno na mapy.com) má od hrany po hranu 194 m. Mělo by se tam vejít 7 klasických Béček a jedna mašina (počítám 26m na vůz). Před nástupištěm (na obou koncích) je náběh na přechod přes koleje. To slouží jako "rezerva" při přepřahu lokomotiv. Samotná 7. kolej je podle map dlouhá 346m od návěstidla k návěstidlu. Na 13. koleji stával rychlík na Prahu, ale nevzpomínám si, že by měl víc jak 7 vozů. To by opravdu výrazně přečníval.

V trati BP je délka koleje (měřeno shodně s případem výše) 282 m. Nástupiště má nějakých 175 m. Pohledem na mapy mají 2. i 3. nástupiště přibližně stejnou délku. V trati BP je 3. nástupiště výrazně kratší. Je otázka, zda nebyly mapové podklady deformované a jestli bude možné to jednoduše opravit.

Na obrázku vidíme dvě nástupiště s nápisem "Jihlava"
Lidi, neblbněte. Já jsem tyto modely nedělal. To musíte na modeláře původního projektu. Ale netuším, jestli něco tady nedělal Deterio.
Tedy tohle nepatří do hlášení chyb trati. Ostatně tohle není ani o modelech, ale opravdu jen funkčnosti trati nebo že něco levituje, atd.

Back
Nahoře