RicarCZ
Posunovač
Pracovní aktualizace s doplněnými skrytými návěstidly a opravami hlášených nedostatků.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

Tak v Solnici by měl být již dovolený posun do šturcu. Musel jsem, ale zrušit u těch skrytých návěstidel zatržítko "odjezdové" jinak byly na stůj, nevím jestli to má nějaký dálší vliv na funkci. V Holicích doplněno označení nástupiště, se skrytými návěstidly tam vůbec netuším, trať je řízená podle předpisu D3, kam a jaká vůbec použít...Ahoj.
Takže test Solnice:
Všechen pokus do šturcu, všechna návěstida na stůj bez ozvučení tabulátoru, takže jakoby nelinkované, dalí se projet, jako hráč, ale AI je neprojede.
Z 1. nástupiště do šturcu a pak ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Zobrazit přílohu 41181Zobrazit přílohu 41182
Směr Rchnov OK
Zobrazit přílohu 41183Zobrazit přílohu 41184
Od druhého nástupiště do šturcu, ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Zobrazit přílohu 41185Zobrazit přílohu 41186
Od druhého nástupiště, pokud není protaženo až za všechny výhybky, za to návěstidlo před Solnice zast., ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Zobrazit přílohu 41187Zobrazit přílohu 41188
Zde přes to návěstidlo před zastávkou a do nákladní koleje OK.
Zobrazit přílohu 41189Zobrazit přílohu 41190

Ale pokud použiješ Shift + F4, tak tím vyřešíš pouze ten konkrétní problém.Tím to vyřeším vše a bez námahy
![]()
Posun v Solnici funguje na výbornou. Super.Tak v Solnici by měl být již dovolený posun do šturcu. Musel jsem, ale zrušit u těch skrytých návěstidel zatržítko "odjezdové" jinak byly na stůj, nevím jestli to má nějaký dálší vliv na funkci. V Holicích doplněno označení nástupiště, se skrytými návěstidly tam vůbec netuším, trať je řízená podle předpisu D3, kam a jaká vůbec použít...
Jinak vše se mi velmi obtížně testuje v TM se při volné jízdě, ani v tz. aktivity modu, nezobrazují žádné návěsti všechny jsou jen šedé. zkoušeno na více verzích ORCZ/SK.
Zobrazit přílohu 41209

Opraveno, na stejném odkazu je k dispozici nová pracovní verze. Zkušebně jsem do Holic osadil skrytá návěstidla (snad to bude fungovat) a doplnil některé chybějící rychlostníky.Ahoj, tak další postřehy:
Nevím, ale je na to nějaká finta, psali to zde stavitelé tratí, jde o přejezd za Rychnovem nad Kněžnou, kde stojí auta v kolejích:
Zobrazit přílohu 41215
Další mnohe důležitěší, je stejný problém, jako byl v Týništi. Nyní v Borohrádku na vlečce. Opět Angličan a krátká kolej mezi výhybkama, takže háže chybnou trasu:
Zobrazit přílohu 41216
Tak a teď k těm Holicím, ano, vjezd je na lichoběžnikovou tabulku, ale stejně se musí doplnit skrytá návěstidla, jinak by jsi do stanice musel vjíždět vždy jako druhý vlak a to s pravděpodobností, že to nědy skončí pattem. Navíc třeba manipulák by jsi tam v životě nepodržel. Tohle je kvůli simulátoru a korektnímu chování křižování vlaku, prakticky nutné všude.
Zobrazit přílohu 41218
On ten peron má být velmi krátký, pouze na 810, s níčím větším se tam nepočítalo.Ajajaj, tak jsem to nestihl a už je venku aktualizace. Prosím tě, je ještě velmi krátké zaznačení perónu v Opočně směr Dobruška:
Zobrazit přílohu 41246Zobrazit přílohu 41247
O něco málo jsem to označení peronu prodloužil, více už není kam, ale to už nechám do následující aktualizace.Však, to mi je jasné, ale vleze tam sotva jeden M120.4. Což je hodbě málo. S tou 810 sólo, se tam vlezeš na milimetry. A když se řídíš tím sypaným perónem, tak bu tam ten M120.4 měl vejít 3x. Problém je, že to pak nechce v aktivitě po zastavení zabrat stanici. Musel jsem tam dojíždět na třikrát.Musíš u takových sypaných perónů a tak krátkých, trochu počítat s rezervou +/-. Jinaj je to o nervy a to jsem fakt zastavil , že jsem u toho sypaného perónu stál a nic.
![]()

Super, to bohatě postačí. fíra by měl při příjezdu od Dobrušky zastavit nejpozději před námezníkem a to sedí. Paráada a dák.O něco málo jsem to označení peronu prodloužil, více už není kam, ale to už nechám do následující aktualizace.
Zobrazit přílohu 41253
Není pravda. Vlaková cesta při vjezdu od Dobrušky končí až u koncovníku na 2. koleji před angličanem, takže fíra by měl správně zastavit až u peronu na 2. koleji.... fíra by měl při příjezdu od Dobrušky zastavit nejpozději před námezníkem a to sedí. ...