Hlášení chyb pro trať 042

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Takže test Solnice:
Všechen pokus do šturcu, všechna návěstida na stůj bez ozvučení tabulátoru, takže jakoby nelinkované, dalí se projet, jako hráč, ale AI je neprojede.
Z 1. nástupiště do šturcu a pak ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Solnice.jpgSolnice2.jpg

Směr Rchnov OK
Solnice3.jpgSolnice4.jpg

Od druhého nástupiště do šturcu, ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Solnice5.jpgSolnice6.jpg

Od druhého nástupiště, pokud není protaženo až za všechny výhybky, za to návěstidlo před Solnice zast., ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Solnice7.jpgSolnice8.jpg

Zde přes to návěstidlo před zastávkou a do nákladní koleje OK.
Solnice9.jpgSolnice10.jpg

Z nákladní koleje do šturcu, ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Solnice11.jpgSolnice12.jpg

Častolovice OK.

Posun Doudleby, směr Rokytnice, Letohrad, OK
Posun Doudleby směr Kostelec, stůj a nevím, zda je to správně, ve stavbě tratí se fakt nevyznám, ale jsou tam dvě návěstidla stejným směrem:
doudleby.jpg

Ale když je normální trasa až do Kostelce, tak se cesta postaví. Takže nefunguje jen posun při reversu za vekslema a opět hráč návěstidlo při objíždění projede, ale AI nikoliv.

Na trati Borohrádek - Moravany, ve stanici Holice, zaznačen pouze jeden perón. Dále taky chybí skrytá, kvůli křižování. Ano, stanice je optřena pouze lichoběžnikovou tabulkou, ale bohužel musí být stejně přerušení tras návěstidly.
holice.jpg

Ahoj.
Takže test Solnice:
Všechen pokus do šturcu, všechna návěstida na stůj bez ozvučení tabulátoru, takže jakoby nelinkované, dalí se projet, jako hráč, ale AI je neprojede.
Z 1. nástupiště do šturcu a pak ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Zobrazit přílohu 41181Zobrazit přílohu 41182

Směr Rchnov OK
Zobrazit přílohu 41183Zobrazit přílohu 41184

Od druhého nástupiště do šturcu, ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Zobrazit přílohu 41185Zobrazit přílohu 41186

Od druhého nástupiště, pokud není protaženo až za všechny výhybky, za to návěstidlo před Solnice zast., ať je postaveno kamkoliv na kteroukoliv kolej, stůj.
Zobrazit přílohu 41187Zobrazit přílohu 41188

Zde přes to návěstidlo před zastávkou a do nákladní koleje OK.
Zobrazit přílohu 41189Zobrazit přílohu 41190
Tak v Solnici by měl být již dovolený posun do šturcu. Musel jsem, ale zrušit u těch skrytých návěstidel zatržítko "odjezdové" jinak byly na stůj, nevím jestli to má nějaký dálší vliv na funkci. V Holicích doplněno označení nástupiště, se skrytými návěstidly tam vůbec netuším, trať je řízená podle předpisu D3, kam a jaká vůbec použít...

Jinak vše se mi velmi obtížně testuje v TM se při volné jízdě, ani v tz. aktivity modu, nezobrazují žádné návěsti všechny jsou jen šedé. zkoušeno na více verzích ORCZ/SK.

Open Rails 2025-01-06 12-44-36.jpg

TM myslím zprovozníš, Alt+F4. Jinak moc dík. Ta trať je fakt nádherná a byla by velká škoda, kdyby kolaboval AI provoz. Jinak ohl. návěstidel, co jak, tomu nerozumím ani za mák. Buď v aktivitě funguje, nebo ne. :-)

Tak když postaví trasu, tak v TM vidí přehledněji co mu svítí ne. Tím to je jednoduhší na odhalení chyb.

Tak v Solnici by měl být již dovolený posun do šturcu. Musel jsem, ale zrušit u těch skrytých návěstidel zatržítko "odjezdové" jinak byly na stůj, nevím jestli to má nějaký dálší vliv na funkci. V Holicích doplněno označení nástupiště, se skrytými návěstidly tam vůbec netuším, trať je řízená podle předpisu D3, kam a jaká vůbec použít...

Jinak vše se mi velmi obtížně testuje v TM se při volné jízdě, ani v tz. aktivity modu, nezobrazují žádné návěsti všechny jsou jen šedé. zkoušeno na více verzích ORCZ/SK.

Zobrazit přílohu 41209
Posun v Solnici funguje na výbornou. Super.

Ahoj, tak další postřehy:
Nevím, ale je na to nějaká finta, psali to zde stavitelé tratí, jde o přejezd za Rychnovem nad Kněžnou, kde stojí auta v kolejích:
prejezdrychnov.jpg

Další mnohe důležitěší, je stejný problém, jako byl v Týništi. Nyní v Borohrádku na vlečce. Opět Angličan a krátká kolej mezi výhybkama, takže háže chybnou trasu:
borohr_angl.jpg

Tak a teď k těm Holicím, ano, vjezd je na lichoběžnikovou tabulku, ale stejně se musí doplnit skrytá návěstidla, jinak by jsi do stanice musel vjíždět vždy jako druhý vlak a to s pravděpodobností, že to nědy skončí pattem. Navíc třeba manipulák by jsi tam v životě nepodržel. Tohle je kvůli simulátoru a korektnímu chování křižování vlaku, prakticky nutné všude.
holice_nav.jpg

Ahoj, tak další postřehy:
Nevím, ale je na to nějaká finta, psali to zde stavitelé tratí, jde o přejezd za Rychnovem nad Kněžnou, kde stojí auta v kolejích:
Zobrazit přílohu 41215

Další mnohe důležitěší, je stejný problém, jako byl v Týništi. Nyní v Borohrádku na vlečce. Opět Angličan a krátká kolej mezi výhybkama, takže háže chybnou trasu:
Zobrazit přílohu 41216

Tak a teď k těm Holicím, ano, vjezd je na lichoběžnikovou tabulku, ale stejně se musí doplnit skrytá návěstidla, jinak by jsi do stanice musel vjíždět vždy jako druhý vlak a to s pravděpodobností, že to nědy skončí pattem. Navíc třeba manipulák by jsi tam v životě nepodržel. Tohle je kvůli simulátoru a korektnímu chování křižování vlaku, prakticky nutné všude.
Zobrazit přílohu 41218
Opraveno, na stejném odkazu je k dispozici nová pracovní verze. Zkušebně jsem do Holic osadil skrytá návěstidla (snad to bude fungovat) a doplnil některé chybějící rychlostníky.

Ajajaj, tak jsem to nestihl a už je venku aktualizace. Prosím tě, je ještě velmi krátké zaznačení perónu v Opočně směr Dobruška:
Opocno.jpgOpocno2.jpg

Však, to mi je jasné, ale vleze tam sotva jeden M120.4. Což je hodbě málo. S tou 810 sólo, se tam vlezeš na milimetry. A když se řídíš tím sypaným perónem, tak bu tam ten M120.4 měl vejít 3x. Problém je, že to pak nechce v aktivitě po zastavení zabrat stanici. Musel jsem tam dojíždět na třikrát. :-) Musíš u takových sypaných perónů a tak krátkých, trochu počítat s rezervou +/-. Jinaj je to o nervy a to jsem fakt zastavil , že jsem u toho sypaného perónu stál a nic. :-)

Však, to mi je jasné, ale vleze tam sotva jeden M120.4. Což je hodbě málo. S tou 810 sólo, se tam vlezeš na milimetry. A když se řídíš tím sypaným perónem, tak bu tam ten M120.4 měl vejít 3x. Problém je, že to pak nechce v aktivitě po zastavení zabrat stanici. Musel jsem tam dojíždět na třikrát. :) Musíš u takových sypaných perónů a tak krátkých, trochu počítat s rezervou +/-. Jinaj je to o nervy a to jsem fakt zastavil , že jsem u toho sypaného perónu stál a nic. :)
O něco málo jsem to označení peronu prodloužil, více už není kam, ale to už nechám do následující aktualizace.
Snímek obrazovky 2025-01-09 163700.jpg

... fíra by měl při příjezdu od Dobrušky zastavit nejpozději před námezníkem a to sedí. ...
Není pravda. Vlaková cesta při vjezdu od Dobrušky končí až u koncovníku na 2. koleji před angličanem, takže fíra by měl správně zastavit až u peronu na 2. koleji.

Back
Nahoře