Hlášení chyb pro trať 042

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Není pravda. Vlaková cesta při vjezdu od Dobrušky končí až u koncovníku na 2. koleji před angličanem, takže fíra by měl správně zastavit až u peronu na 2. koleji.
Při pravidelném provozu, se vždy s 810 zastavovalo u toho krátkého peronu na koleji 2a. Na 2. kolej se zajíždělo až v nedávné době. Jak tam jezdí jen jeden pár vlaků.

Při pravidelném provozu, se vždy s 810 zastavovalo u toho krátkého peronu na koleji 2a. Na 2. kolej se zajíždělo až v nedávné době. Jak tam jezdí jen jeden pár vlaků.
Jo, to nerozporuju, dřív s jednalo o staniční kolej 2a (dnes je to záhlaví). Ale přesto i předtím byl konec vlakové cesty až před tím angličanem. ;)

Není pravda. Vlaková cesta při vjezdu od Dobrušky končí až u koncovníku na 2. koleji před angličanem, takže fíra by měl správně zastavit až u peronu na 2. koleji.
Ale to je nyní ne? Když bylo po staru a fungovalo to sypané nástupiště v odbočce, tak motoráky stavěly tam. Nebo ne? I když teď tam už osobní doprava nejezdí vůbec, co jsem koukal do jř.

Ahoj. Ještě, že jsem před "výkopem". mám na mysli start aktivity přrf vydáním, zkontroloval Moravany. Skončil bych pattem před koncem aktivity asi po 7 hodinách. :) Neobjel bych soupravu. Nepustí mne návěstidlo do toho krátkého šturcu u hlavní tratě. Posun by při objezdu přívěsáku určitě nejel na koleje koridoru. Tím bych moc prosil o zprovoznění:

moravany.jpg

A pokud to nebude problém zprovoznit i tohodle trpaslíka, ale to jen kdyb...
moravany2.jpg

Ahoj. Ještě, že jsem před "výkopem". mám na mysli start aktivity přrf vydáním, zkontroloval Moravany. Skončil bych pattem před koncem aktivity asi po 7 hodinách. :) Neobjel bych soupravu. Nepustí mne návěstidlo do toho krátkého šturcu u hlavní tratě. Posun by při objezdu přívěsáku určitě nejel na koleje koridoru. Tím bych moc prosil o zprovoznění:

Zobrazit přílohu 41259

A pokud to nebude problém zprovoznit i tohodle trpaslíka, ale to jen kdyb...
Zobrazit přílohu 41260
Odpoledne, jak budu u pc, se na to podívám, ale pamatuji si, že to návěstidlo jsem linkoval na obě kusé koleje, jako posun dovolen.
Zatím by to šlo vyřešit přes TAB pro jízdu proti stůj.
S tím trpaslíkem je zatím problém, nemám v trati žádné funkční varianty návěstidel pro posun, jedině že by někdo poradil, jak je doplnit.

Jde to ochcat, jedině tak, že tam dáš Loose Consist servis 2 úplně do šturcu a pak lze projet proti stůj.

Na ten šturec se musí umístit databázová značka "Sturc". Je v nabídce návěstidel. Čevený jehlan a je u něj návěst posun zakázán. Ta se dá schovat do země, pokud model šturcu tuto návěst obsahuje. Když odjezdové návěstidlo nalinkuju do toho šturcu, bílé světlo - posun dovolen, návěstidlo ten šturec vidí jako další návěstidlo a pustí vás do tohoto úseku. Když tam značka není, je to jako konec koleje bez ničeho a návěstidlo v OR tam cestu nepostaví. To samé je v případě, že potřebujete poslat traffic na trať, kde je jen postavený kousek, aby bylo vidět, že nějaká kolej odbíhá. Na konec tohoto kousku tratě je potřeba umístit návěstidlo nalinkované na volno, klacek se může schovat pod zem. Jinak tam traffic určitě nepojede.

Na ten šturec se musí umístit databázová značka "Sturc". Je v nabídce návěstidel. Čevený jehlan a je u něj návěst posun zakázán. Ta se dá schovat do země, pokud model šturcu tuto návěst obsahuje. Když odjezdové návěstidlo nalinkuju do toho šturcu, bílé světlo - posun dovolen, návěstidlo ten šturec vidí jako další návěstidlo a pustí vás do tohoto úseku. Když tam značka není, je to jako konec koleje bez ničeho a návěstidlo v OR tam cestu nepostaví. To samé je v případě, že potřebujete poslat traffic na trať, kde je jen postavený kousek, aby bylo vidět, že nějaká kolej odbíhá. Na konec tohoto kousku tratě je potřeba umístit návěstidlo nalinkované na volno, klacek se může schovat pod zem. Jinak tam traffic určitě nepojede.
Teď to zkouším a nefunguje, když dám nakonec koleje dat. značku "sturc" tak mám stejně návěstidlo na stůj. Je to vlastně úplně stejný problém jako v Solnici, kde jsem to vyřešil skrytým návěstidlem nalinkovaném na "posun dovolen" zde v Moravanech mi to též takto funguje.
Nevím co tedy dělám špatně na té dat. značce "sturc" žádné linkování funkční nemám. Nebo to můžu nechat takto, se skrytým trpaslíkem.
Snímek obrazovky 2025-01-10 162939.jpg
Snímek obrazovky 2025-01-10 162853.jpg

Obráceně ne. To by měl obráceně i tu návěst. Tak tam zkus šupnout Se trpaslíka, nalinkuj ho jako že nehlídá obsazení úseku. A návěstidlo hoď pod zem. To by taky mohlo pomoct. Ale odjezdové návěstidlo tam musíš mít na tu kolej nalinkované jako posun. Tam je vazba na třicetikilometrovou rychlost.

Obráceně ne. To by měl obráceně i tu návěst. Tak tam zkus šupnout Se trpaslíka, nalinkuj ho jako že nehlídá obsazení úseku. A návěstidlo hoď pod zem. To by taky mohlo pomoct. Ale odjezdové návěstidlo tam musíš mít na tu kolej nalinkované jako posun. Tam je vazba na třicetikilometrovou rychlost.
Trpaslík je na tom druhém obrázku, jen je schovaný pod zem, je nalinkovaný na "Posun bez linku" a tak to funguje, odjezdové návěstidlo je ve všech případech nalinkované na posun pro danou kolej. Se návěstidla, nemám v trati vůbec jako funkční verze, pouze nefunkční.

Poprosím o aktivaci 100 km/h z Týníště do HK, jedu z druhé koleje. Pak ti lítaj stromy v pravo ve směru do Pardubic u zastávky Čeperka. Děkuji.

Poprosím o aktivaci 100 km/h z Týníště do HK, jedu z druhé koleje. Pak ti lítaj stromy v pravo ve směru do Pardubic u zastávky Čeperka. Děkuji.
Byl tam zapomenutý rychlostník 100 km/h při odjezdu z Týniště, tak již doplněno.
Stromy u Čeperky usazeny zpět do země. :)
Snímek obrazovky 2025-01-19 131212.jpg

Při jízdě na velmi krásné lokálce 042 z Martinic v Krkonoších do Rokytnice nad Jizerou, je kousek za stanicí "Víchová nad Jizerou" návěst 20, ale na traťovém monitoru pořád 50, až za druhým přejezdem skočí v souladu s návěstí 45. Naopak hned za stanicí "Poniklá zastávka" je návěst 45, ale na traťovém monitoru 20 až téměř do stanice "Jablonec nad Jizerou Hradsko".

Při jízdě na velmi krásné lokálce 042 z Martinic v Krkonoších do Rokytnice nad Jizerou, je kousek za stanicí "Víchová nad Jizerou" návěst 20, ale na traťovém monitoru pořád 50, až za druhým přejezdem skočí v souladu s návěstí 45. Naopak hned za stanicí "Poniklá zastávka" je návěst 45, ale na traťovém monitoru 20 až téměř do stanice "Jablonec nad Jizerou Hradsko".
Opraveno, rychlosti zapsány do TM.

Podobný problém na trati 041 z Libuně směr Jičín, na konci stanice Libuň návěst 60, ale na TM pořád 40 až před zastávku Železnice

Back
Nahoře