CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Inak ešte by som mal jednu vec.Ak si stiahnete z webu súbor ORCZSK vo verzii 1.9.0,klasicky rozbalíte,spustíte,program vám ponúkne aktualizáciu,ktorá síce prebehne,ale objaví sa chybová hláška aktualizácie a program zostane v povodnej verzii 1.9.0.Šlo by to nejak opraviť???Zobrazit přílohu 41266
Nerozumím, proč se to děje a zřejmě to bude souviset s verzí Windows a nastaveném účtu s oprávněním.
Mám normální Windows 11 Pro, 24H2 a základní pakl stáhnu, vybalím pomocí WinRAR a jen spustím OpenRails.exe. Povolím mu přístup odklikáním tabulek, co na mě vyskočí a normálně se aplikace zaktualizuje na 1.9.31.

Nejspíš je tam taky špetka uživatelské zbrklosti a neporozumění. Zkuste Windows občas restartovat a nebo si ve správci úloh zkontrolujte, jestli vám už neběží OpenRails.exe alias Runactvivity.exe na pozadí.

Vyřešeno, ano pojeb.né widle, udělaly si na pozadí aktualizaci a držely nějaký soubor v knihovnách. Po restartu počítače vše jede. Se fakt po.... :)

Tak když mi spadl kámen ze srdce, s tím spuštěním. Tak zpět k tomu AI. Já vlastně v tomto případě nepoznám, zda je po opuštění hráčem drží zadaný čas u platformy perónu. Poněvač doposunuje k tomuto perónu a je hned za 2. modrou čárou perónu WP s podržením a za ním revers. Zadaná je 1. stanice v nabádce a tím otevře dveře, ale na revers jej vlastně pustí až WP.
AI.jpg

Jenže pára s historickým vlakem v Týništi?
Přijedu na AI páře z Doudleb, já mám coby hráč revers, AI trasa jede dál směr HK. Přesednu zpět do M120.4 Odvěsím se od AI a ač má AI nadefinovaný čas u perónu do 16:04, naloží jakoby paxe a jede hned pryč do Hradce. Zae ji musím podržet přes WP. Takže nerespektuje po opuštění hráčem čas u nástupiště. To jen pro info, jde ji podržet tím WP.
hist_odo_022.jpg

I když jsem si vzpoměl, že tam byl kdysi nějaký zádrhel. Ale tu Regínu mi teď odpísk výpravčí, takže ta po posunu normâlně dodržuje. Ta pára jede po odvěšení jako AI dál do HK nspřímo. Uvidím v Týništi.

Šlo. Odinstaluj / smaž stávající verzi, nainstaluj nějakou starší, pokud ji máš v záloze nebo ještě lépe základní 1.9.0. Spusť a po dotazu na aktualizaci ji proveď. Mělo by to být OK. Taky jsem to měl mezi 1.9.30 a 1.9.31 a tenhle postup pomohl.
Venny,mne ide o to,že ak si to bude chcieť stiahnuť niekto nový,kto to ORCZSK vyskúšať,tak toto presne ho odradí a povie si,tak toto je nejaký shit,nemalo by to byť v poriadku?Ja som to presne urobil tak,ako to popisuješ.Píšem ešte raz,že si stiahneš verziu 1.9.0 a po aktualizácii zostane verzia 1.9.0

Evidentne kod nesie v sebe nejakú chybu s AI ,pretože síce už po odvesení loko ORCZSK nepadá,ale po tom odvesení sa mi 131 s vozmi drhne po koľajach a vydáva divné zvuky,skúsim pokračovať v jazde v aktivite,či to robia i ostatné AI po tom odvesení,alebo len tento jeden konkrétny vo videu.Ale už len to,že sa stiahnuté ORCZSK z webu nedá aktualizovať,budí vo mne nejaké podozrenie.Ale skúsim ešte pohľadať,či som niekde neurobil chybu ja,pretože som známy tým,že občas niečo poseriem,ale táto aktivitka i s tým consistom 131 a vag vo videu fungovala do verzie 1.9.0

EDIT: Teraz ma napadlo,či ten consist 131 náklad nezastavuje v zastávke ako osobný vlak,pretože neďaleko a presne v tom mieste vo videu,kde 131 náklad nachvilku zastaví,potom sa pohne a pokračuje je zastávka a v tom pathe nie je žiadny bod čakania....divné.....

Mustang: Já ti to povím úplně jinak. Stáhl jsem si základní verzi v archivu 7z, normálně rozbalil a zkusil (používám na to nadstavbu Total Commanderu + archivační programy WinRAR a 7zip, s asociací podle typu archivu (co má rozbalovat WinRAR a co 7zip). Po stažení jakéhokoliv archivu se pak už nestarám, čím jej rozbalit. V Total Commanderu dám pouze "Rozbalit" a kam a ten už sám určí, čím to provede. Žádný problém, pokud je archiv sloučen s některým z archivátorů.
Po rozbalení základní OR-CS 1.9.0. jsem zkusil její funkčnost a tak jak byla, jsem ji zabalil pro SVÉ potřeby ve formátu RAR. Tento archív nikde nešířím a nikomu jej neposílám, aby nevznikla mýlka. Nemám s tím sebemenší problém s OR uvést při nějaké chybě do pořádku. Po rozbalení ho spustím, nechám aktualizovat na stávající verzi a funguju. Už od verze 1.7.0.
Také bych doporučil mít po ruce čas od času provedenou zálohu některé provozované verze - např. 1.9.30, ale to je úplně jedno. Nikdo není dokonalý a tak se může stát, že aktualizovaná verze vykazuje zásadní chyby a nelze ji spustit vůbec a pak se musí čekat, až Icik chybu napraví - a snaží se o to promptně, budiž mu ke cti. Což je samozřejmě nějaké čekání. Pokud sáhnu po verzi, která je pozadu např. o 10 aktualizací, jsem na tom teoreticky lépe, než když budu chtít provozovat přímo základ. Ony totiž čas od času proběhnou zásadní úpravy OR-CS a se základní verzí bych mohl mít smůlu. Zálohování průběžné je věcí každého uživatele, jak často a KDY se rozhodne ji provádět, ale rozhodně by to mělo být pokaždé, když je ohlášena zásadní změna, např. aktualizace Packů.
Mustangu, na závěr. Tenhle způsob nikomu nevnucuji, je na každém, jak si to vymyslí. Ze mě trochu mluví i zafixované zvyky, protože dlouhá léta jsem dělal konstruktéra a projektanta, později i programátora zkušebních testerů a tam to muselo být vše přehledně a dosažitelně uloženo a zálohováno. Protože samozřejmě - staré HDD dokázaly být někdy mrchy a obsluhující lidičky uměli leckdy jen základní úkony s PC.

Venny,mne ide o to,že ak si to bude chcieť stiahnuť niekto nový,kto to ORCZSK vyskúšať,tak toto presne ho odradí a povie si,tak toto je nejaký shit,nemalo by to byť v poriadku?
Komu tohle ještě zlobí? Na rovinu nemohu za to, že to někomu na jeho specifické sestavě a s jeho systémem nebude zlobit. Nejsme velké vývojářské studio a nedostáváme za to absolutně nic a proto není v mých silách ladit vše každému na jeho míru. :rolleyes:

Evidentne kod nesie v sebe nejakú chybu s AI ,pretože síce už po odvesení loko ORCZSK nepadá,ale po tom odvesení sa mi 131 s vozmi drhne po koľajach a vydáva divné zvuky,skúsim pokračovať v jazde v aktivite,či to robia i ostatné AI po tom odvesení,alebo len tento jeden konkrétny vo videu.Ale už len to,že sa stiahnuté ORCZSK z webu nedá aktualizovať,budí vo mne nejaké podozrenie.Ale skúsim ešte pohľadať,či som niekde neurobil chybu ja,pretože som známy tým,že občas niečo poseriem,ale táto aktivitka i s tým consistom 131 a vag vo videu fungovala do verzie 1.9.0
Tady je evidentní, že některé vozy vykolejily a nějak blbě se stočily. Ale proč?

Mustang: Já ti to povím úplně jinak. Stáhl jsem si základní verzi v archivu 7z, normálně rozbalil a zkusil (používám na to nadstavbu Total Commanderu + archivační programy WinRAR a 7zip, s asociací podle typu archivu (co má rozbalovat WinRAR a co 7zip). Po stažení jakéhokoliv archivu se pak už nestarám, čím jej rozbalit. V Total Commanderu dám pouze "Rozbalit" a kam a ten už sám určí, čím to provede. Žádný problém, pokud je archiv sloučen s některým z archivátorů.
Po rozbalení základní OR-CS 1.9.0. jsem zkusil její funkčnost a tak jak byla, jsem ji zabalil pro SVÉ potřeby ve formátu RAR. Tento archív nikde nešířím a nikomu jej neposílám, aby nevznikla mýlka. Nemám s tím sebemenší problém s OR uvést při nějaké chybě do pořádku. Po rozbalení ho spustím, nechám aktualizovat na stávající verzi a funguju. Už od verze 1.7.0.
Také bych doporučil mít po ruce čas od času provedenou zálohu některé provozované verze - např. 1.9.30, ale to je úplně jedno. Nikdo není dokonalý a tak se může stát, že aktualizovaná verze vykazuje zásadní chyby a nelze ji spustit vůbec a pak se musí čekat, až Icik chybu napraví - a snaží se o to promptně, budiž mu ke cti. Což je samozřejmě nějaké čekání. Pokud sáhnu po verzi, která je pozadu např. o 10 aktualizací, jsem na tom teoreticky lépe, než když budu chtít provozovat přímo základ. Ony totiž čas od času proběhnou zásadní úpravy OR-CS a se základní verzí bych mohl mít smůlu. Zálohování průběžné je věcí každého uživatele, jak často a KDY se rozhodne ji provádět, ale rozhodně by to mělo být pokaždé, když je ohlášena zásadní změna, např. aktualizace Packů.
Mustangu, na závěr. Tenhle způsob nikomu nevnucuji, je na každém, jak si to vymyslí. Ze mě trochu mluví i zafixované zvyky, protože dlouhá léta jsem dělal konstruktéra a projektanta, později i programátora zkušebních testerů a tam to muselo být vše přehledně a dosažitelně uloženo a zálohováno. Protože samozřejmě - staré HDD dokázaly být někdy mrchy a obsluhující lidičky uměli leckdy jen základní úkony s PC.
Ešte raz opakujem,ja som nemal problém aktualizovať,ale musel som aktualizovať zo staršej verzie,než 1.9.0 pretože som tu zálohu staršej verzie mal,ale teraz si prestav,že si oficiálne vydanú verziu 1.9.0 na webe,ktorá by mala byť v cajku(preto je asi na webe) stiahne niekto nový,ktorý aj nie je nejaký pc analfabet.V návode nie je nič o nadstavbe total comanderu ,ani o zabalování do rar a následnom rozbalovaní,chápeš to?Do verzie 1.9.0 si si proste stiahol ORCZSK,rozbalil ho vo 7zip,zložku presunul na disk,urobil zástupcu na plochu,spustil,hra sa aktualizovala podla volby a šlo sa ďalej.

Tady je evidentní, že některé vozy vykolejily a nějak blbě se stočily. Ale proč?
Skúsim ešte pohladat chybu niekde u seba,vymenit vozy,hodím tam oficiálne vydané z webu,asi mám nejaký problém z vozmi z dob msts,ale skúsim urobit nový path a uvidí sa,zabere mi to čas,tak sa ozvem trochu neskor.....
Do toho odvesenia fungujú AI consisty normálne,alebo može byt asi problém z ročným obdobím (zimou),kde sa ťažký AI vlak (30 vozov uhlia)robzbieha bez postrku,može to byť tým?
Komu tohle ještě zlobí? Na rovinu nemohu za to, že to někomu na jeho specifické sestavě a s jeho systémem nebude zlobit. Nejsme velké vývojářské studio a nedostáváme za to absolutně nic a proto není v mých silách ladit vše každému na jeho míru. :rolleyes:
Ja ti nič nevyčítam,len sa snažím nájsť chybu najprv u seba,pretože tá trat ZSR 191-193 je veľmi špecifická,len ma napadlo,či to nebude mať súvis s Danovým AI ,kde mu nerešpektuje AI os.vlak určený jízdní řád a mne ten náklad zastavuje v zastávke ako osobný vlak...

Tak jsem pěkný kokot. :) AI v týništi má čas odjezdu v platformě nástupiště 15:02:00, má být 16:02:00. Vůbec jsem si toho nevšimnul, až teď. Ach joooo. Takže tohle až při druhém testu. Ale štve mně to "mstsácké" rozbíjení zastavení v následné stanici při objíždění soupravy, kdy na druhám reversu, se zabere následná stanice jako projetá, může být i na kilometry daleko.

1 revers je samozřejmě za výhybkama na 2. straně nádraží. tento 2. revers rozbije zastavení v následné stanici a to všude, i při objezdu v Moravanech:
projeta_stanice.jpgprojeta_stanice2.jpgprojeta_stanice3.jpg

A teď už vůbec nechápu, po load po odvěšení od AI mi cetující vytupují ze soupravy, ale nechtějí nastoupit... Je to celé nějaké čudné.
paxi.jpg

Nerozumím, proč se to děje a zřejmě to bude souviset s verzí Windows a nastaveném účtu s oprávněním.
Mám normální Windows 11 Pro, 24H2 a základní pakl stáhnu, vybalím pomocí WinRAR a jen spustím OpenRails.exe. Povolím mu přístup odklikáním tabulek, co na mě vyskočí a normálně se aplikace zaktualizuje na 1.9.31.

Nejspíš je tam taky špetka uživatelské zbrklosti a neporozumění. Zkuste Windows občas restartovat a nebo si ve správci úloh zkontrolujte, jestli vám už neběží OpenRails.exe alias Runactvivity.exe na pozadí.
Tohle se Iciku často stává, když máš jinou verzi Windows než je verze Home.
Já sám mám v herním PC Windows 10 ve verzi Pro (viz podpis), a párkrát se mi stalo, že OS změnil oprávnění účtů ve složce s Open Rails, takže si instalátor Open Rails ani neškrtl. To se ale dá snadno opravit. Stačí jít v možnostech složky, kde je uložený Open Rails, do kolonky "zabezpečení," změnit oprávnění účtů tak, aby byl povolen zápis do složky, a aktualizace už zase šli.

Home verze je očesaná. Nevím, ale normální věci i točení CD ve studiu, pokud se nepracuje s "mekintošem", tak se tvoří na systému Profesional.

Tak jsem pěkný kokot. :) AI v týništi má čas odjezdu v platformě nástupiště 15:02:00, má být 16:02:00. Vůbec jsem si toho nevšimnul, až teď. Ach joooo. Takže tohle až při druhém testu. Ale štve mně to "mstsácké" rozbíjení zastavení v následné stanici při objíždění soupravy, kdy na druhám reversu, se zabere následná stanice jako projetá, může být i na kilometry daleko.

1 revers je samozřejmě za výhybkama na 2. straně nádraží. tento 2. revers rozbije zastavení v následné stanici a to všude, i při objezdu v Moravanech:
Zobrazit přílohu 41280Zobrazit přílohu 41281Zobrazit přílohu 41282
Jedno řešení by bylo, aby se stanice nepřepínaly hned, jakmile se rozjíždíš ze zastávky. Zkusil jsem udělat to, aby se přepl odjezd a tudíž i stanice až po vzdálení od stanice a to 500 m. To by mělo stačit pro všechny možné posuny a obraty. Je to v update.

Back
Nahoře