Mustang: Já ti to povím úplně jinak. Stáhl jsem si základní verzi v archivu 7z, normálně rozbalil a zkusil (používám na to nadstavbu Total Commanderu + archivační programy WinRAR a 7zip, s asociací podle typu archivu (co má rozbalovat WinRAR a co 7zip). Po stažení jakéhokoliv archivu se pak už nestarám, čím jej rozbalit. V Total Commanderu dám pouze "Rozbalit" a kam a ten už sám určí, čím to provede. Žádný problém, pokud je archiv sloučen s některým z archivátorů.
Po rozbalení základní OR-CS 1.9.0. jsem zkusil její funkčnost a tak jak byla, jsem ji zabalil pro SVÉ potřeby ve formátu RAR. Tento archív nikde nešířím a nikomu jej neposílám, aby nevznikla mýlka. Nemám s tím sebemenší problém s OR uvést při nějaké chybě do pořádku. Po rozbalení ho spustím, nechám aktualizovat na stávající verzi a funguju. Už od verze 1.7.0.
Také bych doporučil mít po ruce čas od času provedenou zálohu některé provozované verze - např. 1.9.30, ale to je úplně jedno. Nikdo není dokonalý a tak se může stát, že aktualizovaná verze vykazuje zásadní chyby a nelze ji spustit vůbec a pak se musí čekat, až Icik chybu napraví - a snaží se o to promptně, budiž mu ke cti. Což je samozřejmě nějaké čekání. Pokud sáhnu po verzi, která je pozadu např. o 10 aktualizací, jsem na tom teoreticky lépe, než když budu chtít provozovat přímo základ. Ony totiž čas od času proběhnou zásadní úpravy OR-CS a se základní verzí bych mohl mít smůlu. Zálohování průběžné je věcí každého uživatele, jak často a KDY se rozhodne ji provádět, ale rozhodně by to mělo být pokaždé, když je ohlášena zásadní změna, např. aktualizace Packů.
Mustangu, na závěr. Tenhle způsob nikomu nevnucuji, je na každém, jak si to vymyslí. Ze mě trochu mluví i zafixované zvyky, protože dlouhá léta jsem dělal konstruktéra a projektanta, později i programátora zkušebních testerů a tam to muselo být vše přehledně a dosažitelně uloženo a zálohováno. Protože samozřejmě - staré HDD dokázaly být někdy mrchy a obsluhující lidičky uměli leckdy jen základní úkony s PC.