Mustang
Cestující
Vyriešil som to novým pathom a do consistu som pridal postrk a 131s nákladom,35 vagonami uhlia a postrkom normálne odišiel.Tady je evidentní, že některé vozy vykolejily a nějak blbě se stočily. Ale proč?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Vyriešil som to novým pathom a do consistu som pridal postrk a 131s nákladom,35 vagonami uhlia a postrkom normálne odišiel.Tady je evidentní, že některé vozy vykolejily a nějak blbě se stočily. Ale proč?
Keď mne MSTS dal vyhražné hlásenie , že som nedal zvukové znamenie na nechránenom priecestí, tak by to ORCZ mohol povedať aj AI vlakom.Jak to má AI poznat, že se blíží ke křížům?
V kódu nic takového není a vůbec netuším, jak to tenkrát v MSTSbinu bylo.Keď mne MSTS dal vyhražné hlásenie , že som nedal zvukové znamenie na nechránenom priecestí, tak by to ORCZ mohol povedať aj AI vlakom. Definíciu nechránených priecestí máme v tratiach ešte z čias MSTS.
Mne to robilo to isté a vyriešil som to tak, že som len proste zmazal staršiu verziu z PC a stiahol archív nanovo z webu, rozbalil to ale pomocou winraru a už to šľape jak máTohle se Iciku často stává, když máš jinou verzi Windows než je verze Home.
Já sám mám v herním PC Windows 10 ve verzi Pro (viz podpis), a párkrát se mi stalo, že OS změnil oprávnění účtů ve složce s Open Rails, takže si instalátor Open Rails ani neškrtl. To se ale dá snadno opravit. Stačí jít v možnostech složky, kde je uložený Open Rails, do kolonky "zabezpečení," změnit oprávnění účtů tak, aby byl povolen zápis do složky, a aktualizace už zase šli.
Šlo. Odinstaluj / smaž stávající verzi, nainstaluj nějakou starší, pokud ji máš v záloze nebo ještě lépe základní 1.9.0. Spusť a po dotazu na aktualizaci ji proveď. Mělo by to být OK. Taky jsem to měl mezi 1.9.30 a 1.9.31 a tenhle postup pomohl.
Ahoj mi to co píše kolega Mustang dělá taky a už delší dobu při každé aktualizaci.Odstranit to umím jen by mne zajímalo proč to dělá při každé aktualizci a popř . jestli nedělám něco špatně já???Předem dík za radu.IvošŠlo. Odinstaluj / smaž stávající verzi, nainstaluj nějakou starší, pokud ji máš v záloze nebo ještě lépe základní 1.9.0. Spusť a po dotazu na aktualizaci ji proveď. Mělo by to být OK. Taky jsem to měl mezi 1.9.30 a 1.9.31 a tenhle postup pomohl.

Tohle dělá přerušena a nedokončená aktualizace nebo otevření jiné, ještě další instance OpenRails nebo jeho podpůrných programů jako třeba Trackviewer v době aktualizace. Vylučte složku OpenRailsCZSK z kontroly antiviru i toho antiviru Windows. Před aktualizací dbejte na kompletní uzavření OpenRailsCZSK i s jeho podpůrnými programy.Ahoj mi to co píše kolega Mustang dělá taky a už delší dobu při každé aktualizaci.Odstranit to umím jen by mne zajímalo proč to dělá při každé aktualizci a popř . jestli nedělám něco špatně já???Předem dík za radu.IvošZobrazit přílohu 41315
O tomhle nevím, co si mám myslet. Zkouším aktivity a každá funguje ok.Hezký večer, kolegové vláčkaři. Mám takovou věc - nikde jsem nezaznamenal, že už by někdo zmiňoval něco podobného, tak to píšu sem. Zničehonic se hra chová divně: na dosud bez problémů fungujících aktivitách, jak ze staré dílny MSTS, tak dělané přímo pro ORCZ, začaly se zasekávat vlaky, které měly projet, aby hráči uvolnily trasu (typicky u výluk a přejíždění na druhou TK), nebo návěsti, respektive výhybky, které se měly přehodit, ale nepřehodí. Aktivita se tím stává nedohratelnou a jediná změna, se kterou tohle chování koreluje, jsou poslední aktualizace, které si program stahuje, od začátku kalendářního roku. Takže se chci zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Anebo jestli se při aktualizacích nějak sahalo do chování výhybek a návěstidel, nebo čehokoliv, co by popsané chování mohlo vysvětlit.
Paths jsem kontroloval přes Trackviewer, nikde žádná viditelná chyba, žádný chybný waypoint u inkriminovaných tras. Je to záhada a velmi frustrující.
Moooc děkuji za vysvětlení .IvošTohle dělá přerušena a nedokončená aktualizace nebo otevření jiné, ještě další instance OpenRails nebo jeho podpůrných programů jako třeba Trackviewer v době aktualizace. Vylučte složku OpenRailsCZSK z kontroly antiviru i toho antiviru Windows. Před aktualizací dbejte na kompletní uzavření OpenRailsCZSK i s jeho podpůrnými programy.
Trať 321O tomhle nevím, co si mám myslet. Zkouším aktivity a každá funguje ok.

Diky za tipy.Co se děje s AI, se může zjistit z diagnostiky F5 + 5x Shift + F5. Pokud najdeš u problémového, zaseklého AI vlaku WTS, bude to znamenat, že čeká na signál volno před sebou a zřejmě ho nějaký jiný vlak blokuje. Koukni, jestli nemá nějaký AI vlak v žádné kolonce NaN. To by pak byla chyba v kódu nebo ladění vozu. Poslední sloupec Trasa ukazuje dané úseky cesty AI vlaku a pokud tam najdeš jiný index než má dotyčný AI vlak, znamená to, že tento AI vlak s tímto indexem blokuje cestu zkoumanému vlaku.
Zobrazit přílohu 41324
To je jistě pěkná rada, ale za prvé aktivit na téhle trase pro ORCZ ještě moc není, za druhé, jak vidíš v mém výčtu, dělá to úplně stejnou chybu i ve Šnekově aktivitě pro ORCZ, a hlavně - všechny ty aktivity fungovaly, třeba ne úplně bezvadně a občas někde něco chybělo proti scénáři autora, ale nikdy nic nebránilo úspěšnému dojetí do cíle, nikde se AI nezasekla. Jinak máš samozřejmě pravdu, v kompatibilitě může být problém, o tom žádná. Ale na ORCZ jsem přesedlal už před rokem a celou dobu ty aktivity bez problémů jezdím, nikdy nic. Až teď poslední týden začaly tyhle potíže...Základem je hrát aktivity pro OR, tyhle starší jsou problém. Je tu daná kompatibilata pro aktivity MSTS, ale jak mě psal Icik úplně vše se s tim nedá jet. Jukni zda ji máš zaškrtlou. Jinak te na předělání aktivit a vzhledem k tomu, že Poison není delší dobu aktivní, právě z důvodu, že měl problém s OR, on mám dojem něco malého vydal, ale te jen pro základní OR.
Můžeš sem dát screen s tou situací a diagnostikou? BRK znamená, že byl naposledy v módu brždění.Ale vlak, který má projíždět, má jako AI režim "BRK" a u AI data hausnumero typu 000&000 - což by mohl být ten problém.
Jistě. Tady. I s pohledem na "problémovou" soupravuMůžeš sem dát screen s tou situací a diagnostikou? BRK znamená, že byl naposledy v módu brždění.