CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
No, aby toho nebylo málo:
Na mnohokrát projetém úseku BP Poříčany - Nymburk mnohokrát použitou mašinou ČD 162.035 došlo ke zhroucení simulace s následujícím hlášením.
OR hlášení.jpg
Mohu se poptat, čím problém vznikl?
Jediné, co se lišilo od dřívějšího projetí úseku je pokus o použití ARR, který z Prahy až sem fungoval bezvadně.

P.S. Jirko, nechci číst žádný komentáře typu "Jebat na to" apod. ;):D:p

Doplním: pokud je to důležité - bylo to na jednom místě mezi Sadskou a Horatví - blíže Horatev. Víc se to specifikovat nedá.

Ten bylo na správném místě, jednalo se opředělávku paxů a stejně to zatím blbne a já to tušil. Zcela tuhle situaci chápu. :) Mám teď podobné poacity po několikaterém projetí aktivity, co jsem chtěl dneska vydat. Bude muset počkat. :-)

Jo jo, přesně tak...

@Icik Prosím tě, je možné, že AI vlaky přestaly zastavovat přední hranou na WP s kódem 3XXxx? Tohle nesmí, ten bod nesmí přetáhnout ani o metr, odvíjí se tím další práce v aktivitě při posunu AI na AI a tak podobně. Musí zastavit čelní hranou u něj, tak jak tomu bylo, jinak se nedá dohadovat dalších tři ... věcí.

wp.jpg

Pokud tomu tak není, tak se omlouvám, ale ten WP byl před přechodem k úzké a teď mi pára zastaví nárazníkama na přechodu přes koleje.

Na mnohokrát projetém úseku BP Poříčany - Nymburk mnohokrát použitou mašinou ČD 162.035 došlo ke zhroucení simulace s následujícím hlášením.
Zobrazit přílohu 42677
Jediné, co se lišilo od dřívějšího projetí úseku je pokus o použití ARR, který z Prahy až sem fungoval bezvadně.

Doplním: pokud je to důležité - bylo to na jednom místě mezi Sadskou a Horatví - blíže Horatev. Víc se to specifikovat nedá.
Trať BP? Byl tam přejezd?

Zobrazit přílohu 42677

Tohle jsem ošetřil a doufám, že správně. Pokud index proměnné pole odkazuje mimo definované pole, což se může stát například ukládáním indexů, které nezačínají od 0, nýbrž od 1, lehce se pak přehlédne fakt, že při zpětném volání prvků ve vytvořeném poli může odkazovat za hranici pole. Pole je pak ve skutečnosti kratší než kam zdánlivě odkazuje index. Kontrola nechráněných přejezdů způsobila tento pád.

Ahoj Iciku, zastavím so solo CD 754 -047 ORCZ aby som zmenil smer jazdy, ale hneď pri zastavení to spadne. Verzia ORCZ aktuálna. Zobrazit přílohu 42676
Opraveno. Kontrola otočení směru vlaku selhala, když neexistoval pro vlak jízdní řád. Tento příznak se používá pro detekci reversu při zastavení ve stanici, aby vlak otevřel dveře na správné straně.

Jo jo, přesně tak...

@Icik Prosím tě, je možné, že AI vlaky přestaly zastavovat přední hranou na WP s kódem 3XXxx? Tohle nesmí, ten bod nesmí přetáhnout ani o metr, odvíjí se tím další práce v aktivitě při posunu AI na AI a tak podobně. Musí zastavit čelní hranou u něj, tak jak tomu bylo, jinak se nedá dohadovat dalších tři ... věcí.

Zobrazit přílohu 42678

Pokud tomu tak není, tak se omlouvám, ale ten WP byl před přechodem k úzké a teď mi pára zastaví nárazníkama na přechodu přes koleje.
Toto souvisí nejspíš se změnou zpomalování a zastavení AI vlaku tak, jak jsem avizoval dříve. AI vlak takto staví cca 2 - 4 m za bodem zastavení jako dříve. Při testech to ničemu nevadilo a při najíždění AI na AI, si tuto vzdálenost AI vlak koriguje automaticky.

Zjistím, napíšu, zda tam byl přejezd s pískáčkem... Ale je jich tam poměrně dost v tomto úseku, takže je to možné. Jenom podle TV jsou v tom úseku čtyři úrovňové přejezdy.
Ano, je to kvůli přejezdu. Dám výstrahu, ale kousek před přejezdem (asi 3. ve směru od Sadské) naskočí nakrátko info o nedání akustické výstrahy a následuje pád. Tolik pro doplnění.
Podobná situace jak kdysi u Hodonín - Kúty, kde však nebyl pád.

Ahoj, proč v AI vlaku nekouří od spojek Pikkovy Bam a rybák Dsd pro OR? Jiné vozy ano, ale i tyhle mají definici topení. Kouří jen Papoušek z webu od Josefa:
partop.jpg

Popis pod videem.

Úplně nemohu posoudit, jestli je to už ok. Ale rozdíl proti minulému videu od Franty je ten, že to není už třeba drtiti naplno.
Jakou by měl rychlost před tunelem, kdyby to už ze zdola drtil na 1000 ot/min? Na videu z reálu tam dosáhl k 60 km/h.
Může někdo prověřit?

Icik: díky za snahu, vyzkouším to. :)
edit:
1. Pokus - rozjezd na hranici červeného pole ampérmetru, poté nastaveno 1000 otáček SM, vlakové topení v poloze Zima, odběr 40-0-30 A, v polovině pravého oblouku před tunelem dosažení 50 km/h, v levém oblouku u kolíku 55 km/h, odběr topení 0.

2.Pokus - rozjezd na hranici krve, zlehka do červeného pole, poté aripot do skla, 1100 otáček, topení Zima, odběr 40-po rozjezdu 0-poté 10 A. 55 km/h dosaženo cca 50 metrů před pravým obloukem, u předvěsti 56 km/h, asi 20 metrů před kolíkem již 60 km/h s nutností ubírat výkon. (ten jde nově dolů nějak pomaleji - zřejmě ochrana před zbrklým stažením výkonu)

Takže za mě, první pokus na těch 1000 otáček stále takové ...utahanější. Ale v tom druhém případě jízdy naplno, je tam alespoň už nějaký větší přebytek výkonu.

P.S. V jednom momentě jsem si všiml, že na setinu vteřiny poskočil ampérmetr motorových skupin směrem dolů a opět vyskočil na původní hodnotu. Myslím, že někdy ve 45 km/h, v tu dobu už tam byly skoro maximální otáčky a na nic jsem nesahal. Ani šunty se v tu dobu nemají připínat. Tak buď skluz, nebo něco... (?)

Zkoušel jsem to tedy metodou "třistazmísta". Rozjezd z Brčálníku na cca 27%, na přejezdu předepsaných 20 km/h, pak naplno. Jak jste psal, že Vás zajímá. Screen u předvěsti, a screen při vjezdu do tunelu. Jsou tam zapnuté i všechny ty hodnoty v tabulce.

RunActivity 2025-04-19 14-16-16-056.jpgRunActivity 2025-04-19 14-17-11-248.jpg

Ahoj, oprava dalšího díla a problém. Ač je mašina AirE, bublá mi motor, i když je fyzicky mrtvá. Předtím to bylo OK.
Originál model odtud:
https://ronoath.estranky.cz/ - Balík motorových lokomotiv řady T478.1
Úprava modelu pro OR:
https://vzd-or.eu/ - Nastavení pro Danovy aktivity - T478.1

Aktivita opravdu s mašinou AirE a ještě nedávno byla mašina opravdu v nečinném stavu bez zvuku:
AirE.jpg

Narazil som na drobný problém, napríklad loko ZSCS 742-310 sólo. Na prvý stupeň sa nedokáže pohnúť, hybná sila miesto 14kN skáče hore dole a mašina stojí. Pri inom pokuse hybná sila pekne držalo 14kN a bolo to OK.

Přílohy

• OR1.jpg
    OR1.jpg
    483.5 KB · Zobrazeno: 21
  • OR2.jpg
    OR2.jpg
    483.4 KB · Zobrazeno: 21
Back
Nahoře