Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Koukám jak to poskočilo. ;) Mám tedy ještě vyrážet na focení voj. muzea a té zadní strany Husitské (krajní pavlačák ovšem už s výtahem)? Jinak to ostatní domluvené (části v Pernerově a domy nad měnírnou u Hrabovky) určitě platí.
Přidávám tedy čelo Ponec-u a okolí, kůlny, harampádí, plakáty navíc?
Krenovku mám zkusit pofotit co nejvíc půjde z obou stran také originál?
A jinak, je to nějak až moc krásné. Chtělo by tam nahnat Žižkováky, aby tomu dodali tu správnou patinu. :p

Mám tedy ještě vyrážet na focení voj. muzea a té zadní strany Husitské (krajní pavlačák ovšem už s výtahem)?
Tohle už ne, tyto domy jsou naprosto dostačující.
Přidávám tedy čelo Ponec-u a okolí, kůlny, harampádí, plakáty navíc?
To bude jedna Husitská ulice. Tedy i zdi a pilíře mostu (cyklostezky). Krenovku jenom ze strany cyklostezky. Od silnice je to bez chyby. Ty na rozdíl od fotoauta nemůžeš odběhnout doprostřed silnice a udělat co nejméně deformovanou fotku. Hlavně nezapomeň na Štvanici, stavby kolem trati. Nemusíš kolem dokola, jen to co je vidět od trati, zbytek si naklonuji. Také by se hodilo čelo domu bloku ze strany divadla Ponec, protože to je z vlaku vidět. Jinak ten blok domů ještě není rozměrově správný. Včera jsem to už nestihl. Je to klon z protější straně ulice, ale má o dvě patra víc, což jsem zvednout nestihl a také ten blok mám krátký, tedy i některé baráky rozšířit. Ale zkus z mostu cyklostezky vyfotit tu věžičku na tom zúžení na druhé straně u mostu. Bok šikmé budovy nafotit nepůjde kvůli stromům, tedy nevadí, když jej udělám stejný jako z ulice Husitská. No možná alespoň tu část přilehlou k věžičce. Ta okna pak naklonuji směrem dolů.
A ještě prosím jednu věc. Pokud jsou ty kulaté výstupky u těch činžáků, nafoť vždy i jen jedno okno, které se pokusím co nejvíce srovnat a pak naklonovat do všech pater, protože jinak ta textura oken celku je vždy deformovaná. Je to vidět na poslední fotce. Proto musím udělat samostatné tubusy, jako jsem je dělal u toho žlutého baráku na Prvního pluku/Sokolovská.
Na Velký pátek má pršet, tedy žádný cyklovýlet na celý den, jak jsem se těšil, tak tyto bloky dokončím. Samozřejmě, pokud nafotíš lepší materiál, není problém na textuře vyměnit i dodatečně. Ale ještě bych poprosil o ten solo barák vedle viaduktu na konci zástavby vedle benzínky Pobřežní 11 (jak je šikmo k trati.)
Ale nebude to paráda? Originál celá přilehlá čtvrť. Kus Karlína a kus Žižkova. Opravdu to jde. Jenom chtít.

OK, vše aktuálně popsané, plus to, co jsme řešili v SZ směr Invalidovna a Štvanice - bude. Rohová okýnka sólo. :cool: Snad i do Velkého pátku, resp. NA Velký pátek by to mohlo být komplet i s popisy.

Tak mi to nedalo a oba protější bloky jsem dal tak nějak dohromady. Tu věžičku to chce opravdu nafotit, optickým zoomem z toho mostu.
Tak nějak si to představuji. Ještě tedy musím do bloků doplnit ty výklenky, což bude další piplačka. Ale počkám, jestli mi ML 636 nenafotí od každého to okno. Jinak ten hostel mi trochu ujel do trati, musím to křídlo trochu zkrátit :) A samozřejmě ty pilíře mostu. A kus chodníku, první obrázek.
1504Husitska1.JPG
1504Husitska2.JPG
1504Husitska3.JPG
1504Husitska4.JPG

Když vidím, jak to krásně roste, tak abych vyrazil s prvním zataženějším dnem na lov a nečekal do pátku, kdy mám na Žižkově opět "program".:D Ale ještě možná vedle hostelu nafotím tu zeď se zastávkou U Památníku, mezi bývalými lázněmi a hostelem. Te věžička půjde na zoom vyfotit z mostu krásně, ale musí být opravdu přísně zataženo, nebo nesmím jít fotit odpoledne, protože přesně za ní na pozadí jde slunce k západu.:D

Tak to jsem nevěděl že Praha měla svého Batmana. Ale líbí se mi to. Podobně jako v Drážďanech, kde mají pěkné grafity na těch obloucích zdi.

tak abych vyrazil s prvním zataženějším dnem na lov
Jen pro info. Tady je pokus o ty sportovní haly. Když budeš fotit, tak mi stačí boky kolem hlediště, ale stačí jen plocha, která je vidět od trati nebo i nějaká universální, kterou bych namnožil. Do hlediště se asi nedostaneš, tak ty sedačky zkusím z leteckých map. Lepší než nic, vyměnit se to dá vždy. Zjednodušeně jsem zpatlal tohle. Vypadá to jako nějaká vana. Možná vylámat šikmé boky. Ale i tak to bude stále lepší než nic. Ta hala vedle už bude myslím jednodušší, tam hlediště vypadá většinou pod střechou. A naproti ty stany fotit nemusíš. Sloupky si vyrobím a nějakou plachtu také někde najdu. Textura tenisových kurtů také někde je.
TenisHala.JPG

A Štvanice jako jeden model i s tenisovými kurty na míru. Podařilo se mi beranidlem vykrojit i tu hledištní vanu. Dobře to dopadlo, ale byl to pokus a omyl. :)
A teď už se čeká jenom na fotografa, snad jej téměř hotový model bude motivovat.
Ale ještě to není vše. Zbývají schody a všelijaká zábradlíčka, aby nikdo z diváků nespadl a neudělal si bebíčko. :)
1804Stvanice2.jpg
1804Stvanice1.jpg

Legrace je, že jsem do toho sportovního areálu doslova spadl, aniž bych jej chtěl modelovat. Jen tak mne včera napadla myšlenka, z čeho by šel ten 8 hranný stadion vyrobit. Tak jsem to zkusil, ale už to nešlo zastavit. To pak jede jak na loďce po proudu divoké řeky. :) Nahrubo to šlo celkem rychle, ale detaily mi zaměstnaly celý velký pátek. Ještě že venku pršelo, tak nemám výčitky. Ale na chvíli přestalo, tak jsem přece jen zvedl zadek od počítače a udělal si na kole malé kolečko. Jenomže opět začaly padat z nebe těžké kapky a musel jsem okruh zkrátit a do pedálů na plný výkon domů. A dokončil jsem na stadioně schody a zábradlí. :) Také pěkná pakárna. Až tam natáhnu textury, tak to už bude dokonalé.

Ale mezi tím jsem zjistil, že celou práci mi kazí ten nadjezd magistrály nad Masarykovým nádražím. Vždyť tohle bych měl zvládnout. Ale smažu i celou silnici a postavím plynuleji, abych nemusel model přemostění dělat všelijak zakroucený jak jsem to měl. Tedy aktivitářům se rozhodí traffic na silnici a budou muset si jej ..... :) Ale i tak, po aktualizaci bude nejlepší vychutnávka Alcaponeho stará Vindobona, kdy se jezdilo na hlavní nádraží úvratí na Hrabovce.
1804Stvanice3.jpg
1804Stvanice4.jpg

Tohle je naprostá bomba a bude to nejlepší modelovací aktualizace. Kolem toho stadionu jezdím, když jedu na chalupu. No, teď tudy nejezdím, neb nám zavřeli celý úsek z Holešovic na Masaryčku.

Jenom pro info ML636, co už na stadioně nemusí fotit. Jenom ten malý obrázek vpravo pod budovou, tohle je nepoužitelné, jedná se o boky mezi stadiony, tady bude nutná fotografie. Včetně pravého boku budovy nahoře. Tedy komplet tento prostor. A pak dolní obvod toho 8hranného velkého stadionu. Tedy to co je vidět od vlaku.
stvanice.jpg

Ta Štvanice dnes bohužel nevyšla, viz. SZ. :( Zbytek fotek teď zpracovávám a zanedlouho odesílám, myslím, že modely z nich budou super. Ale ještě se tam zastavím v průběhu 1. půlky příštího týdne.

Ta Štvanice mne už opravdu štve. Asi proto se to tam tak jmenuje. :) Tak blbě se to mapovalo, každý díl otáčet o 90° na tom velkém stadionu. A to jsem ještě občas kliknul vedle a vše namapované se mi proměnilo v jinou texturu. :)
Zatím to vypadá takto. Ale myslím, že lepší než nic. Tu střechu z rezavého plechu ještě vyměním, až něco vhodnějšího v harampádí najdu. Jdu to trochu rozhýbat na kole. :)
2004Stvanice1.jpg
2004Stvanice2.jpg
2004Stvanice3.jpg

zvuk tenisového zápasu a dát tam zvukový sloup
Haha a pak pojedeš ve dvě ráno a tam bude zuřit tenisový zápas. :)
Jinak jsem se pustil do magistrály nad Masaryčkou. Silnice je už nová, aby oblouk a sklon byl plynulý, vše proměřeno a udělá se kompletní model. Zatím je to jen poskládáno jen pro představu. Tohle se udělat musí, protože ta původní skládánka tam kazí výhled na autentickou zástavbu. Když jsem mosty zvládl v Německu, tak proč ne tady. Zdrojáky mostů i v oblouku mám, jen je musím zúžit a pak poskládat podle silnice, plus udělat tu silniční mostovou výhybku nad nádražím. A když je magistrála teď zavřená, nechci vidět ty zácpy v pražských ulicích. Udělal jsem tam nic silniční provoz s náhradní vlakovou dopravou. :)
2004Magistrala.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře