Mám tedy ještě vyrážet na focení voj. muzea a té zadní strany Husitské (krajní pavlačák ovšem už s výtahem)?
Tohle už ne, tyto domy jsou naprosto dostačující.
Přidávám tedy čelo Ponec-u a okolí, kůlny, harampádí, plakáty navíc?
To bude jedna Husitská ulice. Tedy i zdi a pilíře mostu (cyklostezky). Krenovku jenom ze strany cyklostezky. Od silnice je to bez chyby. Ty na rozdíl od fotoauta nemůžeš odběhnout doprostřed silnice a udělat co nejméně deformovanou fotku. Hlavně nezapomeň na Štvanici, stavby kolem trati. Nemusíš kolem dokola, jen to co je vidět od trati, zbytek si naklonuji. Také by se hodilo čelo domu bloku ze strany divadla Ponec, protože to je z vlaku vidět. Jinak ten blok domů ještě není rozměrově správný. Včera jsem to už nestihl. Je to klon z protější straně ulice, ale má o dvě patra víc, což jsem zvednout nestihl a také ten blok mám krátký, tedy i některé baráky rozšířit. Ale zkus z mostu cyklostezky vyfotit tu věžičku na tom zúžení na druhé straně u mostu. Bok šikmé budovy nafotit nepůjde kvůli stromům, tedy nevadí, když jej udělám stejný jako z ulice Husitská. No možná alespoň tu část přilehlou k věžičce. Ta okna pak naklonuji směrem dolů.
A ještě prosím jednu věc. Pokud jsou ty kulaté výstupky u těch činžáků, nafoť vždy i jen jedno okno, které se pokusím co nejvíce srovnat a pak naklonovat do všech pater, protože jinak ta textura oken celku je vždy deformovaná. Je to vidět na poslední fotce. Proto musím udělat samostatné tubusy, jako jsem je dělal u toho žlutého baráku na Prvního pluku/Sokolovská.
Na Velký pátek má pršet, tedy žádný cyklovýlet na celý den, jak jsem se těšil, tak tyto bloky dokončím. Samozřejmě, pokud nafotíš lepší materiál, není problém na textuře vyměnit i dodatečně. Ale ještě bych poprosil o ten solo barák vedle viaduktu na konci zástavby vedle benzínky Pobřežní 11 (jak je šikmo k trati.)
Ale nebude to paráda? Originál celá přilehlá čtvrť. Kus Karlína a kus Žižkova. Opravdu to jde. Jenom chtít.