Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
V roce 2004, když jsem dokumentoval a stavěl Prahu, tak se ještě jezdilo na hlavní z Vítkova tunelem, jak je nyní cyklostezka. Následně hodně modelářů vymodelovalo budovy i perony včetně dalších staveb. Jsou v tom desítky hodin práce všech. A najednou si tam postaví Nové spojení a já vše budu stavět znovu? Na Sr At (chemické prvkyTak ako Zbyněk ma v Trati Prahu po starom lebo jemu sa to tak páči.
Poslední verze Béček měly teplovzdušné topení, bylo to fajn dokud zaměstnanci z těch vagónů nekradli termostaty a jen natvrdo to přemostili.Ale když mi to u Bajek a nebo Hurvajze řve, že je lidem vedro
V tom vlaku se opravdu cestovat nedalo. Sice se natrhlo okno, ale z okna ledový průvan a propocená záda. Takto se cestovalo. Jedu domů z Prahy nočním Amicusem (rychlík do Budapešti) Vlezu do kupé a tam opět sauna. To se opravdu nedalo. Tak služební klička, otevřu na konci vagonu dvířka od ovládání. Nejprve jsem omylem zhasnul v celém voze "hups" Ale hned to napravil. Topení jsem nakonec našel a horkovzdušný ventilátor vypnul. Jak jsem šel na místo, tak ze všech kupé se ozývaly spokojené hlasy. "konečně to topení vypnuli". Tak jsem zabral ve svém kupé, ale někde v Havlíčkově brodě už bylo trochu chladněji, tak jsem si topení ve voze zase zapnul. V Brně jsem vystupoval a už opět bylo celkem teplo až horko. Tak jsem si jen brumlal "teď si to topení už obsluhujte někdo jiný" Tedy žádný fíra, že by to tam reguloval.