Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Prosím vyzkoušej to Zbyňku.
Vyzkouším. Tedy aktivitu dám zpět na vstup z puklíka. Tedy pokud to byl tento problém. Ale nejprve doplním zbytek přestavníků na Masaryčce. Kdepak, jak se vrtá do návěstidel, tak na 50% to vždy smrdí nějakým průšvihem. Ale důležité je, že doposud jsem si vždy poradil, ale kolikrát bylo na mále.

Tak ty se tu přiznáváš k prasárně a ještě se dožaduješ omilostnění fyzikou světa. To je neuvěřitelné. :D
Jen si na asi dvou místech lehce upravuji fikci doby, do fikce jízdy. :p Ale jen jsem chtěl spíše poukázat na to, že toto "jedovaté" vykolejení nás může limitovat i tam, kde je to předpisově vše v pořádku. Třeba stará Břeclav, na odjezdu za středním zhlavím směr Brno, na TM nařízená 40 (výhybky po staru v celé BV ovšem do odbočky 30), za zhlavím potom v reálu 80. Tak zrychluji na 80, svítím červeně a doufám, že to nevypadne. Jinak se tam podle novějších TJŘ nedá vyjet jízdní doba mezi Kúty a příjezdovým časem do BV. A dodržet nasazenou 40/30 i na odjezdu až na poslední záhlaví, potom shazovat vypínačku (třeba navíc ještě na Siemensech), cca začít táhnout až někde u Ladné, tak se zpoždění srovná až díky velké vatě jen chvíli před Brnem, ne-li vůbec.:rolleyes: Takže to občas chce si lehce pomoct vlastním výkladem předpisů.

Takhle, to vykolejení jsem podřídil mimo jiné právě hlavně v závislosti na rychlosti indikované na TM, protože jsem se nechtěl dostat do situace, jakou předváděl MSTS. Tam stačilo nějak blbě navržená dynamická kolej nebo jiná anomálie v úseku tratě a nesmyslné vykolejení bylo na světě.

V OR CZ/SK je to ošetřeno právě na tu rychlost TM, kterou tvůrce trati nebo kdokoliv jiný může díky rychlostníkům nebo rychlostním návěstním signálům ovlivnit. Nemůžeš začít zrychlovat, pokud máš vozy ještě na výhybce v odbočce. Fyzika vykolejení se počítá pro každý vůz ve vlaku. A tolerance jsou dost milosrdné. Nemůžu přeci nastavit, aby v odbočce na 30 km/h bylo možné normálně frčet 60 km/h.

Mělo by to být už ok.
Chtěl jsem ti udělat radost a tedy jsem v aktivitě přepsal mašinu na cd_163-078_hk_21. Spustím aktivitu a fatal error. To samé v openrails 1.5. Zápis jsem kontroloval několikrát, ale chybu jsem neviděl. Netuším jak se mi přepis na tuto mašinu minule podařil. Zkusil jsem i zkrátit název, nepomohlo.
Tak jsem v editoru aktivit dal zpět tu cd_163047_07 Jenom jsem si nebyl jistý ohledně ladění, jestli se tam musí zapsat informace ohledně napěťové soustavy.
Tedy jsem doplnil zápis z common.eng
VoltageFilter ( 1 )
LocomotivePowerVoltage ( 3000V )
MaxCurrentPower ( 1650 )
MaxCurrentBrake ( 1000A )
SlipSpeedCritical ( 50km/h )
Nebo stačilo jenom to napětí?

A zkusil tuto mašinku nejprve otestovat.
Po zapnutí HV naskočil sběrač a prý tímto došlo k poškození lokomotivy. Druhý pokus a mašina už držela a normálně jsem s ní odjel a tím jsem zjistil, že jsem v Hrabovce zapomněl osadit jedno odjezdové návěstidlo. :)

A tohle je právě ten důvod, proč se mi zatím moc nechce do ORCZSK.
Určitě bude nutné dopsat do všech elektrik podobné zápisy. A teď tady máme ještě dvousystémové nebo jen německé pro jejich soustavou. Však také proto mi v ORCZSK tenkrát nefungoval rychlovlak ICE.

Ale proč mi napodruhé nejde vsadit ta už vyzkoušená cd_163-078_hk_2021 ?
Ale má jeden neduh. Hrozně špatně se s ní najíždí na vlak. Když zastavím před soupravou a chci jen popotáhnout na vozy, tak ve zlomku sekundy mám rychlost víc než 3km/h a nespojím se. Pak musím znovu zpět a opět nájezd na soupravu a o klávesu D jen brnknout, pak se podaří ty 3km/h a než se dokutálí, tak na 2,9 to spadne.
aby v odbočce na 30 km/h bylo možné normálně frčet 60 km/h.
Ale na 40 je to už reálné, protože většinou jsou konstrukčně na 50. Ale jinak bych to nechal aktivní jen pro aktivity. Protože volná jízda je o testování a já jezdím 200 i na trati, kde je třeba 120. Jinak bych inspekční jízdu nedokončil.

Tedy testy v aktivitě zvládnu až doma. Náhradní mašina je funkční, návěstidlo z Hrabovky doplněno.

Nebo stačilo jenom to napětí?
Jako základ, aby loko byla funkční na tomto napětí, stačí zápis LocomotivePowerVoltage ( 3000V ). Pokud se nenachází tento zápis v eng, loko bude standardně brána jako navržená pro soustavu 25 kV.

Určitě bude nutné dopsat do všech elektrik podobné zápisy.
Nebo mohu detekovat lokomotivu podle označení základní řady již na úrovni kódu a přiřadit ji správné systémové napětí.

Pak musím znovu zpět a opět nájezd na soupravu a o klávesu D jen brnknout, pak se podaří ty 3km/h a než se dokutálí, tak na 2,9 to spadne.
Zkus si to trochu přitáhnout přímočinkou. Mělo by to být o dost lepší.

Ale na 40 je to už reálné, protože většinou jsou konstrukčně na 50.
To ano, tolerance jízdou 50 km/h čtyřicítkové výhybky dovolí přejet bez ujmy.

Protože volná jízda je o testování a já jezdím 200 i na trati, kde je třeba 120. Jinak bych inspekční jízdu nedokončil.
Můžu tam dát detekci na řetězec znaků do názvu consistu "NoSpeedLimit" a tento consist pak bude moci jezdit bez vykolejení.

Ahoj.
@Icik zase dliuhý kód (název) do consist. Už tak se tam musíme vdjít s označením autor, trať atd., dal bych jen "NSL".

Jo a prosím, hoď to zas do návodů, ať to nezapadne.

Zamyslel jsem se a vytvořil opravu v kódu, která řeší špatně zobrazené rychlosti na TM. Prosím vyzkoušej to Zbyňku. Mělo by to být už ok.
Ahoj, funguje, ignoruje maximálku 123ky a ukazuje maximálku tratě. Uvidíme u jiných aktivit.

Tak jsem to po celodenní námaze odjel. Ale dojel převrácením mašiny v traťovém úseku, kde je 100km/h a já jel jen 80. Tohle je opravdu špatně, takto se aktivity jezdit nedají. Já jsem začal v devět ráno a teď je skoro 18 hodin a skončil jsem nějakou sabotáží.

V předchozí verzi jsem topírnu v depu odjel OK. Ale v aktuální verzi se mi neaktivují některé úkoly. Při svěšení lokomotiv, ta poslední má vybavit zprávu, že vše je svěšeno. V poslední verzi se tato zpráva neobjeví. Když odstavím peršinga správně před přechodem, neobjeví se zpráva o správném rozvěšení lokomotiv a tím se nedeaktivuje další zpráva, že jsem debil a kreten, který nepochopil, co má dělat. Naštěstí jsem u této zrušil ukončení aktivity a dal fírovi ještě jednu šanci (tedy kdyby byl kretén) a tak jsem mohl pokračovat dál. Ještě jedna věc, která minule fungovala. Když přijíždím s vozem na zadní přesuvnu, první obrázek, tak na začátku se má objevit zpráva "pomalu" abych brzdil. Ale tato se objeví až když po zastavení odpojím vůz. (ale jestli to nesouvisí s tím, že se mám na začátku přepnout na RV stanoviště, které v ORCZSK nefunguje. Je v tom opravdu už mišmaš.

Ale s tím kretenem, jestli to nesouvisí s tím, že jsem vyměnil lokomotivu v LC. To by mohl vědět Dan. Ale já ji měnil už několikrát a vždy po přistavení na hranice se zobrazila zpráva, že jsem kluk šikovná a ne debil. :) Jinak dobrá zpráva. Vyložil jsem některé vozy z toho nákladu a poté už dojedu skrz Počernice včas.
A už mi dejte s vláčky pokoj, jdu na pivo. :)
pomalu_pozde.jpg
A sami vidíte, že mašina 163 je odstavená předpisově. Tak co mi má co nadávat. Dostane přes dršťku. Topírenský, pojď ven. :)
kreten_nepravem.jpg
TMspatne.jpg
vykolejeniV80_tratovaV100.jpg

Tak jsem to po celodenní námaze odjel. Ale dojel převrácením mašiny v traťovém úseku, kde je 100km/h a já jel jen 80. Tohle je opravdu špatně, takto se aktivity jezdit nedají. Já jsem začal v devět ráno a teď je skoro 18 hodin a skončil jsem nějakou sabotáží.
Vyhodilo tě to, protože to píšu už po několikáté. Je tam ta pitomá 30ka. Kód si pak myslí, že jedeš po rozbité lokálce. Tohle bude už chyba na trati. Buď tam chybí rychlostník a nebo špatně nalinkovaná návěst. Neptej se mě kde a co. Jako stavitel si to pořádně zkontroluj popřípadě ošetři rychlostníkem. Nebo potřebuju tu výseč aktivity.

Ale v aktuální verzi se mi neaktivují některé úkoly.
Nic v tomto smyslu se v kódu neměnilo. Je to pořád stejné. Ale mám podezření na přečíslování vozů, jak je pořád měníš a pak nesouhlasí sestavení vlaku.

Zbyňku, snaž se dodržet výchozí podmínky aktivity tak, jak byla navržena a hlavně číslování vozů. Dan by ti mohl pomoci, pokud bude ochotný. ;)

Udělal jsem si trasu z Masaryčky do Počernic a je tam nějaká anomálie. Ovšem nevím, jestli v kódu nebo v trati. Ale dobrá zpráva je, že se mi podařilo najít způsob, jak ten rychlostník z té koleje dostat a promítnout ho do rychlostního limitu koleje. ;)

Tohle bude už chyba na trati. Buď tam chybí rychlostník a nebo špatně nalinkovaná návěst.
Opravdu ne, protože pokud jedu volnou jízdu, rychlosti jsou v pořádku. Ale jen v OR 5.1. V CZ mám ve volné jízdě 30 až do pryč. Ale jen tak mimochodem už mne to pěkně kaká. Namísto věnování se vlastní práci, tak teď řeším něco co dřív normálně fungovalo.
První obrázek klasický Openrails volná jízda, vše OK, druhý obrázek to samé ORCZSK volná jízda, TM nereaguje na rychlosti, ale ukazuje stále 30.
hrab.jpg
hrab2.jpg

Zbyňku, už v MSTS se děly tyhle anomálie, že ze ve volné jízdě chovala trať jinak, než v aktivitě.

Dane, obojí jsou volné jízdy stejná trasa, jen lokomotivy jsou jiné, protože jsem si blbec přepsal Sound u peršinga CZ tkovým a pak při načítání OR 5.1 vyhodil chybu a padl. Tedy anomálie je v ORCZSK. Já jsem ještě preventivně zrušil třicítku od šturcu na Masaryčce, ale i tak po vstupu v Klasickém OR 5.1, když jsem peršinga opravil, tak měl z první koleje limit 30. Asi to bere z opačné strany. Ale jak jsem jel, tak normálně naskočila 50 a pak 80.

A ještě jeden test v ORCZSK jsem udělal. Jel jsem volnou jízdu z Masaryčky, ale z 5. koleje směr Kralupy. A tím směrem mi rychlosti 40 a 60 naskakovaly. Tak jsem se otočil a jel směr Libeň přes Negrelliho viadukt vlevo. A světe div se, TM fungoval na všechny změny rychlosti. Tedy 20, pak 40 a pak 80. Tak proč to z první koleje zůstane viset na 30? Tedy jsem zkusil ještě přejít na druhou stranu a navexlovat si jej do dvora na první kolej. Ale jakmile najedu na výkon, okamžitě práskne HV. Zkrátka pat, tímto směrem už nešlo pokračovat. Rozbil jsem mašinu, zase. :)

Tak bohužel, teď to samé co Zbyněk, sice u trafiku, ale odjezd z 3 nástupiště směr Chlumec a né a né nasadit maximálku a to mine x rychlostníku, tedy až do Chlumce jede 40 km/h.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře