CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Přesně tak. Při takovéto mlze už za denního světla(ve stejný čas) je většinou vidět krásně "světelný kužel" návěstidla. Naopak za dne potom záře ubývá..
Tys to napsal nějak divně. Právě za mlhy a bílého světla ve dne ty světla jsou vidět až na poslední chvíli. Tam to světlo neprojde. Ale v noci je rozptyl o dost větší a světla jsou i v té mlze vidět o dost lépe na větší vzdálenost.

Právě tak jsem to teď udělal. Všimni si i toho modrého světla nalevo, které ve dne neuvidíš a v noci už jo.
1.jpg2.jpg

Jestli mohu místní komunitu poprosit o radu, protože já už nevím jak, možná jen přehlížím nějakou kravinu. Nastavuji PJ do aktivity v trati BP. Před tím jsem jí vždy v pohodě nastavil. Ale teď prostě ji v aktivitě prostě nemám. TM nic neukazuje a cedule ukazují viz foto. Přikládám i zápis. Díky.
Ve Speed máš chybu. Nedávej tam mezeru mezi hodnotu a jednotku.

Tak mlha perfektní. Já nevím, na co tady někteří hudráte. Chcete reálný simulátor? Pořád ještě nebude dost reálný proti realitě, kdy třeba opakovač funguje, ale zastávky v té mlze vidět nejsou. Třeba kolem Vltavy v okolí Kralup a spol.
Poznání přátelé, poznání. Anebo si nezaklikávat mlhu a poznávat do doby, než se na to budete cítit. :p
Jízdní řád je jenom jeden a třeba zrovna takový ústecký osobák do Prahy, ten nijak zvlášť extra příchylnou vatu v jízdních dobách nemá a musí se to hnát naplno.
Co měl říkat fíra Balt-Orientu na 350.009 který měl viditelnost návěstidel v okolí Nových Kopist méně, než málo desítek metrů, neexistující kódování přes stanici a nějakých 19 sekund, než tehdy naskakoval na všech Gorilách nový znak na opakovači. Výstrahu neměl kódovanou vůbec a stůj autobloku mu probliklo na opakovači na cca 2 sekundy. A 200 metrů za Stůj čekalo Tornádo. Rychlost Baltu 116 km/h. Výsledek známe.:(
Tužte se!

A Ty máš seznání na všechny tratě, které jsou v OR (jakémkoliv) nebo MSTS ?? Já tedy ne mojí domovskou tratí vždy byli tratě 235,236. Takže za mne se nemá nic přehánět. A to vypnutí mlhy ti je úplně k ničemu když bude nastaveno v aktivitě.

A Ty máš seznání na všechny tratě, které jsou v OR (jakémkoliv) nebo MSTS ?? Já tedy ne mojí domovskou tratí vždy byli tratě 235,236. Takže za mne se nemá nic přehánět. A to vypnutí mlhy ti je úplně k ničemu když bude nastaveno v aktivitě.
V aktivitě lze nastavit intenzitu mlhy od 0m, kdy by jsi neviděl nic až po viditelnost bez mlhy. Třeba 12000m. Pokud si aktivitář tvoří dynamické počasí dělá, si jej celé sám.

A přesně proto mně štvou inc. soubory, stáhnu vše z webu autora a stějně to nefunguje, když to bylo všechno v eng, byl klid. :(

843.jpg

Já jsem tefdy jen upravil eng do kořenového adresáře, ale s eng ORCZ posdložce jsem nic nedělal, kromě cest k inc. a ty jsou správně, tak nevím....

Nicméně, je zajímavé, že včera ten consist viděl sim normálně, po spuštění ORCZ spadnul s chybou a od tohoto okamžiku je v nabídce tohle.

Nikdo nemá seznání na všechny tratě. Navíc se ta mlha fakt dá vypnout, nebo si zvýšit dohlednost tam, kde si nejsi jist.
Navíc perfektní znalost tratě se pozná až na osobáku s utaženým jízdním řádem, na rychlíku tak nějak člověk neřeší keře, za kterými je potřeba začít brzdit, aby se nezadrbalo 15 minut a zároveň nepřejelo peróny, které jsou kolikrát na metry délky vlaku. Perfektní poznání mám z Prahy do -Beroun -Benešov u Prahy -Děčín -Břeclav via Třebová -Bohumín via Třebová. A potom oba Pacifiky, tam si troufám i na "pilota", ale ty v simech nemáme.
Dá se říct i do Oseka přes Lysou trefím poslepu, dál na Hradec a Letohrad už je to trochu horší, ač ho jezdím často. S čím mám vysloveně problém, je Benešov-Tábor, tam bych bez TM byl fakt v háji, je tam hodně rychlostníků s minimálními rozdíly za sebou a to se plete.

Zdravím. Doufám že píši na správném místě. Mlha a nové podloží kolejí je parádní. :) Moc díky. Skvělá práce. A mám jednu prosbu. Mohlo by se vrátit otvírání dveří pod klávesu Q. Takhle pod F9 otvírat každý vagón zvlášť, třeba na Comfort Jetu je takové divné. Moc díky

Zdravím. Doufám že píši na správném místě. Mlha a nové podloží kolejí je parádní. :) Moc díky. Skvělá práce. A mám jednu prosbu. Mohlo by se vrátit otvírání dveří pod klávesu Q. Takhle pod F9 otvírat každý vagón zvlášť, třeba na Comfort Jetu je takové divné. Moc díky
Otvírání dveří nikam neodešlo. Jen tam není žádný cestující, který by ti je otevíral. :)
Buď jezdi aktivity s definovanými zastávkami a cestujícími a nebo si dej do vozu ruční (nákladní) otevírání přes Q. Parametr "FreightDoors ( true )" do sekce Wagon pro každý vůz.

Otvírání dveří nikam neodešlo. Jen tam není žádný cestující, který by ti je otevíral. :)
Buď jezdi aktivity s definovanými zastávkami a cestujícími a nebo si dej do vozu ruční (nákladní) otevírání přes Q. Parametr "FreightDoors ( true )" do sekce Wagon pro každý vůz.
Aha. Moc díky ;)

Najnovšia verzia, všimol som si na ZSCS 751-128 ORCZ dve divné veci.
1. kontrolka sklzu bliká aj pri brzdení
2. Po obehnutí súpravy, jazde vpred a následnom sunutí vlaku ( stanovište som pri sunutí nezmenil ), nejako zblbly brzdy, v potrubí zostal tlak napr 3,8 a vôbec nereagoval na odbrzdenie ( resp úplne slimačím tempom ). Keď som zaradil smer jazdy vpred ( miesto vzad ), zrazu bolo všetko OK, brzda za pár sekúnd dofúkala potrubie..

Čau, tak vozy přepracované na ORCZ, z balíku a stejný problém. Když nemáš spojené hadice a taháš mačinou vpřed, tak brzdy u Es v nolách, ale jakmile začínáš sunout, tak se vagón zabrzdí.
es.jpg

Back
Nahoře