Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Zbyňku, mám dotaz, jakou lokomotivu použiješ na to EC z Prahy Hlavního nádraží do Bratislavy? Tam by to chtělo nějakou mašinu, co umí přehazovat systémy, protože ORCZSK to krásně umí. OR 1.5 ještě ne.

Nevím, koho je to práce. Možná to má Zbyněk ve svém trainsetu.
Ale tady si to stáhněte a pak vložte do složky "..\Trains\Trainset\common.inc\spriahlo".

Iciku, veľká vďaka, už je prasiatko na mieste. Mimochodom ten nešťastný súbor 30cm neobsahuje aktualizácia BP 102.

Aha. Tak to je ono. Spřáhlo na 30, to přece nepotřebujeme, šup s tím do koše. :) A pak to najednou chybí.
Každý uživatel mých tratí, kdo si pořídil flešku, tak toto spřáhlo má od pravěku před ORCZSK.
Nevím, koho je to práce. Možná to má Zbyněk ve svém trainsetu.
To je moje práce, protože se tenkrát nectily normy a někdo s předstihem vydal vozidla se spřáhly na 0 a to v žádném případě nebylo kompatidebilní se zbytkem trainsetu. Anebo předvídal, že až bude za pár let ORCZSK, tak tam uděláš nějaký čáry máry fuk a už budou všechny vozy nárazník na nárazník.
Nechtělo se mi přepracovávat komplet eng, tak jsem jen přidal tu složku do spřáhel.

Ale teď se dívám, puklík to nemá. Ten má normální zápis ve složce Openrails. Pokud vím, tak tohle směrování spřáhel mám jen u Vectronů a ty ještě nejsou v této aktivitě ve hře.
A už to vidím. Ještě bastardi mají to spřáhlo nasměrované do společné složky. Měl jsem chuť tohle dát do aktualizace, ale proč? Vždyť se tam nic neměnilo a každý to má s instalací trainsetu. Ale když ten můj blbý trainset nepotřebujete, přece máte mnohem lepší, tak jak chcete hrát mé aktivity? :) :) :) Zbytečně si sami děláte problémy.

Na hlavním nádraží v Praze bývala celá desetiletí V max 10 km/h. Ale posunovači na fírovi vyžadovali, aby jezdil rychleji a byli s posuny rychleji hotovi. A pokud tam byl nějaký předpisový fíra, který měl nad 10km/h tabu, tak se posunovači domluvili a udělali mu z noční peklo. A příště už byl poslušný.
V čem mu udělali peklo? Střídali se na něm systematicky po skupinkách celou noc tak, aby se nevyspal? Pokud šlo jen o to, pak je problém fíry, že mu za to ta chvilka spánku stála. Pokud šlo snad o něco zákeřnějšího, pak je to velice smutný.

To neřeš, kdo v té době nesloužil, nepochopí.
Tohle je trochu argumentační faul, ale budiž. Zajímalo mě to, protože o případech šikany strojvedoucích ze strany posunovačů jsem dosud neslyšel. Ani mi to nešlo moc dohromady s tím, co jsi zde psal nedávno – jak za tvých časů byli strojvedoucí šlechtou, která by do ruky šroubovku nevzala.

Tohle je trochu argumentační faul, ale budiž. Zajímalo mě to, protože o případech šikany strojvedoucích ze strany posunovačů jsem dosud neslyšel. Ani mi to nešlo moc dohromady s tím, co jsi zde psal nedávno – jak za tvých časů byli strojvedoucí šlechtou, která by do ruky šroubovku nevzala.
To o té šlechtě platilo mezi válkami. Začínal jsem ve Střední dráze, kde v té době bylo strojvedoucích dost, ale posunovačů nedostatek a podle toho to vypadalo. Při školení jsme poslouchali, že si musíme posunovače vychovat a doplňovali to řečech o tom, že nás jinak stáhnou z mašiny (trest přeřazení na méně placenou práci). Já měl tenkrát veliký štěstí na většinu dobrých parťáků a tak to docela šlo, ale kdybych narazil ne extra blbce a byl s nimi na kordy, mohli by se mě snadno zbavit. Radiostanice byly v plenkách a případné špatné dávání ručních návěstí po kterém by následovalo třeba přetlačení přes sypaný šturc a jejich navzájem dokázané výpovědi, že jsem vůbec nereagoval na návěst stůj, bych asi těžko dokazoval. Tenkrát se říkalo, že pokud byla nějaká amnestie, čekali drážní náboráři před věznicemi.

Back
Nahoře