Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tohle řeší vesměs Jindřich, je otázka jak moc času aktuálně na to máJak to vypadá u tvůrců ORCZ/SK, čte tohle vlákno vůbec někdo? Přijde mi, že tady akorát přibývají podněty a od začátku 2025 se na stahovačky nesáhlo.Hlavně na BP mimo nejkoridorovatější koridory jsou ty stahovačky i vypínačky úplně mimo, přes tu Vysočinu snad nesedí většina a na Tábor taky pořád zlobí polohy.
Po pravdě, já na ty světelné stahovačky lehce kašlu, přejíždívám je i rozsvícené ve výkonu, protože to svícení je přes den nevýrazné (není výmluva, může být realita, tj. dobře simulováno). Ale hlavně se většinou rozsvěcí velmi těsně před vlakem, to opravdu např. při rozjezdu z Pardubic hl.n. není šance zkrokovat a stáhnout, leda bumhřib, ale to je mi líto udělat i virtuální soupravě, natož kdyby se to mělo s nataženým vlakem dělat v reálu.
Děličníky, vulgo Sedlářovy kule, ty už neřeším vůbec, když nikdy nebyly na trolejivu nasimulovány. Ale bylo by zajímavé jich pár rozvěsit a nechat dožívat, jako jich pár dopřežívalo např. v Hradci Králové, České Třebové a Kralupech. Nevím jak na ŽSR teď, ale tam stahování mezi sudou a lichou sk. platí/platilo ještě velmi nedávno i bez koulí.
Pak by ale možná bylo namístě nějaké zatržítko v nastavení simulace, aby se (dočasně) dala reakce na stahovačky vypnout, dokud se to nepodaří postupně srovnat.Tohle řeší vesměs Jindřich, je otázka jak moc času aktuálně na to má![]()
Hledá se způsob, jak to automatizovat.Oživuji seznam, ať se to nemusí hledat. Spravte to už,já to sem teda postupně zase napíšu znovu trať po trati, nebo jak?
![]()
Ahoj,Hledá se způsob, jak to automatizovat.
Ahoj, ideální řešení by bylo detekovat polohu objektů stahovaček a přechodů přímo ve scéně, které tam umístil autor tratě. Tím by poloha byla jasná a lehce ovlivnitelná. Pokud by to mohla sestavit nějaká externí apka, která prohledá dlaždice world a sestaví tak mapu se souřadnicemi ve formátu xml jako je nynější formát, mohl by mít každý, vygenerovaný svůj soubor pro svou trať. Ale má to určitě svá úskalí, která přijdou při tvorbě.Ahoj,
Alois Nebel vzkazuje, že automatizovanou formu stahovaček v Open Rails Evolution připravujeme. Pokud bude o toto řešení zájem i jinde, nebude problém ho následně nabídnout k převzetí i ostatním.![]()
Alois Nebel píše:Pokud se vám povede najít funkční řešení, zájem by z mé strany byl.
Rozumím. Souhlasím.Alois Nebel píše:
Ano, externí program už je připravený, ale ve výsledku to není tak jednoduché, jak jsem si na první pohled myslel.
Největší problém je v tom, že jednotlivé tratě mohou používat úplně odlišné názvy modelů pro stahovačky, dělení napájecích soustav, značky „Stáhni“, „Zvedni“ apod. Není tedy možné spoléhat jen na jeden pevně daný název objektu. Program bude muset umět tyto modely rozpoznat, případně uživateli umožnit určit, co který model v konkrétní trati znamená, a teprve z jejich polohy sestavit potřebnou mapu/XML.
Pokud mi dáš pár týdnů času, rád ti externí program pošlu k otestování. Pokud se to podaří dotáhnout tak, jak mám v plánu, mohl by si pak každý uživatel jednoduše proskenovat vlastní trať a vygenerovat si potřebná data automaticky.
To bylo myšleno jako stejný systém peronu nebo nákladové koleje, určí to body odkud a kam, bylo by to interaktivní, tedy ve hře by nebylo vidět, ale zápis by tam byl, s možností třebas i změny napájení zaškrtnout v možnostech. V peronu pro paxe máš taky volbu vpravo, vlevo nebo obojí.Perony ne, ty se pak propisují do jízdních řádů.
to nee, to je lepší použít Siding nameDá se položit 5 m kolej vedle a označit to na ní.
Mám se toho ujmout a udělat seznam pevných stahovaček pro BP, nebo i další případné tratě, nebo toto řešení bude nahrazeno jiným?Ale těch pár pevných stahovaček, když mi někdo napíše seznam, trolej tam mohu vypnout. To jen, abych někde nezapomněl. Vše si nepamatuji.